Header Ads


Unlabelled Ο Ρονάλντο στέρησε την πρωτιά στον Σάντος! (vid)

Ο Ρονάλντο στέρησε την πρωτιά στον Σάντος! (vid)


Ένα χαμένο πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα εύστοχο του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 90’ δεν επέτρεψαν στην Πορτογαλία να κερδίσει το Ιράν (1-1) και έτσι προκρίθηκε ως δεύτερη και θα συναντήσει στους «16» την Ουρουγουάη.

Οι Πορτογάλοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους όμως θα μπορούσαν αν είχε ευστοχήσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης να έχουν «κλειδώσει» τη νίκη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ισπανίας να έπαιρναν την πρώτη θέση. Τελικώς, ένα εύστοχο πέναλτι του Ανσαριφάρντ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας έφερε το παιχνίδι στα ίσια και το τελικό 1-1 φέρνει την Πορτογαλία στη δεύτερη θέση και απέναντι στην Ουρουγουάη στον επόμενο γύρο.

Η Πορτογαλία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Μόλις στο 2’ το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και δοκίμασε το δυνατό σουτ όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπεϊρανβάντ που μπλόκαρε. Επτά λεπτά αργότερα, από μία λάθος συνεννόηση του Ιρανού τερματοφύλακα με τον Εζατολάχι η μπάλα έφτασε στον Ζοάο Μάριο που από καλή θέση δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός έπεσε με τους Πορτογάλους να έχουν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά από την άλλη να μην απειλούν ιδιαίτερα το Ιράν. Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Κεϊρόζ έψαχναν την ευκαιρία να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Έπρεπε να φτάσουμε στο 34’ για να σημειώσουμε κάποια αξιόλογη φάση για τους Ιρανούς όταν ο Αλιρεζά εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Εζατολάχι έπιασε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Ρουί Πατρίσιο.

Γκολ – ποίημα και 1-0 οι Πορτογάλοι!

Και κάπως έτσι εκεί που όλα έδειχναν πως το «λευκό» 0-0 θα ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο θα πήγαιναν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ήρθε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα με ένα υπέροχο γκολ να δώσει το προβάδισμα στους Πορτογάλους. Ο άσος της Μπεσίκτας στο 45’ με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπεϊρανβάντ που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Χαμένο πέναλτι για τον Κριστιάνο!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Πορτογαλία να έχει την μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν μετά από μαρκάρισμα του Χατζισαφί στον Ρονάλντο και αφού πρώτα ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Μπεϊρανβάντ έπεσε σωστά και τον νίκησε. Η απόφαση πάντως του Παραγουανού ρέφερι να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που είδε και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με πολλά νεύρα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Στο 72’ νεοεισελθών Γκόντος κατέβασε ωραία και σούταρε όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο. Στο 76’ ο Κάρλος Κεϊρόζ θέλοντας να τα παίξει όλα για όλα καθώς η ομάδα του έψαχνε δύο τέρματα, έριξε στην αναμέτρηση τον Καρίμ Ασαριφάρντ.

Στο 80΄ υπήρξε νέα στιγμή έντασης όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο απώθησε με τον αγκώνα τον Πουραλιγκαντζί, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ισοφάρισε από την άσπρη βούλα ο Ανσαριφάρντ

Έτσι, φτάσαμε στο 90’ όταν σε ένα χέρι του Σεντρίκ Σοάρες και αφού και πάλι ο Παραγουανός ρέφερι έκανε χρήση του βίντεο, υπέδειξε το πέναλτι για το Ιράν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρίμ Ασαριφάρντ με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει και να φέρνει το ματς στα ίσια. Πάντως, οι παίκτες του Σάντος καρδιοχτύπησαν καθώς στην επόμενη φάση ο Ταρέμι έχασε τεράστια ευκαιρία από πολύ καλή θέση να σκοράρει και να δώσει την πρόκριση στο Ιράν. Τελικώς, το 1-1 έδωσε την πρόκριση όχι όμως και την πρώτη θέση στους Πορτογάλους.

Οι συνθέσεις:

Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί (56’ Μοχαμάντι), Εζατολάχι (76’ Ανσαριφάρντ), Πουραλιγκαντζί, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ταρέμι, Αλιρεζά (70’ Γκόντος), Χοσέινι, Αζμούν, Ρεζαεγιάν

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ Σοάρες, Πέπε, Ζοσέ Φοντέ, Ράφελ Γκερέιρο, Αντρέ Γκόμες, Άντριεν Σίλβα, Ζοάο Μάριο (Ζοάο Μουτίνιο), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κουαρέσμα (70’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρονάλντο


sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.