Header Ads


Ο...μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ με υπερφόρτωση Σιμόες!

Ο...μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ με υπερφόρτωση Σιμόες!


Ο «βιονικός» Αντρέ Σιμόες δείχνει αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, ωστόσο η... υπερφόρτωσή του στο ξεκίνημα της σεζόν αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την «Ένωση».


Είναι καλό ποτέ να μην ξεκινάς κείμενο με αριθμό. Ωραία, τώρα που το ξεπεράσαμε μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε έξω από τις γραμμές. 209 λεπτά! Τι μπορείς να κάνεις σε 209 λεπτά, τουτέστιν τρεις ώρες και 29 λεπτά; Να δεις μια ταινία στο σινεμά! Που και πάλι θα το σκεφτείς γιατί είναι κομματάκι μεγάλη. Να ψήσεις ένα κοτόπουλο στο φούρνο! Να δεις δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες και μία παράταση! Να φτάσεις με το αμάξι σου από την Αθήνα μέχρι σχεδόν τον Βόλο. Ή να τρέξεις έναν μαραθώνιο, χωρίς καν να κυνηγάς το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντένις Κιμέτο, ο οποίος τερμάτισε στο Βερολίνο σε δύο ώρες, δύο λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνεται και ο Αντρέ Σιμόες στη φετινή ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μέσος είναι από τα πρόσωπα της φετινής ομάδας, αφού αποτελεί πλέον… παλιοσειρά και είναι από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα αποδυτήρια. Η περυσινή του παρουσία στην ΑΕΚ ήταν καταλυτική για την εκπληκτική σεζόν της Ένωσης, που είχε κατάκτηση του πρωταθλήματος, συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου και μια θετικότατη παρουσία στην Ευρώπη. Ο Σιμόες ήταν ο παίκτης που έκοβε. Σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε ο παίκτης (και) που έραψε. Έμοιαζε ακούραστος. Είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, γρήγορη σκέψη, άμεση παρέμβαση και φάνταζε απροσπέλαστος.

Φέτος, ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Οι αντοχές του υπήρξαν εξωπραγματικές, απόρροια τόσο του σώματος όσο και της ψυχής του. Είναι χαρακτηριστική η φάση στον επαναληπτικό με τη Βίντι, όταν στα τελευταία λεπτά μόνος του παλεύει να κερδίσει χρόνο ανάμεσα σε δύο αμυντικούς των Σκωτσέζων, στρυμωγμένος στο σημαιάκι του κόρνερ. Πέφτει, σηκώνεται, πέφτει, σηκώνεται, κερδίζει φάουλ, αποθεώνεται. Είναι στο 95ο λεπτό του αγώνα και παρότι δεν είχε κάνει το καλύτερο παιχνίδι, δεν άφηνε ποτέ το μυαλό να εγκαταλείψει το σώμα του. Αυτή είναι και η βασικότερη διαφορά του Σιμόες της περυσινής σεζόν, του Σιμόες των πρώτων αγώνων, με τον Σιμόες του Άμστερνταμ και της Τούμπας.

Το μαρτύριο της σταγόνας!
Πολλές φορές χειρότερο από ένα βασανιστήριο, είναι η γνώση ότι θα το πάθεις. Ο Αντρέ Σιμόες δείχνει στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ και εννοούμε τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ και τον ΠΑΟΚ να έχει στεγνώσει από δυνάμεις. Να μην έχει ενέργεια, να μην έχει τρεξίματα και να μην έχει την ψυχολογία να πείσει τον εαυτό του να ξεπεράσει τα όρια. Είναι γνωστό πως οι εναλλακτικές του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ελάχιστες. Τον προστάτευσε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τον αντικατέστησε αναγκαστικά αφού τραυματίστηκε για 13 λεπτά στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όμως με τη συμπλήρωση οκτώ επίσημων αγώνων, ο Σιμόες έχει, ήδη αγωνιστεί 209 λεπτά περισσότερα από πέρυσι!

Σε πρώτη ανάγνωση οι πίνακες οι ενδεικτικοί και δεν επιδέχονται περαιτέρω ανάλυσης.

                           ΑΝΤΡΕ ΣΙΜΟΕΣ 2017-18

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΛΕΠΤΑ
CL AEK-ΤΣΣΚΑ 60
CL ΤΣΣΚΑ-ΑΕΚ 79
EL Μπριζ-ΑΕΚ 86
SL ΑΕΚ-Παναιτωλικός -
EL ΑΕΚ-Μπριζ 90
SL Γιάννινα-ΑΕΚ 90
SL ΑΕΚ-Λάρισα -
EL Ριέκα-ΑΕΚ 90
SL Λαμία-ΑΕΚ -
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
495

                           ΑΝΤΡΕΣ ΣΙΜΟΕΣ 2018-19

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΛΕΠΤΑ
CL Σέλτικ-ΑΕΚ 90
CL ΑΕΚ-Σέλτικ 90
CL Βίντι-ΑΕΚ 90
SL ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα -
CL ΑΕΚ-Βίντι 90
SL Αστέρας-ΑΕΚ 90
SL ΑΕΚ-Πανιώνιος 77
CL Άγιαξ-ΑΕΚ 90
SL ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 87
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 704

Σε δεύτερη ανάγνωση έρχεται η… αναγκαστική διαχείριση του Μανόλο Χιμένεθ σε σχέση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Εξηγούμε: Ο Αντρέ Σιμόες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στον προσαγωγό και προτιμήθηκε να μην παίξει με τη Λάρισα στις 10 Σεπτεμβρίου. Επέστρεψε για το ευρωπαϊκό ματς και παραμονές του αγώνα με τη Λαμία, ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο. Έμεινε εκτός αποστολής και για την αναμέτρηση στην επαρχιακή πόλη και επέστρεψε για δύο σερί ματς με Λαμία στο κύπελλο και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Έπειτα από το ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής υπέστη θλάση και έμεινε 20 ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης. Η ΑΕΚ στερήθηκε των υπηρεσιών του στα με την Αούστρια εντός και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός, ματς στα οποία δεν κέρδισε!

Το χειρότερο είναι το τι έπεται… Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου η Ένωση έχει να παίξει με Λαμία στο ΟΑΚΑ για το κύπελλο, με ΟΦΗ εκτός έδρας, Μπενφίκα εντός και Ολυμπιακό στο Μαρούσι. Λίγο πριν το ντέρμπι της Τούμπας τραυματίστηκε ο Άλεφ και ακόμα δεν είναι γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Αν δεν υπάρχει ούτε ο Βραζιλιάνος στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής, τότε τα κουκιά είναι τρομακτικά μετρημένα και ο Αντρέ Σιμόες στην καλύτερη των περιπτώσεων να ξεκουραστεί στο ματς του κυπέλλου. Και αν!

Οι δύο ήττες στη σειρά είναι μια κατάσταση που η ΑΕΚ πρέπει να διαχειριστεί και είναι μια κατάσταση που δεν είχε συνηθίσει από τον Ιανουάριο του 2017. Ηττήθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά από 14 ματς στην Ευρώπη και χθες έπειτα από 25 ματς πρωταθλήματος. Ο Αντρέ Σιμόες ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που χτίστηκε το κάθε σερί. Η δική αγωνιστική πτώση είναι ένας από τους πολλούς λόγους που έσπασε κάθε σερί. Αλλά καθετί έχει την εξήγησή του και ο Πορτογάλος έχει τους δικούς του 704 λόγους να μην δείχνει σε καλή κατάσταση. Τόσα είναι τα λεπτά που μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί. 132 περισσότερα από πέρυσι. Ένας μικρός μαραθώνιος και είναι ακόμα Σεπτέμβριος.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.