Header Ads


Unlabelled Έκτος σε ένα χρόνο: Το τριφύλλι... μετακομίζει στα Σπάτα

Έκτος σε ένα χρόνο: Το τριφύλλι... μετακομίζει στα Σπάτα


Η διαδρομή από το Κορωπί στα Σπάτα γίνεται χωρίς διόδια της Αττικής Οδού. Ευτυχώς, γιατί όλο και πληθαίνουν όσοι επιλέγουν να την ακολουθήσουν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι ο έκτος μέσα σε ένα χρόνο.


Νίκος Λυμπερόπουλος. Βίκτορ Κλωναρίδης. Χρήστος Καρβουνίδης (+staff). Νίκλας Χουλτ. Ανδρέας Λαγωνικάκης. Μαρίνος Ουζουνίδης.

Έξι εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Με εντελώς διαφορετική χρηστικότητα ο καθένας και εντελώς διαφορετική εξέλιξη στη διαδρομή τους. Στους λόγους που έκαναν τη διαδρομή, στους λόγους που πήραν την απόφαση, στους λόγους που επέλεξαν να μετακινηθούν εντός πόλης και στη κοντινή διαδρομή από το Κορωπί στα Σπάτα. Ούτε καν να πληρώσουν διόδια Αττικής Οδού χρειαζόταν!

Νίκος Λυμπερόπουλος. Βίκτορ Κλωναρίδης. Χρήστος Καρβουνίδης (+staff). Νίκλας Χουλτ. Ανδρέας Λαγωνικάκης. Μαρίνος Ουζουνίδης. Με την υποσημείωση, μάλιστα, ότι η λίστα – ειδικά αν ο Έλληνας τεχνικός διαδεχτεί τον Μανόλο Χιμένεθ – θα ανανεώνεται διαρκώς! Όλοι αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό για να ενταχθούν στην ΑΕΚ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Μέσα στη σεζόν, την οποία οι πράσινοι βίωσαν την πλήρη απαξίωση σε αγωνιστικό και κυρίως εξωαγωνιστικό επίπεδο, η Ένωση βγήκε ενισχυμένη σε κομβικές θέσεις. Δε συμβαίνει πρώτη φορά, δε θα συμβεί για τελευταία και – βασικά – είναι πολύ πρόσφατα και το αντίθετα δρομολόγια. Πάντα χωρίς διόδια Αττικής Οδού!

Ο άξονας «Λύμπε»!

Αν γυρίσουμε το χρόνο δώδεκα μήνες πίσω τα γεγονότα ήταν κομματάκι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός ορεγόταν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με την ΑΕΚ, είτε ως οικονομικές λύσεις στο τότε σφικτό (αλλά όχι ακόμα απελπιστικό) μπάτζετ των πρασίνων, είτε ως ποιοτικές λύσεις που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Οι προτάσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου στον Μαρίνο Ουζουνίδη ήταν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο Ρόναλντ Βάργκας. Ο πρώτος θα υπέγραφε στον Παναθηναϊκό αρχές Ιουλίου, ενώ η περίπτωση του δεύτερου δεν προχώρησε.

Νωρίτερα, όμως, κάτι έχει αλλάξει. Πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Έλληνα αμυντικού σκάει το θέμα Μάρκους Μπεργκ και στα 24ωρα του πανικού στον Παναθηναϊκό αποχωρεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Η ΑΕΚ εκείνη την εποχή έχει τεχνικό διευθυντή τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και σφυρίζει αδιάφορα για τις εξελίξεις στο τριφύλλι! Σωστά; Λάθος! Δεν είναι μόνο ο Νίκος Λυμπερόπουλος το θέμα.

Υπάρχει και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη θα κάνει εξαιρετικά παιχνίδια (σ.σ. υποψήφια εσωτερική μεταγραφή για την ΑΕΚ) και οι πράσινοι τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για να πληρώσουν τη ρήτρα του. Μια από απέτυχαν να βρουν χρυσή τομή με Λανς και μια που την βρήκε η Ένωση. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, ο 26χρονος μέσος άλλαξε ομάδα και από τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στην ΑΕΚ.

Η συνέχεια θα έρθει τον Σεπτέμβριο. Κι εκεί πάλι δε θα χρειαστούν παρά μόνο λίγες ημέρες για να αλλάξει το τοπίο. Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ και αποχωρεί στις 3 του μήνα. Στις 8 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται και επισήμως η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ.

Η πρώτη του κίνηση, θα εξοργίσει τον Παναθηναϊκό. Χωρίς συστολή και ευκόλως εννοούμενα ανάμεσα στις γραμμές, αλλά ξεκάθαρα η ΠΑΕ θα διαρρέει την απογοήτευσή της για την κίνηση του βετεράνου ποδοσφαιριστή. Ο Χρήστος Καρβουνίδης, περί ου ο λόγος, θα «κλαπεί» από τον Παναθηναϊκό και θα συνεχίσει μαζί με τους συνεργάτες του στην ΑΕΚ. Ο εκ των κορυφαίων φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα είχε προσληφθεί στο τριφύλλι μετά από σύσταση του Νίκου Λυμπερόπουλου και ο νυν τεχνικός διευθυντής του δικεφάλου ήταν εκείνος που τον πήρε (ταυτόχρονα και τους Γιάννη Κώτση και Νίκο Πανουργιά) στην ΑΕΚ.

Οι… εύκολες λύσεις!

Στην πορεία των δώδεκα μηνών βρίσκουμε στον Νίκλας Χουλτ. Μια κλασική περίπτωση που όπως ρομαντικά θα έγραφαν οι… ποιητές των social media «πολλές φορές αυτό που ψάχνεις βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου». Κάτι παρεμφερές είχε συμβεί και στο παρελθόν όταν ο Γιώργος Κουτρουμπής άφηνε την υποβιβασμένη ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό. Σε πρώτη φάση, υπήρχε η απόφαση να μην «χτυπήσει» η ΑΕΚ κανέναν παίκτη από τον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον έτσι προέκυπτε από το ρεπορτάζ της Ένωσης στα τέλη Νοεμβρίου. Η ΑΕΚ, όμως, βρέθηκε να ψάχνει για αριστερό μπακ, ο Σουηδός να ψάχνει για ομάδα και τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να τον κρατήσει και όλοι βγήκαν κερδισμένοι από το deal που έγινε στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, αφού και το τριφύλλι καρπώθηκε ένα ποσό από τη μετακίνηση του 28χρονου αμυντικού στην Ένωση.

Προτελευταία προσθήκη και εκείνη που λογικά θα περνούσε στα ψιλά, αν δεν υπήρχαν τα προαναφερθέντα, είναι του Ανδρέα Λαγωνικάκη. Ο βετεράνος άσος είχε θέση σκάουτινγκ στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και προστέθηκε στο αντίστοιχο τμήμα της ΑΕΚ, κατόπιν εισήγησης του Νίκου Λυμπερόπουλου. Επόμενος θα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης!

Ο τεχνικός του τριφυλλιού έχει μέρες που ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να φύγει και ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει. Εξάλλου, όταν το έκανε η ΑΕΚ είχε προπονητή και φαινόταν ότι θα τον κρατήσει! Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και όπως όλα δείχνουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα είναι ο έκτος που θα κάνει το δρομολόγιο Κορωπί-Σπάτα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο! Ο συνεργάτης του, Μπλένταρ Κόλα, είναι ο έβδομος, ίσως ακολουθήσει και ο γυμναστής του staff Ουζουνίδη.

Θα είναι οι τελευταίοι; Η Ένωση κατά καιρούς έχει δείξει φιλολογικό ενδιαφέρον τόσο για τον Λουντ, όσο και για τον Κουρμπέλη… Η λίστα ενδεχομένως να ανανεωθεί. Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν χρειάζεται ανανέωση και το e-pass!

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.