Header Ads


Ερέρα: «Ο Άρης μικρότερη ομάδα από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»

Ερέρα: «Ο Άρης μικρότερη ομάδα από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό»


Μικρή ομάδα χαρακτήρισε ο Πάκο Ερέρα τον Άρη, εξηγώντας και το γιατί, ενώ παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο της πρώην ομάδας του. 
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «7Punto7radio» παραχώρησε ο Πάκο Ερέρα, με αφορμή τη λύση της συνεργασίας του με τον Άρη, με τον Ισπανό προπονητή να μιλάει για την εμπειρία του από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, τους οπαδούς της πρώην ομάδας του αλλά και τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στον Άργη και τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερέρα: 

Για το πώς νιώθει: «Ελπίζω να είναι καλή μέρα. Για μένα είναι μέρα ξεκούρασης. Μακράς ξεκούρασης. Προσπαθώ να το πάρω κωμικά».

Για την απομάκρυνσή του: «Τους είπα ότι για μένα δεν εξαρτιόταν από το αποτέλεσμα, αλλά από την γενικότερη αίσθηση. Για μένα ήταν πολύπλοκη η προσαρμογή σε κάποια πράγματα. Με τη Λεγανές έπαιξα κόντρα σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα Ατλέτικο και ήταν δύσκολο να κερδίσεις κάποιο από αυτά τα ματς. Με τον Άρη παίξαμε κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Χάσαμε, αλλά στα δύο από τα τρία παιχνίδια είχαμε κακή τύχη. Τους παίξαμε στα ίσα. Όλες οι άλλες ομάδες παίζουν κόντρα στους μεγάλους όντας όλοι πίσω, όλοι άμυνα. Εμείς παίξαμε μπροστά, επιθετικά. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια. Όλος ο κόσμος το εκτίμησε αυτός. Κόντρα στους μεγάλους όμως δεν είμαστε επαρκείς. Είμαστε μικρότερη ομάδα».

Για τα οικονομικό κομμάτι: «Εγώ δεν ήμουν εδώ για τα χρήματα. Δεν έψαχνα τα λεφτά. Δεν με νοιάζει. Ήθελα μια ξεχωριστή εμπειρία, ήθελα να δω άλλα πράγματα, προέκυψε ο Άρης και ήθελα να το κάνω. Δεν μπορώ να παραπονεθώ, το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να προσπαθήσω να βρω μια λύση και τελικά επέστρεψα σπίτι».

Για τον Ματέο Γκαρθία: «Υπήρχαν και καλά πράγματα όπως το ότι είχα τη χαρά να δουλέψω με τον Ματέο. Από τη στιγμή που ήρθε το πώς προόδευσε όλες τις μέρες. Είναι ικανοποίηση να βλέπεις πως μεγαλώνουν οι νεαροί. Το ίδιο μου συνέβη με τον Ματέο. Είναι φανταστικό παιδί από όλες τις απόψεις. Η Λας Πάλμας έχει ένα φανταστικό παιδί για το μέλλον. Θα βελτιωθεί κι άλλο και δεν το βλέπω απίθανο μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας να προσπαθήσει να τον αγοράσει. Τα πράγματα που έχει κάνει εδώ στον Άρη είναι πολύ διαφορετικά».

Για το τι είπε με τη διοίκηση του Άρη: «Τους είπα τι σκέφτομαι δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Τους είπα ότι δεν είμαι χαρούμενος. Ότι εγώ θέλω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα εμφανιζόταν και ένα άλλο πρόβλημα, δύσκολο για έναν προπονητή να το λύσει. Μικρά πραγματάκια στα οποία δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες, δεν χρειάζεται. Ήμουν χαρούμενος με το παιχνίδι της ομάδας, που είναι σημαντικό γιατί ένας προπονητής δεν πρέπει να σκέφτεται μόνο τους τρεις πόντους της νίκης. Θα πρέπει να χαίρεται βλέποντας την ομάδα του. Αν το χαίρεται εκείνος το χαίρονται και οι οπαδοί. Οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγουν. Είναι φανταστικός ο κόσμος. Είναι πολύ θερμοί, δεν σταματούν ποτέ να βοηθούν την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που θα πάρω μαζί μου».

Για το αν τελικά ήταν καλή ή κακή εμπειρία: «Στο τέλος η εμπειρία πάντα είναι καλή. Από όλες τις καταστάσεις κάτι παίρνεις και κάτι μαθαίνεις. Και από τα αρνητικά επίσης μαθαίνεις. Φυσικά πάντα υπάρχει και ένα κομμάτι που θες να πετάξεις. Υπήρχαν μικρά πράγματα που δεν ήταν καλά, αλλά έμαθα από αυτά. Το καλό που παίρνω μαζί μου είναι η ομάδα μου που έβλεπα να παίζει. Στη Θέλτα για παράδειγμα είχα έναν Έλληνα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ήρθε να με δει, ήμασταν δύο μέρες μαζί και μετά από τα πρώτα ματς μου έλεγε: «Μίστερ δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο όπως ο Άρης εδώ». Θεωρώ ότι υπερέβαλλε λίγο γιατί αυτές οι τρεις ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές ομάδες. Για μένα είναι μια ικανοποίηση που μια μικρή ομάδα όπως ο Άρης που ήταν τέσσερα χρόνια στη Γ’ και Β’ εθνική, ο κόσμος το εκτίμησε έτσι».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.