Header Ads


H ιστορική εξάρα της ΑΕΚ στην πρωταθλήτρια Πόρτο! (vid)

H ιστορική εξάρα της ΑΕΚ στην πρωταθλήτρια Πόρτο! (vid)


Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από μία εκ των σπουδαιότερων ευρωπαϊκών νικών της ΑΕΚ, η οποία με τον Λουκά Μπάρλο στον προεδρικό θώκο ισοπέδωσε με 6-1 την τότε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Πόρτο.
Σαν σήμερα, 13 Σεπτεμβίου το 1978 η ΑΕΚ συμμετέχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης με το εμπόδιο του πρώτου γύρου να είναι ιδιαίτερα υψηλό, με την ιστορική Πόρτο να φαντάζει το φαβορί στις διπλές αναμετρήσεις κόντρα στην Ένωση του Φέρεντς Πούσκας.

Με τον «στρατηγό» Μίμη Δομάζο άρτι αφιχθέντα από τον Παναθηναϊκό στην θέση του Μίμη Παπαϊωάννου οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποιούν το τέλειο παιχνίδι και διασύρουν τους «δράκους». Μόλις στο 3' ανοίγουν το σκορ με τον Μπάγεβιτς από σέντρα του Νικολούδη, στιγμιότυπο που δεν υπάρχει σε αρχείο μιας και δεν είχε κάνει σύνδεση η ΕΡΤ (!) για να ακολουθήσουν τα γκολ των Αρδίζογλου, Μαύρου, Κωνσταντίνου για το ασύλληπτο 4-0 του ημιχρόνου.

Ο Ολιβέιρα μείωσε σε 4-1 για την Πόρτο αλλά στην συνέχεια επετεύχθησαν άλλα δύο τέρματα από τους Νικολάου και Μαύρου με τους 27.752 θεατές εκστασιασμένους να πανηγυρίζουν και τον Νίκο Μπάρλο περήφανο για την εμφάνιση της ομάδας του.

Στην ρεβάνς η ΑΕΚ πήγε για... τουρισμό κατά δήλωση του Νικολούδη κινδυνεύοντας με ανατροπή (4-1) τελικό σκορ. Η πρόκριση εντέλει ήρθε με την ΑΕΚ να μένει εκτός στον δεύτερο γύρο με δύο ήττες από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Τάσος (52’ Λ. Παπαδόπουλος) Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος



sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.