Header Ads


Εγκλήματα και τιμωρία – Έμπαζε στην άμυνα η Εθνική, «σφαλιάρα» από Ουγγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκλήματα και τιμωρία – Έμπαζε στην άμυνα η Εθνική, «σφαλιάρα» από Ουγγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)


Ηττήθηκε με 2-1 η Ελλάδα και τώρα... τρέχει.
Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1 από την Ουγγαρία και να πέσει στη 2η θέση του ομίλου της στο Nations League, τρεις βαθμούς πίσω από τη Φινλανδία.

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα, οι αμυντικοί του τον εξέθεσαν με κάκιστες αντιδράσεις στα δύο γκολ των Ούγγρων.

Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Εθνική μας.

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα, οι αμυντικοί του τον εξέθεσαν με κάκιστες αντιδράσεις στα δύο γκολ των Ούγγρων. Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Εθνική μας.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, με τους παίκτες της Ελλάδας να μην μπορούν να συνδυαστούν σωστά στα πρώτα λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, ατομική ποιότητα του Φορτούνη έφερε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο άσος του Ολυμπιακού πέρασε δύο αντιπάλους του και πλάσαρε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 15’, στην πρώτη καλή στιγμή της Ουγγαρίας. Οι Ούγγροι συνδυάστηκαν υπέροχα έξω από την περιοχή, με τον Μπέσε να βρίσκει τον Ρόλαντ Σάλαϊ και αυτόν να σουτάρει στην κίνηση με το αριστερό νικώντας τον Μπάρκα.

Η Εθνική μας βρήκε άμεσα την απάντηση, καθώς στο 18’ ο Μανωλάς ισοφάρισε με πολύ ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Ο Έλληνας στόπερ ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, όμως ο επόπτης δεν το είδε. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των διεθνών μας, οι οποίοι κυριάρχησαν στο γήπεδο και πίεσαν για να πετύχουν δεύτερο γκολ. Στο 27’ το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Γκουλάτσι επενέβη σε τρεις περιπτώσεις στερώντας το γκολ από τους Πέλκα (33’) και Μανωλά (34’).

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά αντιθέτως δέχθηκε και δεύτερο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 42’ η ελληνική άμυνα είχε τραγική αντίδραση, αδυνατώντας να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της, με τους Ούγγρους να απειλούν τέσσερις φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Μπάρκας έσωσε την κατάσταση, κάνοντας τρεις σερί αποκρούσεις, όμως εν συνεχεία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο καταπληκτικό σουτ του Κλαϊνχάισλερ, που έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 2-1.

Ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ημίχρονο περνώντας τον Μήτρογλου και τον Λυκογιάννη στο ματς αντί των Δώνη και Τζαβέλλα αντίστοιχα. Παρ’ όλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε στο δεύτερο χωρίς εμπνεύσεις και με κακή επιθετική λειτουργία. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Στο 52’ η Εθνική μας λίγο έλειψε να βρει τη λύση από στημένη φάση, με την κεφαλιά του Τοροσίδη να περνά λίγο άουτ. Στο 71’ και στο 75’ ο Γκουλάτσι ανέλαβε ξανά δράση νικώντας τον Πέλκα και τον Μήτρογλου αντίστοιχα. O Παπασταθόπουλος στάθηκε άτυχος στο 82’, με την κεφαλιά του έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη να φεύγει εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκουλάτσι. Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μήτρογλου να στέλνει την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο τερματοφύλακας των Ούγγρων, Γκουλάτσι, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, πραγματοποιώντας ορισμένες μεγάλες αποκρούσεις.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ελλάδα ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Κουρμπέλης και ο Μπουχαλάκης και επιτελικός χαφ ο Φορτούνης. Δεξιά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερά ο Πέλκας και σέντερ φορ ο Δώνης.

Η Ουγγαρία εφάρμοσε σύστημα 4-3-3 και παρατάχθηκε με τους Γκουλάτσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Κόβατς, Βάργκα, Άνταμ Σάλαϊ και Ρόλαντ Σάλαϊ.

ΠΑΤΑ ΤΟ:



sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.