Header Ads


Unlabelled Μεγάλος πονοκέφαλος για Ουζουνίδη μετά το... χουνέρι - Ποιον ρίχνει από τον πάγκο στην 11αδα

Μεγάλος πονοκέφαλος για Ουζουνίδη μετά το... χουνέρι - Ποιον ρίχνει από τον πάγκο στην 11αδα


Αλλαγές στην ΑΕΚ μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Οι σκέψεις και οι λύσεις του τεχνικού της ΑΕΚ για να καλυφθεί το κενό των Λιβάγια και Λόπες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Champions League.

Η ΑΕΚ μπορεί να έχει ενόψει το ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, όμως κακά τα ψέματα, το μυαλό βρίσκεται και στο Άμστερνταμ. Σε οκτώ μέρες από σήμερα η Ένωση θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, επιστρέφοντας στη διοργάνωση μετά από 12 χρόνια. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το τι σημαίνει για τους Κιτρινόμαυρους η φετινή συμμετοχή στον θεσμό, στον οποίο η Ένωση δεν σκοπεύει να αγωνιστεί για την… εμπειρία.

Η ΑΕΚ θα παλέψει για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί απέναντι σε Μπάγερν, Άγιαξ και Μπενφίκα, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Ολλανδίας. Ένα ματς δύσκολο, που θέλει προσοχή και στο οποίο η Ένωση θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες. Όπως και στα επόμενα τρία που θα ακολουθήσουν, μιας και όπως έγινε γνωστό από χθες οι Μάρκο Λιβάγια και Έλντερ Λόπες τιμωρήθηκαν με τέσσερις αγωνιστικές για τις αποβολές τους κόντρα στην Βίντι.

Πρόκειται για δύο απουσίες πολύ σημαντικές που δεν είναι απλό να καλυφθούν. Ιδίως εκείνη του Κροάτη, που φέτος έχει δείξει πως είναι έτοιμος να αποτελέσει τον ηγέτη της ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τους δύο άσους, αναζητώντας τους τρόπους για να καλύψει το κενό τους.

Για την περίπτωση του Λόπες τα πράγματα δείχνουν πάντως πιο ξεκάθαρα. Ο Νίκλας Χουλτ αναμένεται να σηκώσει το βάρος στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Λόπες να του δίνει ανάσες στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Βεβαίως ο Πορτογάλος έχει χρησιμοποιηθεί και ως εξτρέμ, ωστόσο από τη στιγμή που ο Μάνταλος είναι υγιής, η συγκεκριμένη θέση μοιάζει μάλλον καπαρωμένη για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, για το κενό του Λιβάγια τα δεδομένα είναι πιο σύνθετα. Ο Κροάτης φορ αποτελεί παίκτη-κλειδί για την λειτουργία της ΑΕΚ, κάνοντας τη διαφορά είτε αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης είτε ως δεύτερος φορ. Για τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ όμως αυτή η λύση δεν υπάρχει για την Ένωση και τον Ουζουνίδη.

Η λογική λέει πως το βάρος θα πέσει σε πρώτη φάση στους Πόνσε και Κλωναρίδη. Με τον πρώτο να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και τον δεύτερο να κινείται στον χώρο πίσω του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται εκεί να δούμε και τον Τάσο Μπακασέτα. Ειδικά από τη στιγμή που θα έχει μπει στην εξίσωση και ο Γιάννης Γιαννιώτας. Μιας και με την παρουσία του Έλληνα άσου στα δεξιά, ο «Μπάκα» θα μπορεί να μετατοπιστεί από τη γραμμή και να έρθει σε μια θέση που του ταιριάζει περισσότερο.

Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ θα εκκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία με προβλήματα και απουσίες. Μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέραν των δύο παικτών που είναι τιμωρημένοι για τα πρώτα τέσσερα ματς, εκτός παραμένει και ο Λούκας Μπογέ. Που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην επίθεση.

Για την περίπτωσή του ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να προλάβει το δεύτερο παιχνίδι, εκείνο κόντρα στην Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ.

Κάτι που αν συμβεί θα λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Ουζουνίδη, μιας και ο Αργεντινός άσος μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.