Header Ads


AEK: «Ούτε οι δικαστές μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο»

AEK: «Ούτε οι δικαστές μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο»


Λίγο μετά την εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΚ στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την τιμωρία που δέχθηκε για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η Ένωση πήρε θέση.
Αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, από την ΑΕΚ σχολιάζεται ότι ήταν ξεκάθαρο πως ακόμα και οι δικαστές δεν μπορούσαν να καταλάβουν από αυτό το πόσο κοντά ή μακριά από το γήπεδο ήταν τα επεισόδια με τις ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων καθώς και ότι στο βίντεο φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία σωματική επαφή αλλά μόνο ρίψεις.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκαθαρίστηκε επίσης πως δεν υπάρχει κάποιο «κιτρινόμαυρο» επιχείρημα που να λέει ότι το να πετάς μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία. Αυτό που επισημαίνουν στην Ένωση είναι ότι ο πειθαρχικός κώδικας στις ποινές ξεχωρίζει την έννοια της ρίψης αντικειμένων από τη βιαιοπραγία και πως προβλέπεται άλλη ποινή για τη μια περίπτωση και άλλη για την άλλη. Από αυτόν τον διαχωρισμό άλλωστε θα κριθεί και η έκβαση της υπόθεσης.

Αν η υπόθεση εκδικαστεί με βάση τους κανονισμούς για επεισόδια με ρίψεις τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να δεχθεί μόνο πρόστιμο έστω και υψηλό. Αν η υπόθεση εκδικαστεί με βάση τους κανονισμούς για βιαιοπραγίες τότε θα μείνει και η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και η τιμωρία των κεκλεισμένων των θυρών.

Κάπως έτσι κωδικοποιείται και το αίτημα της ΑΕΚ να μείνει μόνο το πρόστιμο από την αρχική τιμωρία και να πέσουν όλες οι άλλες πτυχές της: αυτό που ζητάει η ΑΕΚ είναι τα επεισόδια που έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ να ενταχθούν στην κατηγορία «ρίψεις αντικειμένων» και όχι σε αυτή της βιαιοπραγίας.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.