Header Ads


Unlabelled Απάντηση Λουτσέσκου για Χίτλερ: «Αηδίες, μας έκλεψαν το πρωτάθλημα»!

Απάντηση Λουτσέσκου για Χίτλερ: «Αηδίες, μας έκλεψαν το πρωτάθλημα»!


Συνεχίζει να προκαλεί.. Δε καταλαβαίνει τίποτα.. Τα σχόλια δικά σας.. - Τι είπε για την δίωξη, τον Απκόμ και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ματς με τον Ολυμπιακό, τον Ακπόμ, τις δηλώσεις του για όσα έγιναν πέρυσι και την... σύγκριση με την Γερμανία του Χίτλερ που προκάλεσαν την κλήση του από τον αθλητικό δικαστή, αλλά και το αγωνιστικό πλάνο που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα η ομάδα.

Αναλυτικά:

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το ματς με τον Άρη στο κύπελλο και αν του έδωσε τη δυνατότητα να μάθει κάποια πράγματα για την ομάδα του:

«Ήταν ένα παιχνίδι στο κύπελλο, χωρίς πίεση στο να πάρουμε αποτέλεσμα, γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι του ομίλου. Ήταν ένα χρήσιμο παιχνίδι για να δώσουμε και χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί τόσο. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και είναι καλό να παίζουμε τέτοια παιχνίδια απέναντι σε καλούς αντιπάλους, γιατί και οι παίκτες αποκτούν πρόοδο».

Για τη σύγκριση της φετινής σεζόν με την περσινή και πότε περιμένει να δει την ομάδα να φτάνει στο επίπεδο που θέλει:

«Το να παίζεις σε διάστημα λίγων ημερών σε αναγκάζει να δώσεις στους παίκτες χρόνο να ηρεμήσουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια ομάδα. Πέρσι χρησιμοποιούσαμε αρκετούς παίκτες, αλλά υπήρχε ένας συγκεκριμένος αριθμός παικτών που ξεκινούσαν στα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να βρούμε χημεία άμεσα, αλλά βελτιωνόμαστε συνεχώς από τα διαδοχικά παιχνίδια και στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Είχαμε μια καλή περίοδο, με καλά αποτελέσματα, συνεχόμενες νίκες, χάσαμε δύο παιχνίδια μόλις στην Ευρώπη, από την Τσέλσι και τη Μπενφίκα που είναι μεγάλα ονόματα. Πολλοί παίκτες (Ακπόμ, Καρέλης, Βέρνμπλουμ) καθυστέρησαν να ενσωματωθούν και δεν είναι ακόμη έτοιμοι στο σημείο που θέλουμε και έτσι δε βρισκόμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Αλλά βρίσκουμε τις λύσεις, η δυναμική μας μπορεί να αλλάζει, αλλά η περίοδος που διανύουμε είναι φανταστική».

Για τον Ακπόμ και γιατί δεν αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια:

«Το εξήγησα ήδη μία φορά. Ο Ακπόμ έχει καλές δυνατότητες, αλλά έχει μάθει σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, έχει μάθει σε ομάδες που δεν είχαν μία συγκεκριμένη στρατηγική στο παιχνίδι τους, αλλά σε ομάδες που η μπάλα πήγαινε από τη μία πλευρά στην άλλη και η ανάπτυξη δε γινόταν από την άμυνα. Ο Καρέλης είναι Έλληνας άρα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί. Παίζουν 11 παίκτες, οι επιλογές είναι αυτές. Υπάρχει ο Πρίγιοβιτς, ο Ακπόμ, ο Καρέλης και άλλοι ποιοτικοί παίκτες από πίσω τους που βοήθησαν την ομάδα σε όλη την περίοδο μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο για τους παίκτες που έρχονται το καλοκαίρι σε μία επιτυχημένη ομάδα να αφομιώσουν το στυλ παιχνιδιού. Είχα πει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ότι ελπίζω να τελειώσει γρήγορα αυτή και τώρα είμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου, δε ξέρω γιατί συζητάμε τέτοια πράγματα ακόμη».

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζει;

«Συνέχεια λέω το επόμενο παιχνίδι ότι έχει σημασία. Αυτό είναι τα πάντα για εμάς. Σαν προπονητής θα πρέπει να έχω μία πλήρη εικόνα της κατάστασης. Ήταν το ματς με την Τσέλσι, δύο μέρες μετά αυτό με την ΑΕΚ, ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άρη, ναι μεν είναι κυπέλλου παιχνίδι και εγωισμού, αλλά δεν μας αποπρασανατολίζει το αποτέλεσμα, ενώ τώρα ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικά. Το -2 από πέρσι είναι μεγάλο μειονέκτημα για εμάς. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο λάθος βήμα. Αναλύοντας το παιχνίδι με την Τσέλσι, δύο ημέρες πριν από το ματς με την ΑΕΚ πρέπει να κατανοήσεις τη δυναμική του αντιπάλου. Εάν παίζαμε στα ίσια με την Τσέλσι κινδυνεύαμε να χάσουμε και τα δύο παιχνίδια. Η Τσέλσι είναι το φαβορί για τον τίτλο και να προκριθεί. Οι βασικοί μας αντίπαλοι είναι η ΜΠΑΤΕ και η Βίντι και έτσι καταλήξαμε στο ότι ήταν χαμηλότερης σημασίας το ματς με την Τσέλσι. Πήρα την ευθύνη στο να μη ρισκάρουμε κόντρα στην Τσέλσι, να εμφανίσουμε μία ομάδα με συνοχή που θα κάνει ένα τίμιο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να κερδίσει εύκολα και με μεγάλο σκορ το κάθε παιχνίδι. Θέλαμε φρεσκάδα στο ματς με την ΑΕΚ και γι΄αυτό αποφασίσαμε τη συγκεκριμένη στρατηγική. Είναι μία σειρά παιχνιδιών που απαιτεί μεγάλη ενέργεια και τώρα το σημαντικό παιχνίδι για εμάς είναι με τον Ολυμπιακό και αυτή ήταν η προτεραιότητα, γιατί το ματς με τον Άρη δεν επηρέαζε την πιθανότητα πρόκρισης μας. Και ακολουθεί η αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ, με μία ομάδα που θα παλέψουμε για την πρόκριση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για αυτή. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που σκέφτεται ένας προπονητής, όπως η κατάσταση των ποδοσφαιριστών, η χημεία που έχουν αποκτήσει, η μία ή δύο αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να μη διαταραχθεί όλο αυτό. Λίγοι παίκτες στον κόσμο -και έχουμε και εμείς έναν- μπορεί να μην πηγαίνουν καλά στην προπόνηση, αλλά εμφανίζονται καλοί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι έλλειψη επαγγελματισμού, αλλά ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει τα όρια του και πόσο πρέπει να πιέζεται στις προπονήσεις για μην διακινδυνέψει κάποιο τραυματισμό. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν μία ημέρα αποκατάσταση, υπάρχουν και αυτοί όμως που πρέπει να περάσουν τρεις ημέρες και είναι δύσκολο να μπορέσουν να αγωνιστούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός αν πιστεύουν ότι μπορούν».

Για τις δηλώσεις που προηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες και προκάλεσαν μεγάλη κουβέντα στην επικαιρότητα και στάθηκε αφορμή για να τον καλέσει ο αθλητικός δικαστής:

«Είναι αηδίες. Όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν έκανα καμία σύγκριση. Ανέφερα δύο γεγονότα στην ιστορία του αθλητισμού. Οι άνθρωποι που δημιουργούν τις αηδίες αυτές είναι αυτοί που μας έκλεψαν το πρωτάθλημα πέρσι και προσπαθούν να το κρύψουν. Δε μιλάω μόνος μου. Αναφέρω πραγματικά τι συνέβη όταν με ρωτάνε. Ο Ολυμπιακός ήρθε με στρατηγική να μην αγωνιστεί, αυτοί ήθελαν να μας προκαλέσουν, η ΑΕΚ πήρε το πλεονέκτημα από όλη την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ. Έχω φίλους στην Ελλάδα. Ήταν μία απλή αναφορά στην ιστορία του αθλητισμού. Δεν είπα τίποτα για κάποια ομάδα, για κάποιο πρόσωπο. Πάντα εστιάζω στα θετικά, ακόμη και μετά το ματς με την ΑΕΚ χαρακτήρισα την ομάδα μία δυνατή αντίπαλο, μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της ΑΕΚ και του Άρη. Όμως λέω την πραγματικότητα. Αυτά έγιναν, αυτά λέω. Να σταματήσουν τις αηδίες. Σέβομαι και αγαπώ την Ελλάδα».

Για τον Ολυμπιακό:

«Είναι μία καλή και δυνατή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, πάμε για να κερδίσουμε. Είναι μία ομάδα που έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι και έχει δουλέψει. Καλοί πλάγιοι αμυντικοί που υποστηρίζουν την επίθεση».

Για τον Ουάρντα:

«Έχουμε κανόνες. Πρέπει να τους σέβονται όλοι. Δεν κάνω συμβιβασμούς».

Για τον Ελ Καντουρί:

«Μπορεί ναι, μπορεί όχι».

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.