Header Ads


«Είναι λίγα τα 8 εκατ. για τον Λιβάγια»

«Είναι λίγα τα 8 εκατ. για τον Λιβάγια»


Γνωστός ρεπόρτερ της ΑΕΚ τα...πήρε κρανίο! - Ξέσπασμα για Λιβάγια, Μπακάκη, σπόντες και προς Ολυμπιακό!
Αναλυτικά το άρθρο:

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το «όχι» της ΑΕΚ στην πρόταση για τον βασικό επιθετικό της και για τον Μπακάκη που πρέπει να ανταμειφθεί και να... ανταμείψει!

Χθες υπήρξε πρόοδος, οφείλω να ομολογήσω. Παρότι έγινε γνωστή η πρόταση των 8.000.000 για την αγορά του Λιβάγια και η απόρριψη της από την ΑΕΚ, δεν διάβασα πουθενά: “Μελισσανίδη νέο συμβόλαιο ΤΩΡΑ στον Λιβάγια”. Δεν ελέγχω και τα πάντα βέβαια, μπορεί κάπου να έχει γραφτεί.

Να πω την αλήθεια βέβαια παρότι ο Μάρκο έχει άλλα τρία χρόνια και υπέγραψε πριν δυο μήνες κάτι θα έπρεπε να έχει γραφτεί ήδη ως προτροπή. Εδώ λέγεται ότι η ΑΕΚ έχει καθυστερήσει να κάνει το νέο συμβόλαιο του Μπακάκη π.χ που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι το καινούργιο. Σαφώς και θα πρέπει η ΑΕΚ να ανταμείψει τον Μπακάκη αλλά όχι ότι άργησε. Μια μεταγραφική περίοδος πέρασε, του Ιανουαρίου. Μην πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και μην ξεχνάμε βέβαια πως πέρυσι η ανανέωση του Μπακάκη ήταν έκπληξη για τους έξω από την ομάδα αφού ο παίκτης δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει στα δύο χρόνια στην Σούπερ Λιγκ.

Ομως η διοίκηση έδειξε εμπιστοσύνη, του έκανε νέο συμβόλαιο και ο Μπακάκαρος δικαίωσε και την ομάδα και τον εαυτό του. Πρέπει να ανταμειφθεί γιατί αξίζει. Εννοείται. Όμως κι αυτός πρέπει να ανταμείψει την ομάδα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στα δύσκολα, όταν έμοιαζε μονόδρομος η αποχώρηση του από την πρώτη ταχύτητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παρεμπιπτόντως όλα αυτά. Ο Μπακάκης, όπως ο Σιμόες και άλλα παιδιά που έχουν ακόμη ένα και δύο χρόνια συμβόλαιο στην ΑΕΚ σίγουρα έχουν στο μυαλό τους πρώτα την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα τα άλλα θα γίνουν. Με τον σωστό τρόπο.

Με τον σωστό τρόπο θα πουληθεί και ο επόμενος παίκτης της ΑΕΚ. Γιατί είναι δεδομένο πως πλέον η ΑΕΚ θα πουλάει όπως είναι το φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο της εποχής μας. Ομως θα πουλάει όποτε θέλει και όσο θέλει, γιατί δεν έχει ανάγκη τα χρήματα καμία πώλησης και καμίας πρόκρισης για να ζει. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη της επιτυχία και μαζί το μεγαλύτερο της όπλο κι ας κοστίζει σε… γκρίνια και καμιά φορά και στην απώλεια και κάποιου παίκτη.

Σε ότι αφορά το “όχι” για τον Λιβάγια, πράγματι είναι λίγα τα 8.000.000 για τον Μάρκο. Γιατί στα 19 του έχοντας παίξει ουσιαστικά μόνο στην Πριμαβέρα της Ιντερ πουλήθηκε 5.000.000 ευρώ, στα 21 του πουλήθηκε 6.500.000 στην Καζάν από την Αταλάντα ενώ ακόμη και η Λας Πάλμας που δεν τον ήθελε τσίμπησε δύο εκατομμυριάκια τον Μάιο από την ΑΕΚ.

Οταν λοιπόν ένας παίκτης κοστολογείται 6.500.000 στα 21 του, τώρα 8 μέρες πριν μπει στα 25, που είναι πρωταθλητής και προχθές καθάρισε την Σέλτικ εξασφαλίζοντας ότι θα παίξει ομίλους πιθανότατα Τσάμπιονς Λιγκ γιατί να μην έχει πρόταση με οκτώ και να φαίνονται λίγα; Επειδή η ΑΕΚ δεν παραμυθιάζει με τρελά ποσά σε αγορές και πωλήσεις που μετά αποκαλύπτεται ότι είναι… δανεισμοί ή ότι στα ποσά της αγοράς υπολογίζονται και τα λεφτά συμβολαίων 4 και 5 ετών μαζί με την εφορία; Επειδή δεν σκέφτηκε να τον πάρει κανείς άλλος πέρυσι που μπορούσε; Ή επειδή φαίνονται πολλά σε αυτούς που θεωρούν φυσιολογικά συμβόλαια 1,5 και 2 εκατομμυρίων για παίκτες που εξαργυρώνουν το παρελθόν και όχι το παρών. Η ΑΕΚ δεν είναι έτσι. Εχει άλλη πολιτική και κρίνεται από τα αποτελέσματα της. Οχι από το ποιος νομίζει ότι την έχει μεγαλύτερη την τσέπη…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.