Header Ads


Unlabelled Κόλκας: «Επειδή η ΑΕΚ ξέρει να κλέβει, εγώ προτείνω να...»

Κόλκας: «Επειδή η ΑΕΚ ξέρει να κλέβει, εγώ προτείνω να...»


Είναι ο επίλογος μίας σεζόν που τινάχτηκε στον αέρα και θέλουμε να φύγει και να μην ξαναέρθει. Όμως στον ΠΑΟΚ δεν περισσεύουν τίτλοι και θα πρέπει να αρχίσει να μαζεύει κι άλλους. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε κανέναν στην ιστορία του. Έπαιξε με την ΑΕΚ το 83΄σε μία κορυφαία σφαγή της ιστορίας του – ευτυχώς υπάρχει και το βίντεο – και το 2014, έχοντας πάει αποδεκατισμένος από τον Μάνταλο στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό για να παίξει με τον Παναθηναϊκό.

Τη στιγμή που ο Λιβάγια δεν αποβλήθηκε στη Ριζούπολη ενώ πέταξε αντίπαλο κάτω, ο ΠΑΟΚ τότε είχε χάσει τον Κλάους επειδή ακούμπησε τη μπάλα με το μύτο και την πήγε οκτώ εκατοστά πιο πέρα, τον Νάτχο επειδή τον έσπρωξε ο Σάμαρης και τον Κατσουράνη που του όρμησε ο Μανιάτης.

Μου καθάρισαν τον άξονα της μεσαίας μου γραμμής και τον φορ μου και πήγα να παίξω στο ΟΑΚΑ απέναντι σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟ τότε.

Δεν είναι ότι καλύτερο να παίζεις στην έδρα του αντιπάλου, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί και άλλοθι αποτυχίας. Όλοι ξέρουμε πως είμαστε καλύτεροι, να αποδεχτώ πως υπάρχει το ενδεχόμενο της ατυχίας και της καλής μέρας του αντιπάλου, αλλά η ομάδα είναι υποχρεωμένη να μπει με τη σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Άλλωστε, στο δικό μου μυαλό και σε αυτό του ΠΑΟΚ που ονειρεύομαι, έχει διπλή αξία να κατακτήσεις ένα κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου.

Έγινε κουβέντα για διαιτησία. Εγώ από την αρχή ήθελα τον Σιδηρόπουλο γιατί αυτός είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής. Διαβάζω η ΚΕΔ αναγκάστηκε λέει να πάει στη λύση των ξένων, επειδή δεν συμφωνούσαν στον διαιτητή οι ομάδες. Γνωρίζω πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει θέμα με τον Σιδηρόπουλο, άρα είχε η ΑΕΚ. Η επόμενη λύση ήταν ο Παπαπέτρου, ο οποίος όμως ανήκει στον σύνδεσμο Αθηνών. Δεν γίνεται ρε παιδιά να παίξω στο ΟΑΚΑ, να έχεις τα αποδυτήριά σου, το γήπεδό σου, ο αστυνομικός διευθυντής να είναι ο δικός σου, ο υπεύθυνος ασφαλείας να είναι δικός σου και να σου βάλω και συντοπίτη διαιτητή. Ναι ο Παπαπέτρου έκανε εκπληκτική σεζόν, αλλά καταλαβαίνει και ο ίδιος πως δεν γινόταν να σφυρίξει αυτό το παιχνίδι.

Την ώρα που γράφω το κείμενο, φημολογείται μία ανακοίνωση των διαιτητών κατά της ΚΕΔ για την απόφαση να έρθει ξένος διαιτητής. Πρώτον είναι παράνομο, δεύτερον, οι έλληνες διαιτητές ας κοιτάξουν τους συναδέλφους τους που σκότωσαν ένα πρωτάθλημα, που έγραψαν ψέματα σε φύλλο αγώνα, που δεν πήγαν να καταθέσουν, που έκαναν συμπληρωματικές εκθέσεις κόντρα στο φύλλο αγώνα και μετά να τους πιάσουν τα συνδικαλιστικά. Και που βέβαια άλλαξαν απόφαση στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, δημιουργώντας τεράστια ένταση και κινδύνους με αιματοκύλισμα, κάτι που αποφεύχθηκε λόγω της πρωτόγνωρης ηρεμίας της Τούμπας.

Οι Έλληνες διαιτητές, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και μετά ας βγάλουν 800 ανακοινώσεις. Η απόφαση της ΚΕΔ τους εκθέτει, αφού εξέθεσαν αυτοί την ΚΕΔ και συγκεκριμένο μέλος της που λειτούργησε βρώμικα εδώ και ένα τρίμηνο.

Ποδοσφαιρικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτά του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα αλλά ψυχολογία που δεν ξέρεις πως θα του βγει, η ΑΕΚ παίζει το παιχνίδι της χωρίς πολλές αρετές αλλά με ουσία.

Εγώ επειδή πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι καλύτερη στο να κλέβει παιχνίδια, θα της άφηνα τη μπάλα όσο μπορούσα στα πόδια της. Έτσι ώστε να την βρει ο ΠΑΟΚ στο δικό του καλό επιθετικό τρανσίσιον.

Πάντως η εικόνα των δύο ομάδων μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα δούμε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με μηδενικά ρίσκα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, το κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο.

sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.