Header Ads


Ουζουνίδης: «Θέλουμε παίκτες διαφορετικούς απ' αυτούς που έχουμε» (pics+vid)

Ουζουνίδης: «Θέλουμε παίκτες διαφορετικούς απ' αυτούς που έχουμε» (pics+vid)


Σε μια... απολογιστική συνέντευξη για την προετοιμασία της ΑΕΚ ο Μαρίνους Ουζουνίδης μίλησε για τις μεταγραφές, για τους παίκτες που έκοψε, για τις σχέσεις του με τον «Λύμπε», για τους στόχους της ομάδας και για τα αγωνιστικά του «θέλω».
Σίγουρος για τον εαυτό του και ξεκάθαρος για τα «θέλω» του εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής της ΑΕΚ έδωσε την... απολογιστική συνέντευξη της προετοιμασίας, λίγο πριν από το τελευταίο φιλικό της ομάδας στο Κίελτσε και μίλησε για όλα. Έθεσε ως στόχο την διατήρηση της Ένωσης στην κορυφή, ανέλυσε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα ευρωπαϊκά ματς.

Παράλληλα, ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για την σχέση του με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, διαψεύδοντας... τωρινά και παλιά σενάρια και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Επίσης, αναφέρθηκε σε παίκτες του «έκοψε», επισημαίνοντας ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και το ζητούμενο δεν είναι να αποκτήσει απλά... κι άλλους καλούς παίκτες, αλλά καλούς ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, οι οποίοι θα συμπληρώσουν το παζλ του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

- Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, μπορεί να γίνει αποτίμηση προετοιμασίας ή μια πρώτη κουβέντα για την γνωριμία με την ομάδα;

«Κυρίως είναι μια πρώτη γνωριμία. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τα περισσότερα παιδιά τα γνώριζα ως αντίπαλος, τώρα τα γνωρίζω και από κοντά. Βλέπω τα καλά και τα άσχημα τους. Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Γενικώς είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνουν τα παιδιά μέχρι στιγμής, την διάθεση που δείχνουν για να μάθουν αυτά που θέλω εγώ. Χρειαζόμασταν αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, για να τους μάθω εγώ καλύτερα, να με μάθουν αυτοί καλύτεροι. Η καθημερινότητα πάντα σου δείχνει πράγματα, εκτός από τα ποδοσφαιρικά και σε θέμα χαρακτήρα. Επομένως αυτό το στάδιο ήταν σημαντικό για μένα, για να έχω μια εικόνα με τα παιδιά και γενικά μ’ όλο το οικοδόμημα που λέγεται ΑΕΚ».

- Όλοι οι παίκτες κάνουν μέχρι τώρα λόγο για διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Προλαβαίνετε να είστε έτοιμοι για το πρώτο ματς της Ευρώπης; Φτάνει ο χρόνος;

«Οι προπονήσεις ακόμα δεν είναι πολλές ως προς το τακτικό κομμάτι. Κυρίως αυτό το στάδιο είναι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Σίγουρα μέσα απ’ αυτές τις μέρες προσπαθήσαμε να δώσουμε και πράγματα ανάπτυξης του παιχνιδιού που θέλω εγώ. Θα έχουμε περάσει πράγματα μέχρι το πρώτο παιχνίδι. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν είναι ο στόχος μας τα φιλικά. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι. Εκεί έχουμε επικεντρωθεί. Όλα γίνονται με βάση εκείνο το ματς. Δεν ετοιμαζόμαστε για τα φιλικά. Τα φιλικά είναι ματς που θέλω να δω τα λάθη. Πιο πολύ θα με διευκολύνουν να δω τα λάθη, παρά τα θετικά. Είμαι αισιόδοξος πως μέχρι το πρώτο ματς, θα έχουμε βγάλει πράγματα για το στιλ παιχνιδιού που θέλω να έχει η ομάδα».



«Αυτό το υλικό πήρε το πρωτάθλημα»

- Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στην προετοιμασία εδώ στο Κίελτσε, θέλατε να έχετε δυο παίκτες από μεταγραφή. Τι έχει πάει στραβά στον προγραμματισμό; Πόσο ασφαλής νιώθετε με το υλικό που έχετε στα χέρια σας;

«Καταρχήν να πούμε κάποια πράγματα. Πρώτον, αυτό το υλικό με δυο – τρεις αφαιρέσεις, πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα, επομένως υπάρχει ικανότητα. Υπάρχει σεβασμός σ’ αυτούς τους παίκτες και υπάρχει εμπιστοσύνη και μπορώ να τους κάνω ακόμα καλύτερους, σαν παίκτες ατομικά. Και καλύτεροι ατομικά οι παίκτες, σημαίνει και καλύτερη ομάδα στο σύνολο. Ο στόχος είναι να έχουμε κάποιους παίκτες με μεταγραφές στην προετοιμασία.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι μια περίοδος πολύ δύσκολη. Και λόγω του Μουντιάλ. Και εδώ θέλω να πω κάτι. Το γεγονός πως προχωρήσανε κάποιες ομάδες που δεν ήταν φαβορί, αυτό δεν βοήθησε στις μεταγραφές γενικά σ’ όλο τον κόσμο. Να το εξηγήσω. Ένας παίκτης της Αργεντινής το να φύγει από μια ομάδα και να πάει σε μια άλλη, δεν δημιουργήσει μεγάλο ντόμινο στις μεταγραφές. Αν φύγει όμως, παράδειγμα της Σουηδίας ή της Κροατίας, κάνοντας μια μεταγραφή, αρχίζει ένα ντόμινο. Αυτό δεν βοήθησε πολύ. Τώρα είναι η περίοδος που αρχίζουν και κινούνται οι μεταγραφές. Εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να κινείται η αγορά. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Κάναμε μια προσέγγιση σε παίκτες, για διαφορετικούς λόγους κάποιες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκαν.

Έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιους παίκτες, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι χαρακτηριστικά θέλουμε και εκεί πάνω δουλεύουμε όλοι μας. Παρότι ακόμα δεν έχουν έρθει αυτοί οι παίκτες, δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα. Και από τις επαφές που γίνονται. Είμαι ενημερωμένος για κάθε κίνηση που γίνεται και για τον λόγο που μπορεί να προχωρήσει ή να χαλάσει κάποια μεταγραφή. Οπότε δεν αισθάνομαι ανασφάλεια ή ότι κάτι θα πάει στραβά. Ξέρω ότι γίνεται προσπάθεια και είμαι αισιόδοξος ότι γρήγορα θα έρθουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα. Όμως να μην υποτιμούμε τα παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα».

«Κανένα πρόβλημα με Λυμπερόπουλο»

- Η σχέση του Ουζουνίδη με τον Λυμπερόπουλο;

«Τι να απαντήσω; Τι πρόβλημα να υπάρχει; Όταν καθυστερούν κάποιες μεταγραφές, όλοι προσπαθούν να βρουν ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε όταν ήμασταν στον Παναθηναϊκό υπήρχε πρόβλημα, όπως το έβγαζαν, ούτε τώρα υπάρχει».

- Από την ενημέρωση που έχετε, πότε περιμένετε πως θα έχετε τις μεταγραφές στην διάθεση σας; Και μια πρώτη εικόνα από τους παίκτες που ήδη έχουν έρθει (Αλμπάνης, Οικονόμου, Γιαννίκογλου).

«Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα γίνει μια μεταγραφή. Και την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε συζητήσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές, θεωρούσαμε πως μπορούμε να βρούμε την λύση. Τελικά δεν έγινε. Οι μεταγραφές τελειώνουν, όταν ο παίκτης βάζει την υπογραφή. Μπορεί να είμαστε κοντά με κάποιους παίκτες. Όπως με τον Πόνσε, είχαμε συμφωνήσει με την Ρόμα, αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε. Οπότε δεν είναι εύκολο να ξέρεις.

Θα μιλήσω για τα παιδιά που είναι εδώ. Είναι παιδιά που δουλεύουν και που προσπαθούν να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Ο Οικονόμου έχει εμπειρία και αυτός πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά μου θέλω. Τον Αλμπάνη τον ήξερα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρω τι δυνατότητες έχει. Ξέρω τι στοιχεία πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι του για να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτες. Ο Γιαννίκογλου είναι ένα παιδί που δουλεύει. Ξέρουμε τον ρόλο για τον οποίο έχει έρθει. Και εδώ θέλω να πω κάτι για τις μεταγραφές. Όταν κρίνουμε μια μεταγραφή, θα πρέπει να ξέρουμε και τον λόγο που έγινε μια μεταγραφή.



Υπάρχουν παίκτες που έρχονται για πρώτη λύση και υπάρχουν παίκτες που έρχονται για δεύτερη λύση και υπάρχουν και παίκτες που έρχονται για έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Επομένως η κριτική που πρέπει να γίνεται σ’ αυτούς, είναι ανάλογα με τα θέλω τα δικά μας. Είμαι ευχαριστημένος γενικά μ’ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν και την διάθεση που δείχνουν να προσαρμοστούν στα δικά μου θέλω. Δεν είμαι κάποιος που μπορώ να ζητήσω σε δυο εβδομάδες να τα κάνουν όλα τέλεια. Δεν είμαι από τους προπονητές που τους ενδιαφέρει η νίκη σ’ ένα φιλικό.

Αν θες να κερδίσεις ένα φιλικό, είναι πολύ εύκολο. Και την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ μπορείς να κερδίσεις σε φιλικό. Ξεκουράζεις την ομάδα σου, την φρεσκάρεις, τους βρίσκεις κουρασμένους τους άλλους και μπαίνεις και κερδίζεις. Δεν είμαι απ’ αυτούς τους προπονητές. Θέλω να δω περισσότερα λάθη μέσα σ’ ένα φιλικό, για να μπορέσω να τα διορθώσω. Είτε με ατομική δουλειά, είτε με ομαδική δουλειά, να δουλέψω πάνω σ’ αυτά τα λάθη».

- Έχετε επιλέξει να μην κάνετε καθημερινά διπλές προπονήσεις και είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα μας εξηγήσετε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο δουλειάς;

«Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Έχει διαφορετικό στιλ και φιλοσοφία. Δεν ξέρω τι γινόταν πριν. Το θέμα είναι πως δουλεύουμε εμείς. Όλα γίνονται σε συνεργασία με το τιμ. Με το πώς θα μπορέσουμε να είμαστε στις 7 του μηνός έτοιμοι. Αυτός είναι ο στόχος. Οι προπονήσεις είναι της έντασης που πρέπει να είναι για να λειτουργήσει αυτή την περίοδο η ομάδα. Μπορούμε να τρέχουμε τους παίκτες από το πρωί μέχρι το βράδυ και να λέμε πως τους κουράσαμε. Έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν μονές προπονήσεις, υπάρχουν ομάδες που κάνουν τριπλές προπονήσεις. Είναι πως το βλέπει κάθε προπονητής. Εμείς έτσι δουλεύουμε, αυτός είναι ο τρόπος. Και αν είναι σωστός ή όχι, θα κριθούμε στην διάρκεια της σεζόν».

«Γιατί να πάρω κι άλλο... Μάνταλο;»

- Στην πρώτη προπόνηση στα Σπάτα είχατε πει ότι οι παίκτες θα πρέπει να μην μείνουν σ’ αυτό που πέτυχαν πέρυσι. Αισθάνεστε πως αυτό έχει ήδη γίνει; Αισθάνεστε πως κουβαλάνε ένα βάρος πως τώρα θα πρέπει να μείνουν στην κορυφή;


«Αυτό πρέπει να τους δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Υπάρχει αυτή την στιγμή ένα γκρουπ παικτών που έχουν πάρει το πρωτάθλημα και έχουν κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαι προσεκτικός ποιόν παίκτη θα βάλω σ’ αυτό το γκρουπ. Πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να γίνει αποδεκτός από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ότι αυτός που έχει έρθει είναι καλός και θα τους βοηθήσει. Αυτό είναι πρώτο και μετά αν θα αρέσει στον κόσμο. Η επιλογή λοιπόν πρέπει να είναι προσεκτική και συγκεκριμένη. Και ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να έχει και διαφορετικά στοιχεία, απ’ αυτά που έχουν οι ποδοσφαιριστές που είναι ήδη στην ομάδα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Έχω δει πολλούς παίκτες, που μπορεί να έχουν το ίδιο στιλ με τον Γιακουμάκη. Καλοί παίκτες. Αλλά γιατί να πάρω αυτόν τον παίκτη και να μην βοηθήσω τον Γιακουμάκη να γίνει καλύτερος. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, που δεν έχουν κάτι παραπάνω από τον Λιβάγια. Γιατί να τους φέρω; Για να λέω πως κάναμε μεταγραφές. Πως φέραμε κάποιον στην ομάδα; Θέλω οι παίκτες που θα έρθουν, να έχουν διαφορετικά στοιχεία από τους ήδη υπάρχοντες. Και παίκτες που θα γίνουν αποδεκτοί, πρώτα από τους συμπαίκτες τους».



- Ποιος είναι ο λόγος που έχουν απορριφθεί κάποιοι παίκτες που η ΑΕΚ κοίταζε μεταγραφικά;

«Ψάχνω παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, από τους ήδη υπάρχοντες. Αμυντικά έχουμε φέτος και τον Τσόσιτς, που πέρυσι στο μεγαλύτερο διάστημα δεν υπήρχε. Φέτος έχουμε και τον Μάνταλο, που πέρυσι και αυτός στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν ήταν. Πρέπει να ξέρουμε τι ζητάμε. Το να φέρω έναν ακόμα Μάνταλο, για ποιο λόγο; Στο επιθετικό κομμάτι θέλω κάποιον να έχει την δυνατότητα να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, να έχει λίγο ταχύτητα, να κάνει κίνηση στον χώρο, να έχει στοιχεία που μας λείπουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες που έχουν προταθεί δεν είναι καλοί. Αλλά δεν είναι αυτοί που θέλουμε, αυτοί που θα συμπληρώσουν το παζλ. Όταν έχεις ένα παζλ, έχεις κάποια κομμάτια. Δεν μπαίνουν όλα στην ίδια θέση. Δεν είναι θέμα να είναι κάποιος καλός παίκτης. Έχουν προταθεί καλοί παίκτες. Αλλά δεν είναι αυτοί που θα μας δώσουν το κάτι διαφορετικό ή το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι μας».

- Είναι η ανάδειξη νεαρών παικτών, ένας από τους στόχους σας;

«Σε όποιες ομάδες ήμουν, μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, αλλά το σίγουρο είναι ότι προσπάθησα, βελτίωσα και ανέδειξα αρκετούς νέους παίκτες. Αυτό πρέπει να κάνω και τώρα. Μπορεί ο στόχος της ομάδας να είναι ο πρωταθλητισμός. Μπορεί ο στόχος να είναι η Ευρώπη. Ανεξάρτητα αν αυτά τα νεαρά παιδιά θα παίζουν ή δεν θα παίζουν, η δουλειά η δική μου και του τιμ είναι να τους βελτιώσουμε. Είναι περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, είναι παίκτες που μπορούν να έχουν μέλλον στην ομάδα, οπότε δική μου δουλειά, είναι να τους κάνω καλύτερους. Δεν μπορώ να συμβουλεύω μόνο τους παίκτες της πρώτης ομάδας. Ξέρω πως αυτά τα παιδιά θέλουν και την βοήθεια και την συμβουλή του προπονητή. Από εκεί και πέρα αν θα εξελιχθούν ή θα προοδεύσουν, είναι και θέμα πόσο καλός δέκτης είναι κάποιος ή πόσο προσαρμόζεται στα θέλω του προπονητή για να γίνει καλύτερος. Για μένα δεν έχει σημασία αν ένας παίκτης είναι νέος ή παλιός. Κάνει την δουλειά μου; Κάνει αυτό που θέλω; Πρέπει να παίξει».

«Οι παίκτες θα μου δώσουν το στιλ»

- Η συμμετοχή των ακραίων μπακ και στο επιθετικό παιχνίδι, είναι ένα χαρακτηριστικό που θέλετε να έχει η ΑΕΚ τη νέα χρονιά;

«Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει κλασικά εξτρέμ. Άρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μεγαλώσουμε το πλάτος της επίθεσης. Στην ουσία παίζουμε με τα δεκάρια μας στα άκρα. Επομένως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο παιχνιδιού και έναν τρόπο ανάπτυξης, που την λύση να την δίνουν τα μπακ. Πρέπει να δουλέψουμε σ’ αυτό. Πρέπει να ανεβάσουμε τα μπακ, για να έχουμε καλύτερη ανάπτυξη. Γι αυτό λέμε πως περιμένω να δω πράγματα από την μια μέρα στην άλλη. Θέλω να δω προσπάθεια, θέλω να δω διάθεση, να τα φτιάξουμε.

Οι ίδιοι οι παίκτες, θα μας δώσουν καλύτερα το στιλ. Μπορεί να θέλω κάποια πράγματα, αλλά οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μέσα από τις προπονήσεις μπορεί να σου δείξουν πως καλό είναι αυτό που θες, αλλά εμείς δεν μπορούμε. Εκεί ο προπονητής πρέπει να είναι ευέλικτος και να το αλλάξει. Αν δούμε πως κάποια πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλουμε μπορούμε να τα αλλάξουμε. Το σημαντικό είναι να βρούμε ένα τρόπο παιχνιδιού, ώστε να φαίνονται τα προτερήματα των ποδοσφαιριστών. Να αξιοποιούμε τις δυνατότητες των παικτών. Να μην φαίνονται τα μειονεκτήματα τους».



- Πόσο διαφορετική θα είναι η ΑΕΚ του Ουζουνίδη σε σχέση μ’ αυτή του Χιμένεθ; Ποια χαρακτηριστικά θα κρατήσετε και ποια θα αλλάξετε;

«Υπάρχει πολύς σεβασμός για τον προηγούμενο προπονητή και την δουλειά του. Είχα καλές σχέσεις μαζί του και εκτός γηπέδου. Ο καθένας έχει διαφορετική φιλοσοφία και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία σύγκρισης. Αυτό είναι λάθος να το λέει ένας προπονητής. Έχω κάποια δικά μου θέλω, κάποια δικά μου πιστεύω. Και πάνω σ’ αυτά θα δουλέψω. Το πώς δούλευε κάποιος άλλος, δεν είναι κάτι που μπαίνω στην διαδικασία να το συγκρίνω».

«Να διατηρηθούμε στην κορυφή»

- Ο πήχης που μπαίνει τη νέα σεζόν;

«Οι στόχοι είναι μέσα από την ομάδα. Η ομάδα θα με κάνει εμένα καλό προπονητή. Η παρουσία της ομάδας. Αυτό που θέλω εγώ, είναι να διατηρηθούμε στην κορυφή και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με τον δικό μου τρόπο δουλειάς και τον δικό μου τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

- Είναι ένα βάρος παραπάνω στην σκέψη σας, το γεγονός πως παραλάβατε μια ομάδα πρωταθλήτρια και πρέπει να την διατηρήσετε πρωταθλήτρια;

«Νομίζω ότι μια διαφορά μου και κάτι που έχω ξεπεράσει, είναι να μπαίνω στην διαδικασία να σκέφτομαι τι θα πει ο κόσμος. Έχω ξεφύγει απ’ αυτό το κομμάτι. Ξέρω τι μπορώ να δώσω, ξέρω ποιος είμαι. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα. Μπορεί να κάνεις καλή δουλειά και να μην πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Δεν με φοβίζει κάτι και δεν αισθάνομαι καθόλου βάρος. Αντίθετα αισθάνομαι πολύ όμορφα που είμαι σε μια ομάδα που είναι ψηλά».

- Η δουλειά γίνεται κυρίως για να είναι έτοιμη η ομάδα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς τον Αύγουστο ή για όλη τη σεζόν; Και πόσο δύσκολος είναι αυτός ο συνδυασμός;

«Αυτή είναι η δουλειά μας. Και να είναι η ομάδα τον Αύγουστο καλά και να βγει η χρονιά. Γι αυτό είπα πως θα μπορούσα, παράδειγμα, ενόψει του φιλικού με την ΑΕΚ Λάρνακας, να μην κάνω διπλές προπονήσεις, να φρεσκάρω την ομάδα και να πάω να δείξω πως η ομάδα πετάει. Και να γράφουν όλοι πως είναι έτοιμη η ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει σ’ αυτή την φάση είναι να φτάσουμε στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που θέλουμε, να πάρουμε τα λεπτά συμμετοχής κάποιοι παίκτες για να ετοιμαστούν σιγά – σιγά, με ενδιαφέρει να μην έχουμε προβλήματα. Ο στόχος του προπονητή είναι να μπορεί η ομάδα να είναι έτοιμη τον Αύγουστο και όλη την χρονιά. Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας και αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε. Παλιά λέγανε οι προπονητές, θα είμαστε έτοιμοι σε δυο μήνες. Μα σε δυο μήνες δεν θα είσαι εσύ, θα έχεις φύγει αν η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Από την στιγμή που υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη».



«Θα κάνει καλύτερη χρονιά ο Κλωναρίδης»

- Υπάρχουν τρεις παίκτες, ο Μοράν, ο Αϊντάρεβιτς και ο Κλωναρίδης, που βγήκαν από μια κακή σεζόν. Θα πάρουν μια ακόμα ευκαιρία;

«Την ευκαιρία από τον προπονητή, την ζητάει ο ίδιος ο παίκτης. Σε νέα παιδιά, μπορεί να τους δώσει ο προπονητής την ευκαιρία. Σε παίκτες που είναι έμπειροι, πρέπει αυτοί να ζητήσουν. Είμαι ευχαριστημένος γενικά από την δουλειά που κάνουν. Τον Κλωναρίδη τον ξέρω και έχω δουλέψει μαζί του και ήμουν πολύ ευχαριστημένος και είχα στεναχωρηθεί όταν είχε πάει στην ΑΕΚ. Είναι ένα παιδί που δουλεύει, που θέλει αυτοπεποίθηση, που θέλει ψυχολογία. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει, θα κάνει πολύ καλύτερη χρονιά από την περυσινή».

- Θα υπάρξουν αποχωρήσεις;

«Ας μην μιλάμε για αρνητικά αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο θα πρέπει να βγάζουμε θετικά πράγματα. Ανάλογα. Μπορεί να έρθουν κάποιοι παίκτες… Όταν έρθουν κάποιοι παίκτες, κάποιοι άλλοι φεύγουν. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας, οπότε θα δούμε».

- Έχετε στο μυαλό σας την τριάδα στην άμυνα, όταν αμύνεται η ομάδα;

«Δεν θα σας τα δείξω όλα. Υπάρχει και αυτό. Θα το δουλέψουμε. Όταν είμαστε μόνο δυο εβδομάδες και είσαι σε μια καινούργια ομάδα, δεν μπορείς να δίνεις πολλές πληροφορίες στους παίκτες, διότι θα τους μπερδέψεις. Σιγά – σιγά, βήμα το βήμα, θα προχωρήσουμε. Ακόμα και στον τρόπο ανάπτυξης, έχουμε επικεντρωθεί σε δυο – τρεις τρόπους. Πρέπει πρώτα να το κάνουμε αυτό καλά, να τον αυτοματοποιήσουμε αυτόν τον τρόπο και μετά να προχωρήσουμε σ’ άλλον. Θα δουλέψουμε και με τριάδα. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε το δύσκολο που είναι το επιθετικό κομμάτι. Το αμυντικό είναι το εύκολο. Και το εύκολο μέσα σε μια εβδομάδα, μπορούν τα παιδιά να καταλάβουν τι θα κάνουν. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές μπλέκουμε στα σχήματα. Για μένα το πρώτο πράγμα, είναι να ξεκινάς από τα βασικά. Όταν ο παίκτης ξέρει να κάνει σωστά τα βασικά, μετά είναι εύκολο να προσθέσεις πράγματα».

- Με τον Κονέ είναι ανοικτό ακόμα;

«Δεν έχω καμία ενημέρωση, άρα σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι νέο».

- Επειδή κυκλοφορούν διάφορα από δήθεν λογαριασμούς σας στο Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ποια εξ αυτών είναι δικά σας;


«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι και να το ξέρει ο κόσμος. Δεν έχω κανέναν απολύτως λογαριασμό, σε κανένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Ούτε Facebook, ούτε instagram, ούτε τίποτα».



sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.