Header Ads


Το καλό και το κακό σενάριο για τον Μπογέ

Το καλό και το κακό σενάριο για τον Μπογέ


Το πρόβλημα τραυματισμού που έδειξαν οι εξετάσεις του Λούκα Μπογέ είναι περίπλοκο και βάζει αγωνία (και σκέψεις) στους ανθρώπους της ΑΕΚ. 
Όταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε με χρόνο λιγότερο των πέντε λεπτών να πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του Λούκας Μπογέ για το αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ στο ματς με τη Σέλτικ, δεν μπορούσε να φανταστεί πως εκείνο ήταν και το πιο μικρό πρόβλημα που θα είχε να αντιμετωπίσει.

Αντιθέτως ο Εβρίτης τεχνικός υπέθετε πως το γεγονός πως εγκαίρως διαγνώστηκε το πρόβλημα του Αργεντινού στους κοιλιακούς και προστατεύτηκε από αγωνιστικά λεπτά, θα προλάμβανε και τα χειρότερα. Φευ όμως. Βλέπετε, η κατάσταση με τον Μπογέ είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ότι αρχικά φαινόταν. Πλέον το πρόβλημα του Ουζουνίδη δεν είναι καν μόνο η απουσία του Αργεντινού και από το αγωνιστικό πλάνο της ρεβάνς με την Σέλτικ την προσεχή Τρίτη (14/8).

Οι εξετάσεις έδειξαν σύνδρομο κοιλιακών, όπως διαβάσατε ήδη από χθες (10/8) στο Sport24.gr. Κάτι που "πάγωσε" τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Κυρίως διότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που είναι εξαιρετικά περίπλοκο στη διαχείριση του. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο, πως δεν μπορεί να γίνει καν εκτίμηση για το διάστημα απουσίας του Μπογέ. Τουλάχιστον όχι ακόμα και όχι ασφαλής.

Σίγουρα δεν μπορεί ο παίκτης να αγωνιστεί την Τρίτη με τη Σέλτικ, εξαιρετικά δύσκολα θα προλάβει και τα δυο ματς των ευρωπαϊκών playoffs στα τέλη Αυγούστου, όπως και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά ως εκεί. Είναι τέτοια η φύση του προβλήματος, που η κατάσταση θα πρέπει συνεχώς να επανεκτιμάται, ανάλογα με την πορεία της αποθεραπείας.

H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο Μπογέ θα ξεκινήσει θεραπεία κι έχει τεράστια σημασία η αντίδραση του οργανισμού του. Αυτή θα καθορίσει αν το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη θεραπεία ή θα πρέπει να γίνει επέμβαση. Κι ο τρόπος αντιμετώπισης, επί της ουσίας ορίζει και το διάστημα της απουσίας. Αν ο οργανισμός είναι γερός και ανταποκριθεί καλά στην θεραπεία, τότε ο Μπογέ θα μπορέσει να επιστρέψει σύντομα.

Χωρίς ακόμα ούτε καν αυτό το "σύντομα" να μπορεί να προσδιοριστεί. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο στο οποίο ελπίζει και ο παίκτης και η ΑΕΚ. Το κακό σενάριο, είναι περίπου αυτό που έζησε πέρυσι ο Τσόσιτς, που τελικά χρειάστηκε να καταφύγει σε επέμβαση και να μπει σε διαδικασία πολύμηνης απουσίας. Εξ ου και η αγωνία που πλέον έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και θα την είχαν για οποιονδήποτε παίκτη του ρόστερ. Πολύ περισσότερο όμως, για μια από τις δυνατές μεταγραφές του καλοκαιριού.

Προφανώς κι όλο αυτό με τον Μπογέ "πάγωσε" τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ωστόσο μετά το αρχικό σοκ, στην Ένωση θα σταθμίσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί αυτό το πρόβλημα με τον Αργεντινό. Κι ίσως αν υπήρχε στην άκρη του μυαλού μια ακόμα κίνηση ενίσχυσης για το άκρο της επίθεσης, τώρα να μπει σε πρώτο πλάνο και μάλιστα άμεσα. Παράλληλα, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ουζουνίδης πλέον θα αναζητήσει λύσεις καταρχήν για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σέλτικ, χωρίς να υπολογίζει τον Αργεντινό επιθετικό.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.