Header Ads


Unlabelled Λούκας Μπογέ: Ένα... τανκ με λατινοαμερικάνικη φινέτσα (vids)

Λούκας Μπογέ: Ένα... τανκ με λατινοαμερικάνικη φινέτσα (vids)


Από την Ρίβερ και την Νιούελς του Σκόκο, στην Τορίνο και την Θέλτα, το «τανκ» Λούκας Μπογέ έρχεται στην Ελλάδα και την ΑΕΚ για να «μπει στα παπούτσια» του Σέρχιο Αραούχο.
Η αναζήτηση επιθετικού στην πρωταθλήτρια Ελλάδος πέρασε από... αρκετά στάδια διαπραγμάτευσης. Ο Έκι Πόνσε έφτασε μία ανάσα από το να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, με την περίπτωσή του να «ναυαγεί» και την ΑΕΚ να στρέφεται άμεσα στις εναλλακτικές της επιλογές.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, ο παίκτης που φαίνεται ότι θα κληθεί να συνεπικουρήσει τους Λιβάγια, Γιακουμάκη και να αντικαταστησει τον «Τσίνο» στην γραμμή κρούσης της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ένας Αργεντινός, ο Λούκας Μπογέ.

Συμπαίκτης με τους Σκόκο και... Πόνσε!

Ο 22χρονος επιθετικός αποτελεί προϊόν της περίφημης Ακαδημίας της Ρίβερ Πλέιτ που έχει εξάγει στράικερ εγνωσμένης αξίας με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις τους Χαβιέρ Σαβιόλα, Ερνάν Κρέσπο, Φερνάντο Καβενάγκι, Γκονζάλο Ιγκουαΐν και Μάξι Λόπες. Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «εκατομμυριούχων» με τις διακρίσεις να έρχονται σε νεαρή ηλικία καθώς τον Ιούνιο του 2013 κατακτά με την Ρίβερ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων U-17 όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης. Στην ομάδα του Μπουένος Άιρες κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών και αγωνίζεται για μία γεμάτη τριετία. (37 συμμετοχές, 2 γκολ).

Μάλιστα, στην θητεία του στην Αργεντινή είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί ως δανεικός στην Νιούελς Ολντ Μπόις μαζί με έναν πρώην «κιτρινόμαυρο» υδραυλικό, τον Νάτσο Σκόκο, ενώ επίσης συναγωνίστηκε και τον... αντίζηλό του Έκι Πόνσε! Το καλοκαίρι του 2016 μένει ελεύθερος από την Ρίβερ Πλέιτ και αποφασίζει να κάνει το άλμα για την Ευρώπη, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο ως το 2020 με την Τορίνο.

Το φροντιστήριο του Μιχαΐλοβιτς και scouting report

Στην Γηραιά Ήπειρο έρχεται με την φήμη του... τανκ λόγω της μυϊκής του δύναμης και κατασκευής. Η γνωστή ιστοσελίδα footballtalentscout.net στο... σκιαγράφημα του Μπογέ παρουσιάζει έναν ποδοσφαιριστή που αρέσκεται στο να κινείται ως επί το πλείστον στο «κουτί», να λειτουργεί ως κολόνα για τους συμπαίκτες του, είτε τελειώνοντας τις φάσεις χαμηλά ή στο ψηλό παιχνίδι, είτε αγωνιζόμενος με πλάτη στην αντίπαλη εστία προκειμένου να «σπάσει» την μπάλα στους εξτρέμ.

Βέβαια, ως γνήσιος Λατινοαμερικάνος δεν στερείται τεχνικής κατάρτισης και άψογου χειρισμού της μπάλας για αυτό και στην «γκρανάτα» ο τότε προπονητής του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς τον χρησιμοποιούσε ως δεξί και αριστερό εξτρέμ στο σχηματισμό 4-3-3 τον οποίο χρησιμοποιούσε στην ιταλική ομάδα.

Όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά του έχει μία αδυναμία στο σκοράρισμα, με την Gazzetta dello Sport μάλιστα σε παρασκηνιακή της στήλη να αποκαλύπτει ότι σε μία προπόνηση ο Μιχαΐλοβιτς του ζήτησε να καθίσει περισσότερο χρόνο να δουλέψει τις εκτελέσεις του. Στην αρχή ο Μπογέ δεν ήταν αρκετά αποτελεσματικός στα χτυπήματά του, με τον Σέρβο τεχνικό να τον συμβουλεύει στην συνέχεια για τον τρόπο που πρέπει να κάνει επαφή με την μπάλα και την κατάλληλη φορά του σώματός του, με την παραγωγικότητά του έπειτα να είναι σαφώς βελτιωμένη.

Ο Ντοναρούμα, ο Πιάτσα και ο Μπογέ

Παρά την πρώτη «φτωχή» χρονιά του σε θέμα στατιστικών (3 γκολ, 2 ασίστ) στην Τορίνο, απολάμβανε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μέτρησε συνολικά 33 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καθώς συνεισέφερε σε πολλούς τομείς της ομαδικής λειτουργίας μιας και δεν διστάζει να «θυσιαστεί» για την ομάδα.

Η δεύτερη σεζόν του στην Ιταλία ξεκίνησε με έναν τραυματισμό στον γόνατο ο οποίος τον άφησε σε δεύτερη μοίρα, έχασε έδαφος και περιοριζόταν σε ρόλο αναπληρωματικού. Για τον λόγο αυτό, τον περασμένο χειμώνα μετακόμισε στην ισπανική Θέλτα προκειμένου να πάρει λεπτά παρουσίας και να επιστρέψει ενεργός στην «γκρανάτα». Στους Γαλιθιάνους αντικατέστησε τον Γκουιντέτι, πήρε το νούμερο 9, όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Βέβαια, με την προοπτική που έχει ως παίκτης κατάφερε να συμπεριληφθεί στην λίστα με τους 50 νέους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2017, με τον βρετανικό Guardian να συγκαταλέγει τον Μπογέ μαζί με τους Ντοναρούμα, Πιάτσα, Καλάμπρια και Πελεγκρίνι.


Πρότυπο του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου της ΑΕΚ είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάό τον οποίο βέβαια δεν έχει κατορθώσει ακόμα να συναντήσει προσωπικά.

Πλέον, στην Ένωση αναζητά εμπιστοσύνη και χρόνο ούτως ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τις αρετές του, με την Τορίνο φυσικά να έχει το βλέμμα της στραμμένο πάνω του καθώς θεωρείται ένα σημαντικό πρότζεκτ για το οποίο έθεσε άλλωστε και ρήτρα αγοράς στα 6 εκατομμύρια ευρώ.





*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.