Header Ads


Όταν η ΑΕΚ... τρόμαξε την Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Όταν η ΑΕΚ... τρόμαξε την Ρεάλ Μαδρίτης (vid)


Ένα ιστορικό ευρωπαϊκό βράδυ και μία ανεπανάληπτη επιτυχία της ΑΕΚ έλαβε χώρα σαν σήμερα πριν από 33 χρόνια, όταν η ΑΕΚ άφησε... σύξιλη (1-0) την τότε κάτοχο του Κυπέλλου UEFA Ρεάλ Μαδρίτης.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 1985 το ΟΑΚΑ φορά τα γιορτινά και σχεδόν 40.000 Ενωσίτες δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για να υποδεχθούν την Ρεάλ Μαδρίτης των πολλών αστέρων (Μπουντραγκένιο, Μίτσελ) αλλά και του ευρωπαϊκού τροπαίου μόλις πριν από μερικούς μήνες.

Στον πρώτο γύρου του Kυπέλλου UEFA η ΑΕΚ κληρώνεται με την «βασίλισσα» της οποίας οι παίκτες παραδέχθηκαν αρχικά ότι δεν γνώριζαν την αντίπαλό τους, στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο έμαθαν με... οδυνηρό τρόπο τι εστί Ένωση.

Η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ παρά την απουσία του Θωμά Μαύρου ρίχνει στο καναβάτσο την σπουδαία αντίπαλό της με σκορ 1-0 και πρωταγωνιστή τον Παύλο Παπαϊωάννου και... βοηθό στο γκολ τον Μάρτον Εστερχάζι. Πρόκειται για μία ιστορική νίκη η οποία ναι μεν δεν συνδυάστηκε με πρόκριση (5-0 η ρεβάνς) αλλά συνέβη κόντρα στον κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο ο οποίος μάλιστα στο φινάλε της σεζόν έκανε το... repeat.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ εκείνη την ιστορική νύχτα: Αρβανίτης, Χατζής, Αρμόδωρος, Μανωλάς, Γεωργαμλής, Καραγκιοζόπουλος, Δίντσικος, Πιάς (59' Ακριβόπουλος), Σάντμπεργκ, Εστερχάζι, Παπαϊωάννου (78' Χατζόπουλος)

Ρεάλ Μαδρίτης: Οτσοτορένα, Γκορδίγιο, Σαντσίς, Τσέντο, Μαθέδα, Καμάτσο, Γκαγέγκο (46' Βάθκεθ), Μίτσελ, Χουανίτο (76' Βαλδάνο), Σάντσες, Μπουτραγκένιο



sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.