Header Ads


Κόντε: «Δεν με σεβάστηκε ο ΠΑΟΚ, θα ήθελα να είχα πάει στην ΑΕΚ»

Κόντε: «Δεν με σεβάστηκε ο ΠΑΟΚ, θα ήθελα να είχα πάει στην ΑΕΚ»


Ο Πέδρο Κόντε μίλησε για τις προτάσεις που είχε το καλοκαίρι, πριν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Άμπου Ντάμπι.
Αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Ελλάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και «φόρτωσε» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Το 2016-2017 σημείωσε 14 τέρματα σε 20 παιχνίδια και το 2017-2018 πέτυχε 20 τέρματα σε 31 ματς. Με άλλα λόγια, 61 συμμετοχές και 34 γκολ.

Το καλοκαίρι, έχοντας ακόμη ένα χρόνο συμβολαίου με τους Ηπειρώτες, το όνομά του απασχόλησε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα. Υπέγραψε τελικά στην Bani Yas των ΗΑΕ.

Ο Πέδρο Κόντε μίλησε στο Sport24.gr για τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού και περιέγραψε χωρίς υπεκφυγές ακριβώς τι συνέβη με τους δύο Δικεφάλους, το Τριφύλλι και την ομάδα της Σερβίας.

Ο Ισπανός επιτέθηκε στον ΠΑΟΚ, καθώς υποστήριξε ότι δεν του έδειξε σεβασμό: «Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα όπου δεν θα με σέβονταν, είτε επρόκειτο για τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε για τον ΠΑΟΚ». 

Ο 30χρονος στράικερ ανέλυσε πώς «χάλασε» η μεταγραφή του σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε στη νέα του ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Άμπου Ντάμπι.

«Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι ο καιρός, αγωνιζόμαστε σε 38-40 βαθμούς»

Πώς είναι η νέα σου ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

«Είναι όλα μια χαρά. Έχει αρκετή ζέστη στο Άμπου Ντάμπι, αλλά είναι καλά. Τώρα κοιτάζουμε να βρούμε σπίτι, γιατί αυτό το διάστημα ήμουν σε ξενοδοχείο. Επίσης δεν είναι τακτοποιημένα όλα τα έγγραφα για την παραμονή μου με τη βίζα. Τις επόμενες μέρες θα έχει τελειώσει με αυτό και θα έχω εγκατασταθεί και στο νέο σπίτι».

Τι σε έχει δυσκολέψει περισσότερο όσο καιρό βρίσκεσαι εκεί;

«Το πιο δύσκολο είναι ο καιρός. Εδώ δίνεις αγώνα κάτω από 38-40 βαθμούς και με 80% υγρασία. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, γιατί είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Αυτό είναι που με έχει δυσκολέψει πιο πολύ».

Πόσο δυνατό είναι το πρωτάθλημα στα ΗΑΕ; Είναι καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα;

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν 5-6 ομάδες πολύ δυνατές. Επίσης σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν μερικούς πάρα, πάρα, πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ο πιο… ζόρικος αντίπαλος όμως είναι ο καιρός«.

Είναι πρόβλημα για εσένα η γλώσσα;

«Παρότι ξέρω μερικές λέξεις στα αραβικά, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί όλοι οι άνθρωποι εδώ μιλούν αγγλικά».

Πώς είναι η πόλη που μένεις; Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Τον περισσότερο χρόνο αυτό το διάστημα που είχε και τη ζέστη τον περνώ στο ξενοδοχείο, το οποίο έχει πισίνα, γυμναστήριο, να παίξεις ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλα. Συχνάζω επίσης σε ένα Mall, όπου συνηθίζω να πίνω τσάι και καφέ. Μετά από ένα μήνα που θα έχει πέσει η θερμοκρασία, θα βγαίνω περισσότερο έξω για να γνωρίσω την πόλη. Το Ντουμπάι από εδώ απέχει 45 λεπτά. Και εκεί είναι πολύ όμορφα».

Τι σκέφτηκες όταν προέκυψε η πρόταση στον ΠΑΣ Γιάννινα από την ομάδα των ΗΑΕ;

«Θεώρησα ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία στην καριέρα μου. Δεν είναι εύκολο να μπεις σε αυτήν την αγορά. Ήθελα να το δοκιμάσω, έχοντας ακούσει διάφορες γνώμες για τη ζωή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία και δεν έχει μετανιώσει».

Είχες μεγάλη επιθυμία να αποχωρήσεις από τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Όχι ακριβώς έτσι. Δεν ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία. Δεν ήθελα να φύγω από τον ΠΑΣ, γιατί έγινε… σπίτι μου και τώρα μου λείπει η ομάδα και η πόλη. Έτσι είναι όμως η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ήθελα να κάνω άλμα στην καριέρα μου και αναγκάστηκα να φύγω από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλοι οι άνθρωποι στην προηγούμενη ομάδα μου, ο πρόεδρος, οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου, είναι οικογένειά μου».

Γιατί θεωρείς ότι χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός για να πάρεις μεταγραφή, ενώ υπήρξαν ομάδα που σε διεκδίκησαν;

«Γιατί δεν ήρθε μια σοβαρή και σωστή πρόταση. Όλο για προτάσεις άκουγα, αλλά ποτέ δεν είδα μια στο… τραπέζι».

Μπορείς να μου μιλήσεις αναλυτικά για τις ομάδες που γράφτηκε ότι έκαναν πρόταση στον ΠΑΣ; Δηλαδή Ερυθρός Αστέρας, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός…

«Φυσικά και μπορώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι αλήθεια ότι με κάλεσαν από αρκετές ομάδες, αλλά επίσημη πρόταση έκανε μόνο ο Ερυθρός Αστέρας. Θέλω να πω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα στην οποία ήθελα να αγωνιστώ. Όταν όμως απέστειλαν το συμβόλαιο, υπήρχαν επάνω διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπραγματεύτηκα. Για παράδειγμα, το συμβόλαιο δεν δηλώθηκε στη FIFA, το ποσό που διαπραγματευτήκαμε ήταν σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ, όπως είχαμε πει. Όλα στα συμβόλαια πρέπει να περνούν από τη FIFA, πρέπει να κατατίθενται στη FIFA, όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν είπε τίποτα γι’ αυτό. Το συμβόλαιο ήταν γραμμένο στα σέρβικα και όχι στα αγγλικά. Για αυτούς τους λόγους και όχι για τα χρήματα δεν φτάσαμε σε συμφωνία.

Η πρόταση της ΑΕΚ ήρθε τον Μάιο. Εκείνο τον καιρό η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πληρώσει τη ρήτρα ενώ ο ΠΑΣ ήθελε όλο το ποσό (900.000 ευρώ). Οπότε ήταν δύσκολο να πάω στην ΑΕΚ. Αν ο ΠΑΣ δεχόταν λιγότερα χρήματα, τώρα θα έπαιζα στην ΑΕΚ. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ευχαριστήσω την ΑΕΚ, το κάνω τώρα. Την ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξε.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, με πήραν τηλέφωνο και μου πρότειναν λίγα περισσότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό για εμένα ήταν έλλειψη σεβασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να πας σε μια ομάδα και να αποδείξεις πράγματα, αλλά επί δύο χρόνια έδειξα με τη δουλειά μου τι αξίζω. Είχα σχεδόν ίδιο αριθμό τερμάτων με τους επιθετικούς των μεγάλων ομάδων, με 90% λιγότερες ευκαιρίες.
Αν ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν πραγματικά για εμένα, θα μου το έδειχνε έμπρακτα. Όταν όμως τους μίλησα στο τηλέφωνο μου είπαν: «Ποιος είσαι εσύ;». Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα όπου δεν θα μου έδειχναν σεβασμό, είτε επρόκειτο για τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε για τον ΠΑΟΚ. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι. Δεν ήταν κυρίως θέμα χρημάτων, αλλά έλλειψης σεβασμού. Ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο στον ΠΑΟΚ, που δεν εκπροσώπησε σωστά την ομάδα. Θα μου φέρονταν διαφορετικά αν πραγματικά με ήθελαν. Σε μια διαπραγμάτευση, δεν είναι απαραίτητο να… κοροϊδέψεις τον άλλον. Επαναλαμβάνω, ότι ίσως να μίλησα με τον λάθος άνθρωπο.
Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έδειξε για εμένα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρότι είχε οικονομικά προβλήματα. Προσπάθησαν να βρουν κάθε πιθανή λύση για να πάω στην ομάδα τους. Δεν μπορούσαν όμως να πληρώσουν για τη μεταγραφή, ενώ είχα ήδη την πρόταση από τα ΗΑΕ. Μακάρι να είχαν κυλήσει διαφορετικά τα πράγματα με τον Παναθηναϊκό, μου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό».

Τι σου έλεγε όλο το καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης;

«Δεν μου έλεγε τίποτα. Ήξερε ότι ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και με βοήθησε όλο το καλοκαίρι. Θέλω από εδώ να του πω ευχαριστώ για αυτά τα δύο χρόνια και ελπίζω στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ μαζί του».

Ποιες ομάδες σου έκαναν εντύπωση στην Ελλάδα αυτή τη διετία;

«Η Ελλάδα έχει τέσσερις μεγάλες ομάδες και κάθε μία από αυτές είναι σπουδαία».

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξεις, σε ποια ελληνική ομάδα θα υπέγραφες;

«Θα ήθελα να είχα πάει στην ΑΕΚ ή στον Παναθηναϊκό».

* Ο Πέδρο Κόντε έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια με τη φανέλα της Bani Yas και έχει βάλει τέσσερα γκολ! Η ομάδα του έχει απολογισμό μία νίκη και τρεις ισοπαλίες και είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.