Header Ads


Άρεσε η τριάδα στο κέντρο!

Άρεσε η τριάδα στο κέντρο!


Πιθανό να δούμε και στο μέλλον την ΑΕΚ να παίζει με τρεις κεντρικούς χαφ – Τα δεδομένα, οι επιλογές του Ουζουνίδη.
Το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο ήταν ειδικών συνθηκών.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης «κατέβασε» την ομάδα με μία διάταξη 3-5-1-1 στην ουσία. Ηταν το παιχνίδι με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας που μπορεί να βρεθεί φέτος η ΑΕΚ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται και στο μέλλον να δούμε κάτι… παρόμοιο. Όχι τόσο με τριάδα στην άμυνα, αλλά με τριάδα στο κέντρο.

Η επιλογή με τον Σιμόες «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ και τους δυο κεντρικούς χαφ (Γαλανόπουλο δεξί εσωτερικό και Άλεφ αριστερό) δούλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό και άρεσε...

Γι’ αυτό και ο προπονητής «δουλεύει» στο μυαλό του και στο μέλλον να δούμε τρεις στο κέντρο, σε μία διαφορετική όμως διάταξη.

Το 4-3-3 για παράδειγμα. Υπάρχουν οι παίκτες να παίξουν στην τριάδα του κέντρου. Μπορεί ο Σιμόες «κόφτης», όπως και οι Αλεφ, Γαλανόπουλος, να κινούνται μπροστά απο την τετράδα της άμυνας σε ρόλο... σκούπας. Επιλογές υπάρχουν και στα εσωτερικά κεντρικά χαφ, που θα κινούνται μπροστά από τον καθαρό αμυντικό χαφ.

Επίσης οι Γαλανόπουλος, Άλεφ, όπως έδειξαν και στο Μόναχο είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε αυτή την τακτική, ενώ υπάρχει και ο Μοράν. Επιπλέον, υπάρχουν και οι λύσεις των Μπακασέτα και Μάνταλου.

Αμφότεροι είναι παίκτες με ποιότητα που μπορούν να προσαρμοστούν στα «θέλω» του προπονητή και να παίξουν και ως εσωτερικοί κεντρικοί χαφ.

Θα αρχίσει λοιπόν ο Ουζουνίδης να βάζει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, θέλοντας να την κάνει και πιο απρόβλεπτη και πιο εναλλακτική.

Ανάλογα, λοιπόν, με τον αντίπαλο και τα παιχνίδια που θα έρθουν θα δούμε την ομάδα να παίζει με τριάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.