Header Ads


Η λατρεία του Καζαντζίδη για την ΑΕΚ – Ο ύμνος της Ένωσης και η παραλίγο… κλοπή του Παπαϊωάννου

Η λατρεία του Καζαντζίδη για την ΑΕΚ – Ο ύμνος της Ένωσης και η παραλίγο… κλοπή του Παπαϊωάννου


Ο θρυλικός τραγουδιστής δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ένωση.
Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές που έβγαλε ποτέ, αφού ο Στέλιος Καζαντζίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ο αγαπημένος «Στελάρας» του ελληνικού λαού ήταν παράλληλα οπαδός της ΑΕΚ, αφού ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την Ένωση.

Ο Καζαντζίδης, ωστόσο, παραλίγο να στερήσει από την αγαπημένη του ομάδα έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας της, τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Στις 12 Μαΐου 1965 μετά από ένα φιλικό ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έληξε με σκορ 3-3, ο Παπαϊωάννου έμαθε ότι η θρυλική ισπανική ομάδα ενδιαφερόταν για την απόκτησή του.

Μάλιστα προσέφερε στην ΑΕΚ το εξωφρενικό για την εποχή ποσό των 4.5 εκατ. δραχμών. και στον παίκτη πριμ υπογραφής που έφτανε τις 750.000 δραχμές.



Ο Παπαϊωάννου ζήτησε από τη διοίκηση της Ενωσης να του δοθεί ένα δάνειο που έφθανε τις 100.000 δραχμές για να ξεκινήσει κάποια δουλειά ή να τον δώσουν στη Ρεάλ. Η ΑΕΚ δέχθηκε αρχικά το πρώτο, όμως οι συζητήσεις «στράβωσαν», με αποτέλεσμα ο Παπαϊωάννου να βρεθεί μετέωρος.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, ο σπουδαίος επιθετικός ξεχώρισε και για την ικανότητά του στο τραγούδι. Ήταν μάλιστα τόσο καλό που ο Καζαντζίδης του πρότεινε και τον έπεισε να αφήσει το ποδόσφαιρο και να τον ακολουθήσει σε τουρνέ στη Γερμανία, μαζί με την Μαρινέλλα και τον –εκκολαπτόμενο ακόμα- σολίστ του μπουζουκιού, Χρήστο Νικολόπουλο.

Η τουρνέ στέφθηκε από επιτυχία όμως ο Παπαϊωάννου δεν περνούσε καλά, αφού ποτέ δεν ήταν άνθρωπος της νύχτας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Καζαντζίδης να τον ενθαρρύνει να γυρίσει πίσω στο ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ, συμβουλή που ο Παπαϊωάννου άκουσε.

Στις 16 Δεκεμβρίου 1965, ο Μίμης Παπαϊωάννου επέστρεψε στην ΑΕΚ και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά.

To 1971, μάλιστα, ο Παπαϊωάννου ερμήνευσε τον ύμνο της Ένωσης «Νικήστε, Νικήστε», τον οποίο συνέθεσαν ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Χρήστος Κολοκοτρώνης.



sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.