Header Ads


Φοβερές ατάκες για Άλεφ: «Θυμίζει αυτόν τον θρύλο του ποδοσφαίρου, αλλά... - Γι’ αυτό δε τον κράτησε ο Απόλλων»

Φοβερές ατάκες για Άλεφ: «Θυμίζει αυτόν τον θρύλο του ποδοσφαίρου, αλλά... - Γι’ αυτό δε τον κράτησε ο Απόλλων»


Όλη η ακτινογραφία του νέου αποκτήματος της ΑΕΚ. Τα συν και τα πλην.
Ο Άλεφ βρίσκεται μια ανάσα από την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος διεθνης με την Κ20 της Σελεσάο έβγαλε μάτια στην Κύπρο όπου έπαιξε την περασμένη σεζόν ως δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού, καταγράφοντας 27 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, 6 συμμετοχές στο κύπελλο και 8 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ (συνολικά 41 συμμετοχές/1 γκολ).

Ο 23χρονος αναμένεται στην Ελλάδα για να υπογράψει τη συμφωνία με την Ένωση, στην οποία εφόσον «πιάσει» δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του από την Μπράγκα. Σίγουρος για την αξία του Άλεφ είναι ο ρεπόρτερ του Απόλλωνος Λεμεσού, Στέλιος Αναστασίου. Ο δημοσιογράφος από τη Μεγαλόνησο εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι ο παίκτης μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και αποκαλύπτει γιατί η κυπριακή ομάδα δεν κινήθηκε για την απόκτησή του από τους Πορτογάλους. Μάλιστα στη συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω, ο συνάδελφος από το κανάλι ΡΙΚ και το kerkida.net έδωσε και την τιμή που αξίωναν για τον παίκτη.

Ποιες εντυπώσεις άφησε ο Άλεφ στην Κύπρο;

«Εξαιρετικές οι εντυπώσεις που άφησε στο νησί. Αναδείχθηκε στην κορυφαία 11άδα του πρωταθλήματος. Ο καλύτερος στη θέση Νο8 κατά την προσωπική μου άποψη την περίοδο 2017-18 στην Κύπρο. Βοήθησε πάρα πολύ τον Απόλλωνα, αλλά και η ομάδα της Λεμεσού τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό».

Ποια είναι τα ατού του Βραζιλιάνου;

«Είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή (8αρι κυρίως αλλά και 6αρι) και βοηθάει ταυτόχρονα την ομάδα στο ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι. Μπορεί να αγωνιστεί επίσης στο κέντρο της άμυνας. Όσες φορές χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη θέση, ήταν επίσης αψεγάδιαστος. Θα βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, ώστε να βγει με ορθόδοξο τρόπο μπροστά η ομάδα. Με άνεση και χωρίς να αισθάνεται πίεση θα ζητήσει τη μπάλα από τους αμυντικούς. Βλέπει γήπεδο, θα περάσει κάθετες μπαλιές και δεν θα διστάσει να επιχειρήσει μακρινές μπαλιές για να τροφοδοτήσει τα winger αλλά και τους επιθετικούς. Είναι επίσης πολύ καλός με ή χωρίς τη μπάλα. Είναι ικανός και στο χαμηλό και στο ψηλό παιχνίδι».

Τον αποκαλούν νέο Γιάγια Τουρέ. Θυμίζει τον Ιβοριανό ή είναι υπερβολικός χαρακτηρισμός;

«Αν αρχίσει να σκοράρει πιο συχνά και να πατάει περισσότερο περιοχή, θα πλησιάσει τον… Τουρέ. Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός. Θυμίζει τον Ιβοριανό άσο. Είναι ψηλά κορμιά και οι δύο, που γνωρίζουν άριστα το αντικείμενο. Μπορούν να κουβαλήσουν μπάλα και να… ξεσηκώσουν τον κόσμο με υπέροχες ατομικές προσπάθειες».

Τι χαρακτήρας είναι; Απασχόλησε ποτέ τα αποδυτήρια;

«Είναι ήσυχο παιδί, αφοσιωμένος 100% στη δουλειά του. Δουλεύει σκληρά καθημερινά κι αν συνεχίσει έτσι θα πάρει μεταγραφή σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα».

Η εξωγηπεδική του ζωή πως είναι; Υπήρχαν νυχτοπερπατήματα;

«Όχι, Ουδέποτε ακούστηκε κάτι. Στην Κύπρο ήταν μαζί με τη σύντροφό του και η έξοδός τους ήταν για… δείπνο. Μέχρι εκεί».

Στους ευρωπαϊκούς αγώνες ανταποκρίθηκε;

«Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι σε Αμπερντίν, Λιόν, Αταλάντα και Έβερτον. Όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Στην ΑΕΚ θα πιάσει;

«Είμαι σίγουρος ότι αν τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη από την αρχή ο προπονητής, θα πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Είναι παίκτης-κλάσης, με ποδοσφαιρική παιδεία. Δεν υπάρχουν αρκετοί… Άλεφ στην Ελλάδα. Θα τον λατρέψει ο κόσμος της ΑΕΚ. Η σπεσιαλιτέ του είναι η ντρίμπλα σομπρέρο. Σε ματς του Απόλλωνα έκανε τη συγκεκριμένη εντυπωσιακή ντρίμπλα 3 και 4 φορές, σε ένα 90λεπτο».

Ο Απόλλων γιατί δεν κινήθηκε για την απόκτησή του;

«Η Μπράγκα ήθελε περίπου 1 εκ. ευρώ για να τον παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή στον Απόλλωνα. Αν κατακτούσε το πρωτάθλημα ο Απόλλωνας, θα μπορούσε να επενδύσει στον Βραζιλιάνο άσο».

*sportdog.gr

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.