Header Ads


Το μαχαίρι έφυγε από τα δόντια…

Το μαχαίρι έφυγε από τα δόντια…


Η ΑΕΚ μέσα Νοεμβρίου δείχνει να χάνει τον βασικό στόχο και αυτό έχει εξήγηση.
Μέσα Νοεμβρίου η ΑΕΚ είναι στο -9 από τον πρώτο ΠΑΟΚ. Πολύ κακό νέο. Η απόσταση είναι μεγάλη. Για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ βρέθηκε να έχει χάσει 6 βαθμούς σε αγώνα που ήρθε ισόπαλη και πανηγύριζε που ισοφάρισε στο 90’. Τρεις βαθμούς έχασε με την αφαίρεση και τρεις χθες στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ατρόμητος για δεύτερη σερί χρονιά εκμεταλλεύτηκε τις άδειες εξέδρες στο ελληνικό… Νταχάου, όπως αρέσκεται να το λέει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Αν με ρωτά κανείς αν γυρνάει αυτή η διαφορά, θα πω ξεκάθαρα όχι. Στην Ελλάδα, όχι. Στο διαμορφωμένο πρωτάθλημα με τις επιταγές του ΠΑΟΚ, όχι. Στην ανάγκη να καλυφθεί η ανάγκη της Θεσσαλονίκης με ένα πρωτάθλημα στον Ιβάν, όχι.

Όμως μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η ΑΕΚ έκανε λάθη. Σημαντικά. Κρίσιμα. Τα «πλήρωσε» όλα. Με τον χειρότερο τρόπο. Αυτά της διοίκησης και του προπονητή στις μεταγραφές και στον σχεδιασμό. Ακόμη και η ρέντα της… έφυγε. Το καλό κλίμα πήγε περίπατο. Η κάψα για να το πάρει… εξαφανίστηκε τον Μάιο στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μαχαίρι που είχαν πέρυσι στα δόντια οι παίκτες και ο Μανόλο χάθηκε…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε το ακατόρθωτο. Καλοκαιριάτικα με απροετοίμαστη ΑΕΚ, με χτυπητές αδυναμίες έστειλε την ομάδα στους ομίλους του Champions League. Έδειχνε να εξελίσσει αυτό που πήρε στα χέρια του. Σε επίπεδο Ευρώπης, γοήτρου και οικονομικών, η ΑΕΚ έχει ήδη πετύχει για φέτος. Αγωνιστικά στο πρωτάθλημα, αντιθέτως, «παραπατά». Και επειδή η τύχη φέτος της έχει γυρίσει την πλάτη, πληρώνει τα… πάντα με τον χειρότερο τρόπο. Και την ημέρα που η ίδια έχει τρία δοκάρια για να βάλει γκολ και να πάρει το δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο, βλέπει τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ με τον αδύναμο εκτός έδρας Παναιτωλικό στο 60’ με κεφαλιά που αντί για άουτ, βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ που ανοίγει τέτοια ματς. Μετράνε και αυτά πολύ στην ψυχολογία μιας ομάδας. Με άλλο αέρα παίζεις όταν ξέρεις ότι η τύχη είναι μαζί σου εδώ και 1-1,5 μήνα, ενώ δεν παίζεις καλά.

Ωστόσο, μέσα σε όλα τα άσχημα, ο Μαρίνος βλέπει και κομβικούς παίκτες του… εκτός κλίματος. Ο Λιβάγια μετά την πρώτη του κλήση στην Εθνική Κροατίας… εξαφανίστηκε. Η εικόνα του κάκιστη, στα όρια της πρόκλησης. Μετά το «έγκλημα» που έκανε με τη Βίντι και την αποβολή που έφερε την τιμωρία των 4 αγωνιστικών στο όμιλο του Champions League, αντί να πεισμώσει… τα παράτησε. Μέχρι και αλλαγή ζήτησε, επειδή τσαντίστηκε με αντίπαλο και διαιτητή, με την ΑΕΚ να έχει συμπληρώσει και τις τρεις αλλαγές της! Δηλαδή εκτός… κλίματος, με εικόνα παιδικής χαράς. Με τον Τσόσιτς τα είδαμε στο Μόναχο τι έκανε με τον Χουλτ και χθες ήταν εκτός… αγώνα επίσης. Ο Μπογέ δεν έχει βρει ρυθμό και συνεργασίες ακόμη, ο Πόνσε πρέπει να βρει την μπάλα στο κουτί για να απειλήσει, ο Μπακασέτας έχασε 4 ματς και μαζί τον ρυθμό του. Ο Μάνταλος παίρνει την ευθύνη για την οργάνωση όλων των επιθέσεων, όλες οι μπάλες περνάνε από τα πόδια του, κουράζεται, θολώνει, κάνει εύκολα λάθη και έχει και το… ανάθεμα της κερκίδας.

Τα χαφ μετρημένα, με μόνο θετικό ότι ο Αλεφ ανεβαίνει. Αλλά δεν φτάνει. Η άμυνα πάει καλά με μόνη παραφωνία τον Τσόσιτς, ενώ αυτός που έχει ανέβει σε σχέση με πέρυσι είναι ο Μπάρκας. Εξωαγωνιστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έφερε πολλά κακά μαντάτα με τις τιμωρίες, την ώρα που ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Πανιώνιο και τον Αρη και ο Ολυμπιακός για το Γεντί Κουλέ την έβγαλαν.. καθαρή.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι τα ματς του Champions League την «εξάντλησαν» και ο ΠΑΟΚ δεν χάνει βαθμούς σε σχέση με πέρυσι, όπου όλοι έχαναν παντού βαθμούς και θα έχει μπροστά σας την γενική εικόνα των ευθυνών για το -9. Αν θέλετε και το ονοματεπώνυμο των ευθυνών, ο ίδιος την ανέλαβε. Ο Μελισσανίδης ήταν μπροστάρης πέρυσι που το πήρε, αυτός θα είναι και αν το χάσει. Ο σχεδιασμός, οι επιλογές, οι μεταγραφές, όλα…

Μπορεί να πέφτει μεγάλο μέρος των ευθυνών και στον προπονητή, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει αλλαγή. Αυτή είναι λογική… καφενείου και όχι ποδοσφαιρικού κλαμπ που θέλει και πρέπει να λογίζεται ως σοβαρό. Και τουλάχιστον αυτό πρέπει να το διασφαλίσει το κλαμπ και ο Μελισσανίδης. Αν πιστεύει την ατάκα που ξεστόμισε στην Γλυφάδα «έχω τον καλύτερο Ελληνα προπονητή», πρέπει η επόμενη μέρα να βρει τον Ουζουνίδη στην θέση του και ενισχυμένο. Τελεία και παύλα.

Και με τον ΠΑΟΚ να έχει πια τον πρώτο λόγο και το μισό… πρωτάθλημα στην Τούμπα, η κουβέντα στην ΑΕΚ πρέπει να πάει (και) στη δεύτερη θέση. Πρώτος στόχος να μειώσει τα διαφορά από τα κορυφή όσο το δυνατόν και δεύτερος να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League. H κουβέντα αυτή είναι πολύ… βιαστική; Ισως, αλλά μόνο αν λειτουργήσει ρεαλιστικά θα ξαναβρεί τον βηματισμό της. Στα πειράματα απέτυχε…

Και απέναντι σε ένα Ολυμπιακό που έχει σαφώς μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα και πιο κρίσιμα ζητήματα να λύσει, η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα για να είναι αυτή πιο κοντά στον ΠΑΟΚ. Και αυτό τουλάχιστον δεν πρέπει να χαθεί, για να μην καταστραφεί τελείως μια χρονιά που ξεκίνησε… όνειρο.

ΥΓ: Τις αντιδράσεις εναντίον του Σπανού για τους πολλούς δανεικούς του ΠΑΟΚ τους οποίους… κλειδώνει σπίτι στα ματς με τους Θεσσαλονικείς, τις περίμενα. Έχει συμφωνήσει για να διαμορφωθούν διαφορετικές συνθήκες υπέρ του ΠΑΟΚ και αυτό δεν… χωνεύεται. Τις ύβρεις του και όσα ξεστόμισε μέσα στο ΟΑΚΑ και έξω από αυτά δεν τις περίμενα. Θεωρούσα ότι θα φύγει… κύριος όπως τόσες φορές, διότι είχε δείξει κόσμια συμπεριφορά και άλλον χαρακτήρα. Φέτος αποφάσισε να αλλάξει… στάση και άναψε φωτιές. Και πρέπει να ευχαριστεί τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ που μπορούσε να μιλά ελεύθερα, ακόμη και να βρίζει την ίδια την ΑΕΚ και να αποχωρήσει δίχως να… φουντώσει ανεξέλεγκτα η φωτιά που άναψε στο ΟΑΚΑ. Ειδικά από την στιγμή που είχε δει ο ίδιος μπροστά στα μάτια του τον Μελισσανίδη να ζητά να σταματήσουν στο ημίχρονο το… κράξιμο για τους δανεικούς και τα «κονέ» με τον ΠΑΟΚ που άλλαξαν τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Μαγκιά του που κέρδισε την ΑΕΚ και φέτος. Μακάρι να μπορούσε να κερδίσει και τον ΠΑΟΚ αν έπαιζε πλήρης…

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.