Header Ads


Unlabelled «Το μεγάλο κόλπο του Τίγρη, μόνο με 2 εκατ. ευρώ!»

«Το μεγάλο κόλπο του Τίγρη, μόνο με 2 εκατ. ευρώ!»


«Mε τέτοιες κινήσεις δε χάνεται το Τσάμπιονς Λιγκ», γράφει γνωστός δημοσιογράφος της ΑΕΚ για την μεγάλη κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη!


Αναλυτικά το άρθρο του Κώστα Κετσετζόγλου στο sdna.gr

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για το κόλπο γκρόσο της ΑΕΚ με την παραμονή του Μάρκο Λιβάγια και τη μεγάλη ευκαιρία που έχει η «Ένωση» για να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε λοιπόν το μεγάλο κόλπο. Την απόκτηση ενός παίκτη όπως ο Μάρκο Λιβάγια με μόλις 2.000.000 ευρώ κόστος και μάλιστα αφού πρώτα τον δοκίμασε για ένα χρόνο για να δει αν πράγματι της κάνει.

Μιλάμε για έναν από τους 2-3 σημαντικότερους παίκτες της σεζόν που τελείωσε με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια. Και με αήττητη πορεία 10 αγώνων στο Europa League. Για μένα ήταν ο σημαντικότερος. Ένα εκπληκτικό ντιλ που θα έλεγαν όσοι λένε τις ομάδες… κλαμπ, η επιτομή της ΑΕΚ από τον Αύγουστο του 16 μέχρι σήμερα θα έλεγα εγώ.

Ο Μάρκο είναι εδώ με τριετές συμβόλαιο που αρχίζει την 1η Ιουλίου και η ΑΕΚ ακόμη κι αν καιγόταν να τον πουλήσει, που δεν το σκέφτεται καν, θα έπαιρνε πάνω στην ανάγκη τουλάχιστον τα διπλάσια. Στην Λας Πάλμας την πάτησαν αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχεις τις καλές και τις κακές στιγμές στις μπίζνες και το μυστικό της επιτυχίας για μια ομάδα είναι να περιορίσει όσο μπορεί τις κακές.

Η ΑΕΚ το κάνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα φαίνονται και στο γήπεδο και στο ταμείο. Έννοιες αλληλένδετες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα 2.000.000 βέβαια δεν είναι λίγα. Για τον συγκεκριμένο παίκτη όμως είναι. Μια φορά βρίσκεις Λιβάγια με 2.000.000 ευρώ μόνο και με… δοκιμή. Ε αυτές οι ευκαιρίες δεν χάνονται αν είσαι σοβαρός…

Άλλη μια εκκρεμότητα μένει. Ο Παναγιώτης Κονέ που μόλις βρήκε τον εαυτό του έδειξε τι μπορεί να κάνει και ήταν καθοριστικός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος σε μια θέση κλειδί. Η ΑΕΚ τον θέλει, ο Παναγιώτης θέλει, η Ουντινέζε δεν έχει διάθεση να τον κρατήσει οπότε όταν τρεις πλευρές θέλουν το ίδιο πράγμα συνήθως γίνεται.

Με αυτούς τους δύο η ΑΕΚ κλείνει τις επείγουσες εκκρεμότητες σε ότι αφορά το ρόστερ και μετά ακολουθούν οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις παικτών που έχουν συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Στην φάση αυτή προηγείται νομίζω η οριστικοποίηση της υπογραφής νέου συμβολαίου του Μανόλο.

Έχουν δοθεί χέρια σε ότι αφορά την διάθεση συνέχισης της πετυχημένης συνεργασίας αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες μεταξύ αυτών και το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Λογικά δεν θα προκύψει πρόβλημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα προχωρήσει και μέχρι 30 Ιουνίου θα είναι έτοιμη η ομάδα που θα παίξει τα δύο προκριματικά για πρόκριση στο Champions League ή το Europa League.

Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια έχει μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τα καταφέρει. Ήδη με Μπάρκα, Μπακάκη (και Γκάλο), Λόπες (και Χουλτ), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ (όταν κλείσει), Μάνταλο, Λιβάγια, Μπακασέτα έχει μια δεκάδα που με της προσθήκες ενός φορ επιπέδου Αραούχο θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. 

Επίσης έχει και παίκτες που δίνουν μεγάλο βάθος κυρίως μεσοαμυντικά και πρέπει να υπολογίζουμε από την μέση και μπροστά δύο νεαρούς που έρχονται από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους, σε χαμηλότερο επίπεδο βέβαια, τους Αλμπάνη και Κάιπερς που μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν αφού κάποιοι ήρθαν πάλι δεύτεροι.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι η ΑΕΚ θα πάει για μεταγραφές ΔΙΑΦΟΡΑΣ. Παίκτες που θα δώσουν στην ομάδα στοιχεία που λείπουν και που θα μπορούν να την βελτιώσουν στην δημιουργία και στην παραγωγικότητα. Υπάρχει όμως η βάση και είναι στέρεα.


Αραούχο και Λάζαρος είναι απώλειες αλλά ο Μάνταλος είναι μεγάλη επιστροφή σε σχέση με την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα χωρίς να έχει τον αρχηγό της. Όλα είναι ευνοϊκά, όλα δείχνουν πως σχετικά εύκολα μπορεί αν φτιάξει ακόμη πιο δυνατή ομάδα από την πρωταθλήτρια 2018. Ο πρώτος τεράστιος στόχος όμως είναι τον Αύγουστο. Και υπάρχει ένας μήνας μπροστά για να είναι έτοιμη από άποψης ρόστερ η ομάδα που θα τον διεκδικήσει.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.