Header Ads


Unlabelled Χιμένεθ: «Πρέπει να συνεχίζουμε να κερδίζουμε για να μεγαλώνουμε»

Χιμένεθ: «Πρέπει να συνεχίζουμε να κερδίζουμε για να μεγαλώνουμε»


Ο Μανόλο Χιμένεθ και ο Πέτρος Μάνταλος μίλησαν για τον τελικό του κυπέλλου, για το κίνητρο που έχει η ΑΕΚ για τον ορισμό ξένου διαιτητή και για την ελπίδα τους να μην συμβεί το παραμικρό στις εξέδρες.


Το SDNA βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ και θα σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν από τον προπονητή αλλά και τον αρχηγό της ΑΕΚ ενόψει του τελικού του Σαββάτου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε:

Για το αν υπάρχει άγχος η ανυπομονησία για το αυριανό παιχνίδι: «Αυτό που περιμένουμε είναι την ανταμοιβή για την δουλειά που έχουμε κάνει. Στον τελικό φτάνουν οι δύο ομάδες που πέρασαν τις προηγούμενες φάσεις και τώρα είναι η ώρα να το απολαύσουν. Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο και πρέπει να το απολαύσουμε».

Για τον τρίτο του τελικό στην Ελλάδα: «Είναι η τρίτη φορά. Την πρώτη τα καταφέραμε, την δεύτερη όχι. Παίξαμε απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Την πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαμε την τύχη να παίξουμε με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Φέτος φτάσαμε ως και εδώ θέλουμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει φαβορί: «Σε ένα μόνο παιχνίδι δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί. Πόσο μάλλον όταν είναι οι δύο ομάδες που έδειξαν πως είναι πολύ δυνατές».

Για το αν η ΑΕΚ έχει να αποδείξει κάτι αύριο ή όχι: «Αν η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει πρέπει αύριο να κερδίσει το Κύπελλο. Εγώ θέλω την ΑΕΚ να συνεχίσει να μεγαλώνει και για να γίνει αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να είναι ανταγωνιστική. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι να προσπαθεί για τη νίκη. Φυσικά και υπάρχει και το σενάριο της ήττας».

Για τον Ισπανό διαιτητή: «Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα αυτό. Ένας ξένος διαιτητής να έρθει να διαιτητεύσει έναν τελικό Κυπέλλου. Έρχεται ένας διαιτητής με μεγάλη εμπειρία, είναι διεθνής. Ελπίζουμε να έρθει και να τελειώσει το ματς χωρίς λάθη. Για αυτό έχει παίξει μεγάλα παιχνίδια».

Για τις οδηγίες στους παίκτες του λόγω του διαιτητή: «Αυτό που θα τους πω είναι να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Φυσικά μπορεί να γίνουν και λάθη όμως το θέμα είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό».

Για το κλίμα πριν τον τελικό και αν θέλει να στείλει μήνυμα στον κόσμο: «Σας ευχαριστώ πολύ γιατί είχα προετοιμαστεί για τέτοια ερώτηση. Είμαστε εμείς και εσείς που μπορούμε να ζεστάνουμε το κλίμα ή να το ψυχράνουμε. Δυστυχώς σε τέτοιους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο είναι οι όρθιοι, ο κόσμος στις κερκίδες. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για εμάς, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την αστυνομία όπως και οι διαιτητές. Αυτοί που είναι στην κερκίδα δεν έχουν την προστασία. Για αυτό, αυτό που σκέφτομαι είναι ο κόσμος να λάβει τα μέτρα του και να σκέφτεται την επόμενη ημέρα. Πως θα γυρίσει σπίτι του και στην δουλειά του. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το παιχνίδι θα πρέπει να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Εμείς οι επαγγελματίες να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ματς».

Mάνταλος: «Οι μεγάλες ομάδες μετά την κατάκτηση ενός τίτλου κοιτούν τον επόμενο»
Ο Πέτρος Mάνταλος δήλωσε:

Για τον τελικό: «Είναι ένας τίτλος που κρίνεται σε 90 ή 120 λεπτά. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για το πάρουμε».

Για το αν είναι κίνητρο η κατάκτηση του νταμπλ: «Αν το καταφέρουμε θα γράψουμε ιστορία. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να πάρουμε το Κύπελλο».

Για τον τραυματισμό του: «Σίγουρα είναι ένας δύσκολος τραυματισμός αλλά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βγει πιο δυνατός. Έτσι έκανα και εγώ και τώρα είμαι έτοιμος να βοηθήσω στον αυριανό τελικό».

Για το αν έχει χάσει η ομάδα ενέργεια από τους πανηγυρισμούς: «Το ότι η ομάδα έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο το αντιλαμβανόμαστε και εμείς και εσείς. Ο ποδοσφαιριστής για αυτό ανταμείβεται και πληρώνεται. Για να ξέρει που πρέπει να σταματήσει. Από την Δευτέρα η ομάδα έχει μπει στο τρυπάκι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ματς αύριο».

Για το αν έχει η ΑΕΚ να αποδείξει κάτι: «Η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Μετά την κατάκτηση ενός τίτλου πρέπει να κοιτάξει τον επόμενο. »

Για το δικό του μήνυμα στον κόσμο: «Η εικόνα των περσινών επεισοδίων δεν άρεσε σε κανέναν. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε έναν τελικό με κόσμο και των δύο ομάδων χωρίς επεισόδια. Δεν πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.