Header Ads


Unlabelled Ατάκα Μελισσανίδη που θα συζητηθεί!

Ατάκα Μελισσανίδη που θα συζητηθεί!


Ο Τάσος Τσατάλης μεταφέρει στο sport-fm.gr την ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, που φανερώνει πολλά για το σκεπτικό της τελικής επιλογής για τον πάγκο της ΑΕΚ. 


· Θα γραφτούν και θα ακουστούν πολλά, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλές ερμηνείες.

· Προσωπικά θεωρώ πως αν δεν υπήρχε στο κάδρο ειδικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρέμενε στην ΑΕΚ. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

· Εύκολα ή δύσκολα θα τα έβρισκαν πάνω στην τελική πρόταση της ΑΕΚ και δεν θα υπήρχε αλλαγή στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

· Ωστόσο ο Χιμένεθ ήταν αρκετά έξυπνος για να καταλάβει έγκαιρα, πως υπήρχαν δισταγμοί.

· Το είχε καταλάβει νομίζω πριν καν διαπιστώσει πως η νέα συμφωνία όποιες και να ήταν οι απολαβές του, δεν θα ήταν μεγαλύτερη από ένα χρόνο. Και σκεφθείτε πως ξεκίνησε ζητώντας «τρία συν ένα»...

· Οπότε για μένα έτσι δικαιολογούνται και τα «μέτρα ασφαλείας» που αποδεικνύεται τώρα πως άρχισε να παίρνει εδώ και καιρό, με το να δώσει το «πράσινο φως» στους εκπροσώπους του να ανοίξουν συζήτηση με πιθανούς ενδιαφερόμενους στην Ισπανία.

· Μπορεί στην πορεία κι όσο το σκεφτόταν και ο ίδιος καλύτερα, να άρχισε να θεωρεί πως μπορεί όντως να ήταν προτιμότερο να φύγει τώρα.

· Έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση για ανανέωση, στην οποία και οι δύο πλευρές και ήθελαν και δεν ήθελαν...

· Και με αυτή την προϋπόθεση, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να βρεθούν οι αφορμές που πιστεύω πως έψαχναν και οι δύο στο πίσω μέρος του μυαλού τους, για να χωρίσουν τους δρόμους τους.

· Οπότε και οι αφορμές, όταν υπάρχει το γενικότερο υπόβαθρο, χάνουν την αξία τους. Το να ασχολείσαι με αυτές, είναι να χαμε να λέγαμε. Όποιος θέλει ας το κάνει κι ας προσπαθήσει να ρίξει ευθύνες όπου θέλει. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου όμως. Η ουσία είναι αυτή που λέμε παραπάνω.

· Υπήρξαν όχι λίγοι τα τελευταία 24ωρα, που βλέποντας το που πήγαινε το πράγμα κι από τις δύο πλευρές, επεσήμαιναν πως δεν θα ήταν εύκολο να περάσει επικοινωνιακά ένα «διαζύγιο» με τον προπονητή που σύνδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

· Όλοι τους απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, συνάντησαν την παγερή αδιαφορία του Δ. Μελισσανίδη γι’ αυτή την πτυχή. «Ποτέ δεν φοβήθηκα τη ρήξη με αυτό που θεωρείται ασφαλές, αναμενόμενο και αυτονόητο. Αρκεί να είμαι σίγουρος ο ίδιος», ήταν η θέση του.

· Είναι αλήθεια πως και ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε μετά από κάποια φάση έτοιμος για τη «ρήξη».

· Πιστεύω πως και οι δύο κατάλαβαν αρκετά έγκαιρα, πιθανολογώ με «επισφράγιση» την τελευταία τους συνάντηση, πως πιθανή συνέχεια δεν θα ήταν σε απολύτως υγιή βάση.

· Για να επανέλθω στον Ουζουνίδη, θεωρώ απόλυτα βέβαιο πως αν δεν ήταν συγκεκριμένα αυτός στο μυαλό του Μελισσανίδη ως μια εναλλακτική που τον έπειθε περισσότερο για τη δυνατότητα να δει στο γήπεδο, αυτό που του αρέσει, δεν θα είχε ανοίξει ποτέ θέμα προπονητή για την ΑΕΚ.

· Είναι μεγάλη ευθύνη για τον Έλληνα προπονητή, πως για λογαριασμό του ο Μελισσανίδης πήρε οριστικά την απόφαση να δώσει τέλος στις συζητήσεις με τον Χιμένεθ. Μια απόφαση κάθε άλλο παρά εύκολη.

· Προφανές και ξεκάθαρο πως μια τέτοια σημαντική απόφαση την παίρνεις όταν πιστεύεις κάτι πολύ. Και στην προκειμένη περίπτωση το «πιστεύω» του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ φαίνεται να είναι πολύ δυνατό.

· Γενικώς νομίζω είναι καλύτερο και πιο υγιές, οι διοικήσεις των ομάδων να πηγαίνουν με γνώμονα το «πιστεύω» τους κι όχι με γνώμονα τις παράπλευρες επιπτώσεις των αποφάσεων τους.

· Αν ο Μελισσανίδης επέμενε παρά τις αμφιβολίες του, θα τελείωνε η συμφωνία με τον Μανόλο και δεν θα υπήρχε κανένα ρίσκο.

· Κανείς δεν θα είχε να χρεώσει τίποτε, αν το πράγμα δεν πήγαινε καλά στην συνέχεια. Τι στο καλό; Θα είχε κρατήσει τον προπονητή με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα.

· Εκείνος όμως πίστευε πως το πιο βολικό, δεν ήταν και το καλύτερο. Και το έκανε στην άκρη.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.