Header Ads


Σχόλιο για την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ: «Άλεφ βάστα μέχρι τον Γενάρη»

Σχόλιο για την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ: «Άλεφ βάστα μέχρι τον Γενάρη»


Τώρα που είμαστε ολίγον χαλαροί, ας βάλουμε δυο αγωνιστικά πραγματάκια στη σειρά. 
Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει αγωνιστική κουβέντα κυρίως για τη νέα τάξη στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ

Διότι μετά θα πέσουν φουλ αγωνιστικές υποχρεώσεις και πάλι, θα συζητάμε τι έκανε και τι δεν έκανε ο Ουζουνίδης, θα συγκρίνουμε με την περυσινή ομάδα, ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αναπολούμε τον Μανόλο, θα κρεμάμε στα μανταλάκια τον Μάνταλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα αδικούμε τον Μπακασέτα και τον Μπακάκη ανεξαρτήτως απόδοσης και άλλα τέτοια κλασικά και αγαπημένα.

Όμως τώρα που πέρασε το τσουνάμι μετά τον Ατρόμητο και πριν μπούμε πάλι σε σερί παιχνιδιών, πάμε να δούμε δυο πραγματάκια αγωνιστικά. Ήταν προφανές πως σ’ αυτά τα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος, η ΑΕΚ είχε χάσει την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Εξ ου και από τα 17 γκολ σε οκτώ παιχνίδια, πήγε στα μηδέν με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ήταν προφανές πως η παρουσία για πρώτη φορά όλων των βαρέων όπλων, δημιούργησε μια ανισορροπία. Αλλά επειδή και το αγωνιστικό μοντέλο γενικώς είναι δουλεμένο από τον Μαρίνο και οι παίκτες που έχει μπροστά είναι ποιοτική, θα την βρει η πάπια την λίμνη. Με λίγα λόγια, επιθετικά η ΑΕΚ θα την βρει την ισορροπία της. Ποιος πρέπει να παίζει σε κάθε πλευρά και ποιο δίδυμο στην κορυφή.

Εκεί που ο Ουζουνίδης έχει μια νέα κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, είναι στα χαφ. Και δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον προφανή λόγο. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Καταρχήν μια είναι αυτή η νέα κατάσταση. Το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου στα αμυντικά χαφ, μας τελείωσε. Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπές. Όχι επειδή είναι κακοί παίκτες. Να εξηγούμαστε για να παρεξηγούμαστε. Απλώς είναι και οι δυο, αυτό που λέμε κλασικά «εξάρια». Και με δυο κλασικά εξάρια, καμία ομάδα που θέλει να παίξει τόσο δημιουργικό ποδόσφαιρο, όπως η ΑΕΚ του Ουζουνίδη, δεν μπορεί να περπατήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα που φανέρωσαν τα 20 επίσημα ματς που έχει παίξει μέχρι τώρα η ομάδα. Έγινε τεράστια προσπάθεια ήδη από τα καλοκαίρι του 2017, να μπορέσει να γίνει ο Γαλανόπουλος οκτάρι. Αποδείχθηκε λάθος η επιμονή σ’ αυτό και χάθηκε και πολύτιμος χρόνος δουλειάς πάνω στον μικρό. Πλέον το αντιλαμβάνεται ακόμα και αυτός που δεν έχει κλωτσήσει στη ζωή του ούτε κουκουνάρι, πως ο Γαλανόπουλος έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένα σούπερ εξάρι. Είναι δυναμικός, έχει κορμί, έχει τσαμπουκά, έχει αντίληψη των φάσεων. Νομίζω τα ίδια ακριβώς τα έχω ξαναγράψει πριν έναν χρόνο.

Ο Χιμένεθ επέμενε να κάνει τον Γαλανόπουλο οκτάρι. Κάποια στιγμή δεν του έβγαινε και τον άφησε και στον πάγκο. Και ο Ουζουνίδης ξεκίνησε να κάνει τον Γαλανόπουλο περίπου οκτάρι, δίπλα στον Σιμόες. Διαπίστωσε πως αυτό είναι ατελέσφορο. Τόσο για την πρόοδο του (υπερ)ταλαντούχου Γαλανόπουλου, όσο και για την λειτουργία της ομάδας. Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, ο Μαρίνος το είχε «δει» αυτό από το καλοκαίρι. Και ήταν ο λόγος που τον Ιούνιο επέμενε τόσο πολύ στην περίπτωση του Κονέ. Διότι με τον Κονέ στην προετοιμασία από τον Ιούλιο και στο ρόστερ τώρα, η συζήτηση για τα χαφ, θα ήταν αλλιώς. Δεν έχει όμως πλέον σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι, πως πλέον για τον Ουζουνίδη, δεν είναι λειτουργικό το δίδυμο Σιμόες και Γαλανόπουλου στα αμυντικά χαφ. Το συμπέρασμα ήταν εύκολο. Η διαχείριση είναι δύσκολη. Από την στιγμή που ένας εκ των Γαλανόπουλο ή Σιμόες θα βρίσκεται στην ενδεκάδα και με τον Μοράν να παραμένει ο… Μοράν, δεν υπάρχει καμία άλλη διαθέσιμη επιλογή πλην του Άλεφ.

Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Διότι ο Άλεφ δεν είναι κακός. Ο Βραζιλιάνος έχει πολλά χαρίσματα. Ο λόγος που το καλοκαίρι ο Ουζουνίδης δεν τρελαινόταν καθόλου με την προοπτική της απόκτησής του, ήταν πως ο Άλεφ είναι άγουρος τακτικά. Και παραμένει. Δύσκολα μπαίνει σε σύστημα. Ενώ θα δοκιμάσει να κάνει ντρίμπλα σομπρέρο, ακόμα και με τον Άγιαξ στο Μόναχο. Βεβαίως όσο περνά ο καιρός βελτιώνεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Και γι αυτό και ο Ουζουνίδης πήρε πολύ πιο εύκολα την απόφαση σχεδόν να καταργήσει το δίδυμο Γαλανόπουλου και Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Ο Άλεφ θα παίζει δίπλα σ’ έναν από τους δυο. Και σ’ ένα ματς υψηλών απαιτήσεων όπως με τον Άγιαξ ή με την Μπενφίκα, ενδεχομένως να παίξουν και οι τρεις. Πάντως τον Βραζιλίάνο τον βλέπω να μονιμοποιείται.

Το ερώτημα είναι αν αντέχει ο Άλεφ το βάρος αυτής της μονιμοποίησης. Αν είναι έτοιμος. Δεν ξέρω. Θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Πάντως πρέπει να αντέξει τουλάχιστον μέχρι και τον Γενάρη. Και γράφω μέχρι τότε, διότι δεν μπορώ να φανταστώ καν, ότι η «μ…..α», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μελισσανίδης με την μη μεταγραφή χαφ, θα επαναληφθεί. Η λογική λέει πως ήδη η ΑΕΚ κουβεντιάζει με τον μέσο που θα πάρει. Για να μπορέσει να κλείσει την συμφωνία στις αρχές του Δεκέμβρη. Και στις 31 να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο, για να μπορέσει την 1η του Γενάρη, πρωί – πρωί, να είναι στα Σπάτα για προπόνηση. Μέχρι τότε, βάστα Άλεφ.

Τώρα βέβαια, αν το πράγμα με τις συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Σιμόες στραβώσει τον Δεκέμβρη, για τον Γενάρη η κουβέντα στα χαφ πάλι θα αλλάξει. Διότι η ΑΕΚ ούτε θα θέλει, ούτε θα πρέπει να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να βρει τον νέο Σιμόες. Επομένως θα έχουμε και πάλι μια άλλη κατάσταση στα χαφ. Όμως αυτή η κουβέντα θα ανοίξει μόλις κάτσει οριστικά η μπίλια για το μέλλον του Πορτογάλου. Κάτι που δεν θα αργήσει.

enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.