Header Ads


Μπάνκι: «Τώρα θα κάνουμε restart, γνώμονας η σημερινή εμφάνιση»

Μπάνκι: «Τώρα θα κάνουμε restart, γνώμονας η σημερινή εμφάνιση»


Απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. 
Εμφανώς ικανοποιημένος από τους παίκτες του ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, που αναφέρθηκε στη σημασία που είχε η νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ. Επίσης, ο Ιταλός κόουτς μίλησε για το δύσκολο πρόγραμμα, για το ρόστερ, για την πίεση που υπάρχει, ενώ ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα μετά από τις δύο σερί ήττες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα απέναντι σε έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο. Γνωρίζαμε ότι θα λείπουν παίκτες από τον ΠΑΟΚ κι αυτό μας βοήθησε στο ψυχολογικό κομμάτι. Ζήτησα από τους παίκτες μας να έχουν πολύ επιθετική προσέγγιση στον αγώνα. Όχι μόνο επειδή ήρθαμε από πολύ δύσκολη εβδομάδα, αλλά επειδή ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν έτοιμος να μας δώσει μια… σπέσιαλ βραδιά. Γι’ αυτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα. Παίξαμε με προσωπικότητα. Τώρα θα κάνουμε restart». 

- Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της περιόδου. Έχουμε μπροστά ένα ακόμα περίπλοκο παιχνίδι, με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία. Είναι δύσκολος ο όμιλός μας στο BCL. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι ζωής ή θανάτου. Να ξεκινήσουμε με γνώμονα τη σημερινή εμφάνιση. Να παίζουμε δυνατά, να είμαστε ταπεινοί. Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο της ΑΕΚ, τους προπονητές, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους και φυσικά τους φιλάθλους μας. Με έκαναν να νιώσω ασφαλής αυτή την εβδομάδα. Η ομάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα και το σημαντικό είναι να μας υποστηρίζουν ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Κι αυτό είναι το καλύτερο για εμένα». 

- Για το αν ένιωσε πίεση μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες: «Έχουμε πολύ υψηλές απαιτήσεις σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Δεν μιλάω για πίεση, αλλά για προσδοκίες. Έχω συγκεκριμένα “θέλω” από τους παίκτες μου. Ξοδεύουμε τις ημέρες με το να δουλεύουμε σκληρά και η αρχική εικόνα που δώσαμε στους ανθρώπους μας δεν ταιριάζει με την ομάδα. Εξαρτάται από εμάς να βρούμε ποιοι είμαστε. Οι ευχαριστίες που έδωσα πριν ήταν για να υπογραμμίσω ότι δημιουργούμε μια καλή σχέση με όλους. Θαυμάζεις τους ανθρώπους όταν βιώνουν δύσκολες στιγμές». 

- Για το πάθος που έδειξε η ομάδα του σήμερα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που νιώσατε από έξω ότι η ομάδα είχε πάθος. Ο τρόπος που το βλέπω εγώ δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που βλέπετε εσείς. Μου αρέσει η ομάδα να παίζει σκληρά, να παίζει με ενέργεια και να είναι ενωμένη. Να μην προσπαθείς να γίνεις ήρωας, να εμπιστευτείς τους συμπαίκτες του και να παίξεις το δικό σου μπάσκετ. Δεν είχαμε διάρκεια ακόμα και σήμερα, αλλά τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να μάθουμε πως να μειώνουμε τα λάθη. Έχουμε την ικανότητα, την ποιότητα και ήρθε η ώρα να νιώσουμε εμπιστοσύνη». 

- Για το αν βλέπει κενά στο ρόστερ της ομάδας: «Θα ήθελα να προσθέσω τον Σαντ-Ρος και τον Ρογκαβόπουλο. Ελπίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα προπονούνται με την ομάδα. Ο Ρογκαβόπουλος είναι άρρωστος, οπότε δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο Σαντ-Ρος πάει καλύτερα τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη, αλλά σίγουρα θα είναι πλήρης. Δεν είχαμε ούτε μία ημέρα που η ομάδα να ήταν πλήρης. Κάποιες ημέρες μας έλειπαν 1-2 παίκτες, κάποιες άλλες μας έλειπαν περισσότεροι. Γι’ αυτό θα είμαστε διαφορετικοί την άλλη εβδομάδα. Αλλά να ξέρετε ότι η περίοδος προετοιμασίας δεν τελειώνει ποτέ για εμάς. Μία από τις ημέρες που θα έρθουν, θα δούμε την ολοκληρωμένη εικόνα της ομάδας. Τότε θα κάνουμε καλύτερη αξιολόγηση της ομάδας, ωστόσο όλες αυτές οι δυσκολίες μας καθυστέρησαν από το να φτιάξουμε το χαρακτήρα που θέλαμε».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.