Header Ads


Ουζουνίδης: «Προσπαθούμε για μεταγραφή, στο μυαλό μας μόνο ο Αστέρας»

Ουζουνίδης: «Προσπαθούμε για μεταγραφή, στο μυαλό μας μόνο ο Αστέρας»


Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports ενόψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.
Η δήλωση του 50χρονου προπονητή: «Προσπαθούμε για μεταγραφή, θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος, γίνεται όμως μεγάλη προσπάθεια να τελειώσουμε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε δει. Σε όλες τις χώρες υπάρχει τρέλα για μεταγραφές, για τον προπονητή η τελευταία ημέρα είναι ανακούφιση. Επειδή οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι μεγάλες, προσπαθούμε να ενισχύσουμε κι άλλο το ρόστερ. Έχουμε δει κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι εύκολο παρά το Τσάμπιονς Λιγκ, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ο επιθυμητός προορισμός όλων των καλών παικτών. Γίνεται όμως προσπάθεια να φέρουμε κάποιους παίκτες για να ενισχύσουμε την ομάδα μας και να βοηθήσουμε τους ήδη υπάρχοντες.

Πάντα παίζει ρόλο το πρόγραμμα σε έναν όμιλο, συνήθως την ομάδα που πάει για πρώτη θέση όπως η Μπάγερν είναι καλύτερα να την έχεις στο τέλος. Είναι τόσο μεγάλα τα κίνητρα που καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη ποτέ. Έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε ανταγωνιστικοί, να πάρουμε βαθμούς και να διεκδικήσουμε μια καλή θέση, όμως τώρα προέχει το αυριανό παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό. Μετά τις μεγάλες ομάδες ο Αστέρας ίσως είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, τους έχει κερδίσει όλους μέσα στο γήπεδό του και χρειάζεται πολλή προσοχή αύριο, συγκέντρωση, είναι εξαιρετικά σημαντικός αγώνας.

Θα παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε αύριο, παίξαμε την Τρίτη, έχουν επιστρέψει οι ανάσες μας, είναι ματς εκτός έδρας. Με τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη θα είναι δύσκολα, η κούραση δεν είναι δικαιολογία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά, κυρίως το δεύτερο. Το μυαλό μας να είναι ξεκάθαρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν κάποιοι παίκτες έχουν το μυαλό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι λάθος, πρέπει να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Γιαννιώτας είναι σε καλή κατάσταση, με πολλή όρεξη, ταχύτητα και στοιχεία που χρειαζόμαστε, θα είναι όμως λογικά έτοιμος να μας βοηθήσει μετά τη διακοπή.

Όταν έχεις την πρόκληση των ομίλων μπροστά σου πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμείς δεν μπήκαμε στη διαδικασία να είμαστε φρέσκοι τον Αύγουστο αλλά θέλουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση όλο τον χρόνο. Έτσι προέκυψαν και κάποια προβλήματα τραυματισμών, το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Μας προβληματίζει η οπισθοχώρηση προς το τέλος, πάντα όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε μια ομάδα πρέπει να ψάχνεις τον λόγο που γίνεται αυτό και να το διορθώνεις.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μένεις σε όσα έχεις κάνει, πάντα κρίνεσαι με βάση την επόμενη στιγμή. Πετύχαμε να μπούμε στους ομίλους αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι, ακόμα κι αν ήταν το κρυφό όνειρο πολλών από εμάς. Κάποιος θα έλεγε πάμε στο Europa League να είμαστε καλά, όμως η ΑΕΚ δεν μένει στάσιμη, βελτιώνεται αγωνιστικά και σε όλα τα επίπεδα ως σύλλογος. Να διαχειριστούμε την επιτυχία αυτή για να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα πάντα αμέσως, υπάρχουν διαστήματα στα παιχνίδια που βγαίνει αυτό που θέλουμε, άλλες που το μυαλό δεν είναι εντελώς καθαρό. Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος άμυνας με την ομάδα του Χιμένεθ, είναι θέμα αυτοπεποίθησης γιατί παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους γιατί η καλύτερη άμυνα είναι να έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Κάναμε λάθη σε αυτό το κομμάτι αλλά έπαιξε ρόλο και ο αντίπαλος που κυνηγούσε το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να οπισθοχωρούμε, όσο πιο ψηλά πιέζεις τον αντίπαλο τόσες πιθανότητες έχεις να του πάρεις την μπάλα. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βελτιώσουμε και να κάνουμε καλύτερο.

Είναι διαφορετικό να δέχεσαι κόκκινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα, ένα τάκλιν με κακή εκτίμηση. Κόκκινες κάρτες όμως σε φάσεις που δεν έχουν σχέση με το παιχνίδι είναι κάτι πολύ άσχημο και μπορεί να το πληρώσει η ομάδα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένταση, όμως πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό σε αυτές τις περιπτώσεις, το συζητάμε και θα το λύσουμε. Μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να χαρίζονται κάποιες κάρτες ίσως στις μεγάλες ομάδες, στην Ευρώπη όμως δεν ισχύει αυτό, δεν πρέπει να δίνουμε δικαιώματα και να χαλάμε την εικόνα της ομάδας, γιατί δεν είμαστε αντιαθλητικοί. Μπορώ να δεχθώ την κόκκινη για μια κακή εκτίμηση της φάσης, αλλά εκτός παιχνιδιού δεν πρέπει να δίνουμε τέτοια δικαιώματα, δεν είναι ωραίο σαν εικόνα και δεν θα παίρνουμε πάντα τα αποτελέσματα με 10 παίκτες».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.