Header Ads


Οι σταθερές αξίες της ΑΕΚ και οι σκέψεις για τα στόπερ...

Οι σταθερές αξίες της ΑΕΚ και οι σκέψεις για τα στόπερ...


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τα συμπεράσματα του φιλικού της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και για τα δεδομένα που δημιουργεί ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι.
Στην περίοδο που βρισκόμαστε, το βασικό για μια ομάδα είναι να δείχνει συνεχώς βήματα προόδου. Από αυτή την άποψη, το τεστ του Περιστερίου ήταν για την ΑΕΚ απόλυτα επιτυχημένο. Σε μια έδρα που δεν της... πάει πολύ, απέναντι σε μια καλή ομάδα, που ετοιμάζεται την Πέμπτη για το πρώτη της ευρωπαϊκό ματς, η Ένωση εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας. Που και σε αυτό το παιχνίδι είχε εμφανιστεί βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο απέναντι στη Μίετζ Λέγκνιτσα.

Είναι σαφές ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ΑΕΚ. Να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο απ' ότι πέρσι. Στόχος φυσικά είναι να παίξει καλύτερα, πιο επιθετικά, με μεγαλύτερη κυριαρχία, με περισσότερους αυτοματισμούς. Αν θα φτάσει εκεί που θέλει, θα το δούμε. Το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι ότι επιθυμεί να παίξει κάτι εντελώς διαφορετικό, οπότε δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο. Και το κρίσιμο είναι να βλέπει ότι μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, πλησιάζει όλο και περισσότερο εκεί που θέλει.

Η ΑΕΚ χθες είχε ένα δοκάρι και τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες. Είχε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τον έλεγχο του αγώνα και απειλήθηκε ελάχιστα. Στο πρωτάθλημα, από το Περιστέρι θα πρέπει να περάσει και με... μισή φάση και αν δεν το κάνει με τόσες που έφτιαξε χθες, θα είναι να... κοπανάει το κεφάλι της στον τοίχο. Όμως, τώρα αυτό που μετράει είναι ότι κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές της έφτασαν σε κάποιο βαθμό κοντά σε αυτό που θέλει ο προπονητής τους.

Και το έκαναν χωρίς τον Μάνταλο και τις τρεις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ, τον Μπογέ που έπαιξε ελάχιστα και τους Πόνσε, Άλεφ. Θυμίζοντας ότι η ΑΕΚ έχει κάποιες γερές κολώνες στο ρόστερ της. Παίκτες που αποτελούν σταθερές αξίες για το παιχνίδι της, αλλά και παίκτες από τους οποίους μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερα φέτος συγκριτικά με πέρσι.

Πηγαίνοντας στα πρόσωπα, ο Λιβάγια ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσ' το γάλα. Ο Κροάτης είναι ένας παίκτης με τόσο μεγάλη ποιότητα, που όταν... σκυλιάσει -όπως χθες- δεν έχει αντίπαλο μέσα στο γήπεδο. Θετικότατος ήταν και ο Αλμπάνης. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι ακόμη τρακαρισμένος, αλλά ένας παίκτης με το πάθος και την αποφασιστικότητά του, όταν έχει και τεχνική, είναι δεδομένο ότι θα πάρεις πράγματα απ' αυτόν.

Δόξα τω Θεώ, φαίνεται ότι φέτος η ΑΕΚ θα πάρει πολύ περισσότερα πράγματα και από τον Λόπες, ο οποίος πέρσι δεν είχε την αντιμετώπιση που του άξιζε, όμως είναι εμφανές ότι για τον Ουζουνίδη είναι ο βασικός. Και ένας παίκτης που μπορεί να του δώσει λύσεις και στα χαφ. Κι όπως είπε και ο προπονητής του «και σέντερ φορ να τον βάλω, θα παίξει». Στον άξονα έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι σε φάση επίθεσης, αλλά και πίεσης ψηλά, ο χαφ που θα μένει πάνω θα είναι ο Σιμόες. Φαίνεται πως ο προπονητής του θέλει να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του για κλεψίματα κοντά στο αντίπαλο τέρμα.

Σε ότι αφορά την άμυνα, για τον Λόπες τα είπαμε, ο Μπακάκης είναι η γνωστή εγγύηση, οπότε ας σταθούμε λίγο στα στόπερ. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι αυτή τη στιγμή ο πιο... σίγουρος είναι ο Λαμπρόπουλος. Διότι είναι αυτός που δίνει τη μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα. Ο Οικονόμου έχει ποιότητα και αυτό φάνηκε πολύ και χθες, όμως θα πρέπει να ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι του. Ο Τσόσιτς δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πρέπει να χάσει βάρος και να δουλέψει για να βρει τη φόρμα του.

Όσον αφορά τον Τσιγκρίνσκι, ξεκίνησε τη σεζόν με ατυχία. Θεωρώ πολύ δύσκολο να προλάβει το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Και βλέπουμε. Τον Ουκρανό η ΑΕΚ τον ξέρει. Είναι ένας παίκτης πολύ μεγάλης κλάσης, όμως δεν πρόκειται να κάνει 30+ παιχνίδια στη σεζόν. Δε το έκανε ούτε στις δυο προηγούμενες χρονιές του. Ο τραυματισμός του δεν αλλάζει τα άμεσα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας, αφού να αποκτηθεί στόπερ για τα προκριματικά είναι χρονικά αδύνατο, όμως νομίζω ότι την έχει βάλει σε σκέψεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο Τσόσιτς έχει τα θέματά του.

Δεν υπάρχει κάποια απόφαση, αλλά σκέψεις υπάρχουν. Ότι ενδεχομένως να χρειαστεί και κάτι ακόμη στο κέντρο της άμυνας για... σιγουριά. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον έξτρα μέσο που θα καταλήξουν Ουζουνίδης και διοίκηση ότι χρειάζεται η ομάδα. Αν κρίνουν ότι πρέπει να είναι «εξαρο-οκτάρι», θα πρέπει να αποκτηθεί και κεντρικός αμυντικός. Αν ο στόχος είναι ένας κόφτης που θα αποτελεί το μπακ απ του Σιμόες, τότε μπορεί να βρεθεί παίκτης που να παίζει και στα στόπερ, για να έχει η ομάδα το κεφάλι της ήσυχο. Χρόνος για αποφάσεις, πάντως, πλέον υπάρχει...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.