Header Ads


Unlabelled Μέσω… Δικεφάλων 14η η Ελλάδα και με διαφορά

Μέσω… Δικεφάλων 14η η Ελλάδα και με διαφορά


ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κράτησαν 14η την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA και αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες. 
Οι μεγάλες προκρίσεις που πέτυχαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα play offs του Champions League πρόσθεσαν κι άλλους πολύτιμους βαθμούς στο ελληνικό σακούλι. Αυτό δεν μεταφράστηκε σε περαιτέρω άνοδο, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει 14η και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της έχοντας εξασφαλισμένη παρουσία μέχρι το Δεκέμβριο για δύο ελληνικές ομάδες και με πιθανή τρίτη τον Ολυμπιακό.

Η Ελλάδα έφτασε τους 23.900 βαθμούς προσθέτοντας 0.300, με την Κροατία να ακολουθεί στη 15η θέση με 23.750, την Τσεχία 16η με 23.475 και την Ελβετία 17η με 23.400. Πιο ψηλά από την Ελλάδα είναι η 13η Δανία με 24.900, η 12η Ολλανδία με 25.033 και η 11η Αυστρία με 25.850.

Ο μίνιμουμ στόχος είναι να μην υποχωρήσει η Ελλάδα κάτω από τη 16η θέση, κάτι που θα συνεπάγεται τη μείωση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη από πέντε σε τέσσερις.

Υπενθυμίζεται ότι, αν η Ελλάδα τερματίσει τη σεζόν: 

-στην 11η ή 12η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στα play offs του Champions League, δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

-στη 15η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή επίσης στον δεύτερο προκριματικό, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 16η και 17η θέση θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League , δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τρίτο του πρωταθλήματος στον πρώτο προκριματικό.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.