Header Ads


Unlabelled Κόλκας: "Με το πλάνο που του έδωσε 70 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο!"

Κόλκας: "Με το πλάνο που του έδωσε 70 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο!"


Ο Σταύρος Κόλκας αναλύει το πλάνο του ΠΑΟΚ στον τελικό, στον οποίο ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει με τις σταθερές που έχει ορίσει από το πρώτο του τρίμηνο στην ομάδα ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Ο Ρουμάνος δεν μπόρεσε να δουλέψει πολλά εναλλακτικά πλάνα στην ομάδα, αφού δεν ήταν μαζί της στη προετοιμασία, ενώ σημαντικοί του παίκτες ήρθαν σε αυτή την τελευταία μέρα του Αυγούστου.

Το μοναδικό σύστημα που έπαιξε ο Ρουμάνος, ήταν το 4-2-3-1 ή 4-4-1-1 σε φάση επίθεσης με τον Πέλκα ουσιαστικά να μεταμορφώνεται από επιτελικός μέσος σε δεύτερος φορ.

Ο Λουτσέσκου πίστεψε στο πλάνο του και αυτό τον δικαίωσε με το πέρασμα του χρόνου. Μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, όμως δεν κέρδισε το πρωτάθλημα. Το έχασε λόγω θεατρινισμών των αντιπάλων και στημένων δικών που τις επιβράβευσαν.

Αυτό το πλάνο θα προτιμηθεί εννοείται και στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όπου ο ΠΑΟΚ πλην της ΑΕΚ πρέπει να ξορκίσει και την κατάρα του ΟΑΚΑ.

Το 4-2-3-1 ξεκινά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος είναι το ξεκάθαρο νούμερο 1 του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχοντας αφήσει πολύ πίσω Ρέι, Γλύκο και τον νεαρό Σιαμπάνη, παρότι το καλοκαίρι στο τάιμινγκ που αποκτήθηκε, ήταν κάτι μεταξύ 3ος και 4ος. Ουσιαστικά συνέχισε το σερί των ανατροπών στη συγκεκριμένη θέση, που ζει σχεδόν κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ.

Οι τρεις στους έξι πολυτιμότερους παίκτες της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, είναι στην αμυντική του τετράδα. Ο Λέο Μάτος είναι διαθέσιμος και θα ξεκινήσει δεξιά, ο αρχηγός Άντρε Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί δεξιά και ο εκπληκτικός φέτος Φερνάντο Βαρέλα θα είναι ο ένας κεντρικός αμυντικός. Ο άλλος στόπερ θα είναι ο Κρέσπο.

Με αυτή την άκρως επιθετική – αμυντική τετράδα, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε το καλύτερο παθητικό γκολ της ιστορίας του, κάτι που ...χρεώνεται στην δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου γύρω από την τακτική ισορροπία της ομάδας.

Στη μεσαία γραμμή, αρκετές δοκιμές έγιναν με του δίδυμο Σάκχοφ – Μαουρίτσιο στις θέσεις των κεντρικών – αμυντικών μέσων, όμως δική μας εκτίμηση είναι πως στη θέση του Ουκρανού θα ξεκινήσει ο Κάνιας για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί το δίδυμο Σάκχοφ – Μαουρίτσιο αγωνίστηκε στη μοναδική ήττα του ΠΑΟΚ μέσα στο 2018 στη Τρίπολη και δεύτερον, γιατί η ταχύτητα του Κάνιας κολλάει περισσότερο στη ποιότητα του Μαουρίτσιο. Με Σάκχοφ ο ΠΑΟΚ γίνεται πολύ βαρύς, ενώ ο Ουκρανός είναι καλός όταν έρχεται από τον πάγκο και βρίσκει ομάδες πιο κουρασμένες και πιο ασύνδετες.

Στο δέκα, Δημήτρης Πέλκας των 11 γκολ και 11 ασίστ διψά για μία μεγάλη εμφάνιση σε τελικό μιας και πέρυσι δεν έπαιξε. Και στη πιο ώριμη καμπή της καριέρας του, κάτι τέτοια τα περιμένει πως και πως, με τον Λουτσέσκου να μη του στερεί μία ευκαιρία που κέρδισε με το σπαθί του.

Στα δεξιά της επίθεσης, ο Τζάλμα Κάμπος είναι ο πιο σταθερός εξτρέμ στη ροή του αγώνα, στη δύναμη και στην εμπειρία, άρα δεν τίθεται θέμα για τη χρησιμοποίησή του. Εκεί που υπάρχει ερωτηματικό, είναι στην αριστερή πλευρά, εκεί όπου τρεις είναι οι υποψήφιοι και κανένας ξεκάθαρο φαβορί. Ο Λουτσέσκου έχει να διαλέξει ανάμεσα στον Μπίσεσβαρ, τον Μακ και τον Λημνιό. Ο πρώτος είναι καλύτερος δωδέκατός του παίκτης, τακτικά δεν είναι ότι καλύτερο και έχει αποδειχτεί στη διάρκεια της σεζόν πως βοηθάει περισσότερο ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Μακ είναι φάντασμα του καλού του εαυτού, έχει κάνει ελάχιστα καλά παιχνίδια αλλά πάντα ελπίζεις πως κάτι έχει να δώσει. Και στα μεγάλα παιχνίδια δεν είναι αδιάφορος. Πόσο μάλλον σε αυτό που μπορεί να τον διατηρήσει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μιας και ως γνωστόν είναι δανεικός από την Ζενίτ.

Ο Λημνιός έχασε έδαφος με αρκετά μέτρια παιχνίδια και πολλά αβίαστα λάθη. Και μάλλον αυτό θα του κοστίσει την θέση στην ενδεκάδα. Όμως το μέλλον είναι όλο δικό του.

Στη κορυφή της επίθεσης είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αλεξάντερ Πρίγιβιτς. Έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα, συνολικά 27 στη σεζόν και περνάει την καλύτερή του φάση.

Από εκεί και πέρα, ο Λουτσέσκου αν λειτουργήσει όπως συνήθως, θα μπορεί να φέρει κάποιες σημαντικές λύσεις από τον πάγκο. Ο Σάκχοφ, ο Μπίσεσβαρ ή ο Μακ, ο Ελ Καντουρί, είναι παίκτες που στη καλή τους μέρα μπορούν να ορίσουν τις τύχες ενός αγώνα. Και εννοείται ενός τελικού.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.