Header Ads


Unlabelled «Χαμός στο κολαστήριο της ΑΕΚ, όλοι θα τρέμουν γιατί... - Τι προκαλεί εντύπωση στην Αγιά Σοφιά»

«Χαμός στο κολαστήριο της ΑΕΚ, όλοι θα τρέμουν γιατί... - Τι προκαλεί εντύπωση στην Αγιά Σοφιά»


Φοιτητής του Πολυτεχνείου μιλάει για τον Ναό της Ένωσης.


Μία ιδιαίτερη επίσκεψη δέχτηκε το εργοτάξιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη Τετάρτη. Περίπου 100 φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ξεναγήθηκαν στο χώρο που χτίζεται το γήπεδο της Ένωσης, τους έγινε ανάλυση γηπέδου της ΑΕΚ των μέχρι σήμερα εργασιών, της συνολικής εξέλιξης, αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα αποπερατωθεί όλο το έργο. Η ξενάγηση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Οπλισμένο Σκυρόδεμα 1 και 2».

«Το έργο πάει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», αναφέρει μιλώντας στο sportdog.gr.

Ο Αλέξανδρος Στυλιανίδης, φοιτητής του 10ου εξαμήνου, ο οποίος περιηγήθηκε στο χώρο μαζί με τους υπόλοιπους μελλοντικούς κατασκευαστές. «Στο εργοτάξιο μας ξενάγησε ο επικεφαλής των μελετητών της Ερμώνασσα, της εταιρείας που ανέλαβε το έργο», συμπληρώνει.

Οι Ενωσίτες αγωνιούν πότε θα αποπερατωθεί το γήπεδο. Ο Αλέξανδρος έχει ρεπορτάζ, από όσα άκουσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Η φάση της σκυροδέτησης των αντιστηρίξεων των κερκίδων θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, Απρίλιο με Μάιο του 2019. Μετά μπαίνουν άλλες εργασίες όπως μηχανολογικά», αναφέρει.

Ποια τεχνικά ζητήματα ανέπτυξε ο μελετητής της Ερμώνασσα; «Μας ανέπτυξε τις θεμελιώσεις των τεσσάρων πυλώνων που υπάρχουν στις τέσσερις γωνίες, την υπογειοποίηση του δρόμου ανάμεσα στην εκκλησία και το γήπεδο, ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για τους πεζούς, τις κλίσεις των κερκίδων και πως το πάνω διάζωμα θα έχει αυξημένη κλίση για να παρέχει καλύτερη θέαση στους φιλάθλους λόγω και του περιορισμένου χώρου. Επίσης πληροφορηθήκαμε και για την πλάκα που πάει να στρωθεί τώρα στις κερκίδες των επισήμων και των δημοσιογραφικών», απαντά ο φοιτητής.

Ποιες λεπτομέρειες του έργου έκαναν εντύπωση στον Αλέξανδρο; «Τα προεντεταμένα βάθρα, τα οποία, όπως μας είπαν θα έχουν ύψος κοντά στα 40 μέτρα, όσο και το ύψος των πυλώνων. Το ύψος του θεμελίου θα είναι 4 μέτρα και οι διαστάσεις του περίπου 30Χ30», αναφέρει ο μελλοντικός πολιτικός μηχανικός.

Τι έμεινε περισσότερο από την ξενάγηση στον φοιτητή; «Το γεγονός ότι οι άνθρωποι ερχόντουσταν συνέχεια στα κάγκελα και παρατηρούσαν την πρόοδο του γηπέδου. Έτσι καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό το γήπεδο για κάθε ΑΕΚτζή. Γιατί είναι το σπίτι του και κομμάτι του εαυτού του. Επίσης, μου έκανε εντύπωση η μικρή απόσταση ανάμεσα στο μπροστινό μέρος της κάτω κερκίδας με τον αγωνιστικό χώρο. Ο μελετητής μας έδειξε τα όρια του γηπέδου και αυτή η απόσταση είναι της τάξης των 3-4 μέτρων. Εύκολα καταλαβαίνεις, ότι εκεί μέσα θα γίνει ένα κολαστήριο με απίστευτα καυτή ατμόσφαιρα, που όλοι οι αντίπαλοι θα τρέμουν και μόνο στο άκουσμα», επισημαίνει.

Γιατί η Αγιά Σοφιά θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γήπεδα; «Θα είναι σύγχρονο, θα έχει τις ανέσεις που πρέπει, αλλά το σημαντικότερο είναι, ότι πρόκειται για μνημείο. Εκεί έχει χτιστεί η ιστορία της ομάδας και θα συνεχιστεί για πάντα», κατέληξε ο Αλέξανδρος Στυλιανίδης μιλώντας στο sportdog.gr.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.