Header Ads


Όταν η ΑΕΚΑΡΑ κατακτούσε το τρίτο σερί πρωτάθλημα (vids)

Όταν η ΑΕΚΑΡΑ κατακτούσε το τρίτο σερί πρωτάθλημα (vids)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 23 Απριλίου 1994, AEK-ΟΦΗ 2-1


Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια δεν είχε τόσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όσο... εορταστικό. Ηταν η φιέστα πρωταθλήματος που έκανε η ΑΕΚ μπροστά σε 25 χιλιάδες οπαδούς της, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα είχε νικήσει με 2-1 στην Καλαμαριά και είχε κατακτήσει τον 11ο τίτλο της.

Ηταν ένα μαγικό σαββατόβραδο στο παλιό «σπίτι» της ΑΕΚ, με το γιγαντιαίο τρόπαιο να απονέμεται από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ Γιώργο Δέδε και με τον κόσμο της να χαίρεται και να απολαμβάνει το πρωτάθλημα. Ακόμα και το τρενάκι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας είχε επιστρατευθεί, ώστε να επιβιβαστεί μέσα σε αυτό όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ και να κάνει γύρο θριάμβου μπροστά στις κατάμεστες εξέδρες.

Υπήρχε, βέβαια, μια... δόση μελαγχολίας στη βραδιά, αφού τρεις μέρες νωρίτερα, στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, είχαν χαθεί το Κύπελλο και το νταμπλ στα πέναλτι. Αλλά όταν έχεις κατακτήσει έναν τίτλο μετά από έναν οκτάμηνο μαραθώνιο -και μιλάμε για τίτλους με ιδρώτα και όχι με... απευθείας ανάθεση, τα ξεχνάς όλα και χαίρεσαι τις στιγμές.

Στο αγωνιστικό μέρος, τα γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή στο 20' (μοιράστηκε τη θέση του πρώτου σκόρερ με τον Κριστόφ Βαζέχα, ενώ είχε ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό, χωρίς να το έχει ανακοινώσει βέβαια...) και του Βασίλη Δημητριάδη στο 28' μετά από μαγικό τακουνάκι του Βασίλη Τσιάρτα. Ο Γιώργος Αθανασιάδης μείωσε με ένα ωραίο σουτ στο 54' και το σκορ δεν άλλαξε, αν και η ΑΕΚ είχε ένα δοκάρι με τον Τάσο Μητρόπουλο -στον τελευταίο αγώνα του με την τότε ομάδα του.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Κούτουλας, Μ. Βλάχος, Κασάπης (46' Σταματής) Αλεξανδρής, Σαβέβσκι (70' Μπορμπόκης) Δημητριάδης, Τσιάρτας, Μητρόπουλος



Στις 23 Απριλίου

23/4/31 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της σε βάρος του Παναθηναϊκού)
23/4/36 ΑΕΚ-Ηρακλής 3-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας -το γκολ της νίκης ο Τρύφων Τζανετής στο 81' μετά από δραματικό αγώνα)
23/4/61 ΑΕΚ-Φωστήρας 4-2 (Α' Εθνική)
23/4/72 AEK-Εθνικός 1-0 (Α' Εθνική)
23/4/78 Καστοριά-ΑΕΚ 1-1 (Α' Εθνική -ο Παπαϊωάννου ισοφάρισε το γκολ του Παουνόφσκι και η ΑΕΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια 1978, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη)
23/4/00 ΑΕΚ-Προοδευτική 3-2 (Α' Εθνική)
23/4/03 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1 (Κύπελλο Ελλάδας -ήττα με γκολ του Γιασουμή στον πρώτο ημιτελικό)
23/4/08 ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-0 (Πλέι οφ -ο πρώτος αγώνας πλέι οφ που έπαιξε ποτέ η ΑΕΚ έμοιαζε με συνέχεια του νικηφόρου φινάλε της κανονικής περιόδου, όμως η συνέχεια δεν θα ήταν ανάλογη)

23/4/17 Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2 (Μπήκε και καθάρισε ο Σέρχιο Αραούχο)

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.