Header Ads


Unlabelled Αιχμηρός Βασιλειάδης: «Δεν ξέρω αν έγιναν έλεγχοι - Απέτυχαν τα μέτρα του τελικού»

Αιχμηρός Βασιλειάδης: «Δεν ξέρω αν έγιναν έλεγχοι - Απέτυχαν τα μέτρα του τελικού»


Ο υφυπουργός μίλησε με σκληρή γλώσσα για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.


Θέση για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, πήρε ο υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 και αναφέρθηκε στα οργανωτικά θέματα του τελικού, μιλώντας με σκληρή γλώσσα. Επισήμανε ότι έχουμε πιάσει πάτο, αναφέρθηκε σε οπαδικούς στρατούς και υπογράμμισε ότι έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης.

«Οργανωτικά υπήρχαν προβλήματα αλλά ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα να μπαίνει χαμηλά ο πήχης. Δεν θα μιλήσω για το θέμα της βίας έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, φταίνε και οι παράγοντες με τους οπαδικούς στρατούς... Έγινε μεγάλη κινητοποίηση από την αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι στρατοί και δεν θρηνήσαμε θύματα» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Το να φτάσουμε στο σημείο να βλέπεις έναν αντίπαλο οπαδό και να θέλεις να τον κάψεις ζωντανό είναι κάτι το άρρωστο. Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα. Θα επιμείνω στην απόφαση που έχουμε πάρει να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός αθλητισμού έθεσε το μεγάλο ερώτημα, αν θέλουν δηλαδή να απομονωθούν αυτοί που κάνουν τα επεισόδια: «Θα πρέπει οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και του αθλητισμού να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία. Είναι 100-150 από κάθε ομάδα, θα πρέπει και η κάθε ομάδα να τους απομονώσει, εκτός αν τους θέλουν.

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό θα κριθεί το ερχόμενο διάστημα. Δεν μας βοηθούν και τα νομοθετικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Για παράδειγμα από τους 30 συλληφθέντες που είχαμε πέρυσι στον Βόλο, ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο.

Το θέμα δεν είναι να βρεις έναν νόμο αλλά το πώς αυτός θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, μιλάμε για μία λίγκα όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Δεν φτάνει η πολιτική βούληση...»

Οσον αφορά το Grexit ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος: «Κατά πάσα πιθανότητα έχει αποφευχθεί. Καταφέραμε έστω με αυτά τα προβλήματα να γίνει το ματς.

Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί και συνέβαλαν να κυλήσουν όλα ήρεμα. Πολλές φορές φέτος οι παίκτες ήταν ανώτεροι των οπαδών, των παραγόντων αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτό. Δεν μπορεί για μία αθλητική διοργάνωση να νεκρώνει για όλους αυτούς τους λόγους μία ολόκληρη πόλη.

Δυστυχώς μόνο το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κατάλληλο για την τέλεση τέτοιων αγώνων. Οι μετακινήσεις των οπαδών είναι μεγάλο ζήτημα όσο δεν απομονώνονται αυτά τα στοιχεία από το οπαδικό κίνημα. Εάν δεν σοβαρευτούν όλοι και αν δεν κάνουμε ειλικρινή κουβέντα, αυτό το πράγμα δεν έχει μέλλον».

Τέλος για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις παραγόντων είπε: «Από εκεί ξεκινάνε όλα, το βασικό είναι να λειτουργήσει η νομοθεσία. Ενδεχόμενα ο φόβος των ποινών ίσως συμμαζέψει την κατάσταση».

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.