Header Ads


Unlabelled 5 λόγοι που η Μπαρτσελόνα παρακαλάει να πάει ο Νεϊμάρ στη Ρεάλ

5 λόγοι που η Μπαρτσελόνα παρακαλάει να πάει ο Νεϊμάρ στη Ρεάλ


Αν τον ενδιέφεραν τα λεφτά (καθώς είναι γνωστό ότι δεν τα υπολογίζει) ακόμα και να… τσοντάρει θα έπρεπε η Μπαρτσελόνα για να βρεθεί ο Νεϊμάρ στη Μαδρίτη…


Όταν ένας παιχταράς ενδέχεται να πάει στη μισητή αντίπαλο, σου κακοφαίνεται.
Ειδικά αν αυτός ο παιχταράς έχει υπάρξει δικός σου (και μάλιστα στο κοντινό παρελθόν), ξενερώνεις δυο φορές.

Υπό αυτή την έννοια, η φημολογία που έχει ξεσπάσει για μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να «χαλάει» την Μπαρτσελόνα.

Να προκαλεί γκρίνια στους οπαδούς και… βουντού από την πλευρά τους ώστε τελικά να μην πραγματοποιηθεί.

Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική του θέματος. Η εναλλακτική προσέγγιση από την Μπαρτσελόνα.
Αυτή που λέει ότι οι «μπλαουγκράνα» όχι μόνο δεν πρέπει να στενοχωρηθούν, αλλά έχουν λόγους ακόμα και να εύχονται τη μετακίνηση του πρώην αστέρα τους στη Μαδρίτη.
Όπως, ας πούμε, αυτούς…
Για να αποδειχθεί ότι είναι υπερτιμημένος

Είναι παιχταράς. Είναι από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Είναι ποιοτικός και βιρτουόζος. Εκτός απ’ όλα αυτά όμως, ο Νεϊμάρ είναι και υπερεκτιμημένος. Στην Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετικός -αλλά ποτέ δεν πλησίασε τον Μέσι. Ακόμα και το άλλο μέλος του MSN, ο Σουάρες, ήταν καθοριστικότερος την περίοδο της συνύπαρξής των τριών. Επίσης την Παρί δεν κατάφερε να της αλλάξει επίπεδο. Ας πάει και στη Ρεάλ λοιπόν, να της κοστίσει ένα καράβι λεφτά, το οποίο (κατά πάσα πιθανότητα) δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει.



Για να επιβεβαιωθεί ότι έφυγε για τα λεφτά

Δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι πήγε για οικονομικούς λόγους στην Παρί. Η εκδοχή που πλασάρεται περισσότερο από το περιβάλλον του και όσους υπερασπίστηκαν την επιλογή να φύγει από την Μπαρτσελόνα ήταν η φιλοδοξία. Η επιθυμία να γίνει εκείνος ο κορυφαίος σταρ μιας ομάδας. Όλα αυτά όμως θα καταρριφθούν αν πάει τελικά στη Ρεάλ. Γιατί αν ισχυρίζεσαι ότι φεύγεις από την Μπάρτσα για να βγεις από τη σκιά του Μέσι και τώρα δεν έχεις πρόβλημα να πας στη… σκιά του Ρονάλντο, επιβεβαιώνεις ότι η ενδιάμεση στάση έγινε επειδή είσαι φραγκοφονιάς.



Για να σταματήσουν οι φίλοι της ομάδας να τον αναπολούν

Ό,τι κι αν συνέβη τελικά με τον Νεϊμάρ και όσο κι αν δυσαρέστησε τον κόσμο της Μπαρτσελόνα με την αποχώρησή του, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που τον αναπολούν. Που θεωρούν (και όχι άδικα) ότι η φυγή του αποδυνάμωσε την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Από τη στιγμή όμως που θα φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ -αν τελικά το κάνει- όλα αυτά διαγράφονται. Θα γίνει ένας από τους μισητούς αντιπάλους. Και οι… νοσταλγοί του, είτε θα εξαφανιστούν, είτε δεν θα τολμήσουν ποτέ ξανά να γκρινιάξουν για το γεγονός ότι έφυγε.



Για να βρει ένα ισχυρότατο κίνητρο να φανατίζεται και πάλι στα «clasico»

Ούτως ή άλλως η νίκη στα παιχνίδια με τη Ρεάλ είναι επιτακτική ανάγκη για την Μπαρτσελόνα (και το ανάποδο). Όσο περισσότεροι λόγοι υπάρχουν όμως για να την πάρεις, τόσο το καλύτερο. Σε ενδεχόμενη μετακίνηση του Νεϊμάρ στη μισητή αντίπαλο, τα «clasico» θα γίνουν ακόμα περισσότερο… μπαρούτι. Οι οπαδοί των Καταλανών θα βρουν ξανά ένα «κόκκινο πανί». Μπορεί λοιπόν να μην του πετάξουν γουρουνοκεφαλή όπως στον Φίγκο, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι θα δώσουν ένα ακόμα κίνητρο στην ομάδα να παίρνει αυτά τα ματς;


Για να βρεθεί ένας ακόμα σταρ με τον οποίο θα στραβώνει ο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας φανταστικός παίκτης. Όλοι όμως ξέρουμε (ακόμα και οι μεγαλύτεροι λάτρες του) ότι δεν είναι και φανταστικός… συμπαίκτης. Το «εγώ» του Πορτογάλου μπαίνει συχνότατα πάνω από την ομάδα. Και κατά πάσα πιθανότητα θα τσιγκληθεί αν έρθει ένας ακόμα σταρ -ειδικά αν αυτός παρουσιαστεί και ως διάδοχος μετά την αποχώρησή του. Ποιος θα πόνταρε λοιπόν τα λεφτά του ότι δεν θα αντιμετωπίζει σκωπτικά τον Νεϊμάρ; Ότι δεν θα τον βλέπει (κι εκείνον) ανταγωνιστικά; Πάντως όχι ο Γκάρεθ Μπέιλ…



*menshouse.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.