Header Ads


Η ΑΕΚ «εκτόξευσε» την Ελλάδα στην UEFA!

Η ΑΕΚ «εκτόξευσε» την Ελλάδα στην UEFA!


Όχι μόνο εδραιώνεται στη 14η θέση στο ranking της UEFA, αλλά πλέον η Ελλάδα ρίχνει... ματιές και ψηλότερα, μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League.
Εκτόξευση για τη χώρα μας στη βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παίρνοντας ένα έξτρα μπόνους 0.800 βαθμών μετά την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Μαζί με τους 0.100 βαθμούς που έδωσε η ισοπαλία κόντρα στη Βίντι, η Ελλάδα έφτασε στους 25.500, άφησε 0.600 πίσω της την Ελβετία παρότι και η δική της εκπρόσωπος, η Γιουνγκ Μπόις μπήκε στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παράλληλα όμως πλησίασε τη 13η Δανία στους 0.400 βαθμούς.

Πολύ σημαντικό βέβαια θα είναι να πετύχει κάτι ανάλογο το βράδυ της Τετάρτης και ο ΠΑΟΚ, όπως βέβαια κι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη κόντρα σε Μπενφίκα και Μπέρνλι αντίστοιχα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για να σκαρφαλώσουμε ψηλότερα. Στην παρούσα φάση πάντως το σημαντικότερο είναι ότι απομακρυνόμαστε από τη 16η θέση, που... αφαιρεί μία θέση από το Champions League.

Από εκεί και πέρα σημειώνεται ότι εφόσον η Ελλάδα διατηρήσει αυτή τη θέση (το ίδιο συμβαίνει και στη 13η) ως το τέλος της χρονιάς, τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa League και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.

Στον αντίποδα η 11η και η 12η θέση φέρνουν τον πρωταθλητή στα πλέι οφ του Champions League και τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό. Παράλληλα ο Κυπελλούχος πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Εuropa και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην πρώτη 30άδα της UEFA:


*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.