Header Ads


Unlabelled Πλησιάζει στα κιτρινόμαυρα ο «Φέτφα»!

Πλησιάζει στα κιτρινόμαυρα ο «Φέτφα»!


Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ως σενάριο-πληροφορία ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης έμεινε ελεύθερος από την Αλ-Αχλί της Σαουδικής Αραβίας. Αμέσως ξεκίνησαν οι φήμες και τα δημοσιεύματα που τον συνέδεσαν με αρκετές ομάδες. Με την ΑΕΚ να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να θεωρείται ως η επικρατέστερη (ή καλύτερα η πιο… ένθερμα ενδιαφερόμενη) για τον επαναπατρισμό του πρώην μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.


Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, λοιπόν, η Ενωση όχι μόνο ενδιαφέρεται και παρακολουθεί την περίπτωση του 27χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή, αλλά κατέθεσε και επίσημη πρόταση για την απόκτησή του. Με την προϋπόθεση ότι είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του, χωρίς να έχει λόγο η Αλ-Αχλί. Κάτι που επιβεβαιώνεται σε κάθε τόνο από τον ίδιο τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του.

ΔΙΑΦΟΡΑ 200.000 €

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει δικό της τον παίκτη και να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει κοντά στις απαιτήσεις του «Φέτφα», αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται (για την ακρίβεια είχαν ξεκινήσει πριν κάνει την προσφυγή κατά της Αραβικής ομάδας) και οι δύο πλευρές δείχνουν διάθεση να βρεθεί μια κοινή γραμμή. Χωρίς, ωστόσο, η διαφορά τους να είναι μικρή.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΑΕΚ στον Φετφατζίδη φέρεται να φτάνει τις 500.000 ευρώ τον χρόνο (με τα μπόνους) και προβλέπει συμβόλαιο 4 ετών. Ωστόσο,  η πλευρά του παίκτη αξιώνει 200.000 ευρώ περισσότερα (σ.σ. 700.000 ευρώ), έστω κι αν δεν πρόκειται για «ντούκου» ποσό, αλλά το οποίο θα προκύπτει μέσω μπόνους (συμμετοχών, επίτευξης στόχων κλπ).

ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Ακόμη και τα χρήματα που αξιώνει ο Φετφατζίδης δεν φτάνουν ούτε τα μισά από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Και αυτό διότι ο Ελληνας ποδοσφαιριστής είχε ετήσια αμοιβή 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα μπόνους, ενώ πριν από λίγους μήνες το συμβόλαιό του είχε επεκταθεί έως το καλοκαίρι του 2022!

Παρά ταύτα, κάποια σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στη συνεργασία των δύο πλευρών, έκαναν τον «Φέτφα» να κινηθεί νομικά εναντίον του συλλόγου της Τζέντα, με την προσφυγή του να έχει ήδη κατατεθεί στη FIFA και να έχει πάρει τον δρόμο της. Με τον παίκτη, ωστόσο, να είναι ήδη ελεύθερος να συζητήσει με ομάδα της αρεσκείας του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ο ίδιος και ο εκπρόσωπός του. Εξάλλου, η προσφυγή στη FIFA αφορά, τόσο δεδουλευμένα χρήματα που του οφείλονται όσο και μέρος του νέου συμβολαίου που υπέγραψε!

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ…

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ΑΕΚ, τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φετφατζίδης επιθυμεί να επιστρέψει και να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, μετά από 5 χρόνια ξενιτιάς και εάν συμφωνήσει με την Ενωση, δεν θα έχει πρόβλημα να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Με τον ίδιο να αγωνίζεται κατά σειρά σε Τζένοα (2013-15, 37 ματς, 4 γκολ, 4 ασίστ), Κιέβο Βερόνα (2015, 4 ματς), Αλ-Αχλί (2015-18, 100 ματς, 21 γκολ, 29 ασίστ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φετφατζίδης αποτελεί προϊόν της ακαδημίας του Ολυμπιακού, στην οποία εντάχθηκε από 12 ετών. Στους Ερυθρόλευκους αγωνίστηκε συνολικά 73 παιχνίδια (8 γκολ, 12 ασίστ), κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Το καλοκαίρι του 2013 παραχωρήθηκε στην Τζένοα έναντι 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ η μεταγραφή του στην Αλ-Αχλί λέγεται ότι κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ. Στη Σουδική Αραβία κατέκτησε 1 πρωτάθλημα (2015-16), 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ (2016-17).

*to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.