Header Ads


Unlabelled Το πρωτάθλημα ήρθε πιο κοντά στην καλύτερη ομάδα…

Το πρωτάθλημα ήρθε πιο κοντά στην καλύτερη ομάδα…


Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για την «κιτρινόμαυρη» γιορτή τίτλου που έρχεται, τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τον Θάνο, την… Ανάσταση του 2013 και τη… βαθμολογία του Ραζβάν Λουτσέσκου!


Καλή Μεγάλη εβδομάδα, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους. Χαρούμενους και στεναχωρημένους. Εμείς αυτή την φορά είμαστε στους χαρούμενους αλλά έχουμε κάνει πολλές φορές Πάσχα στεναχωρημένοι. Το 2013 για παράδειγμα που ήταν η πιο μαύρη από τις μαύρες χρονιές ήταν πολύ αργά το Πάσχα.

Η ΑΕΚ είχε ήδη “σταυρωθεί” έχοντας ανέβει τον Γολγοθά της βήμα βήμα. Και είχε ήδη αναστηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα κι ας μην το ήξεραν τότε, ας μην το είχαν καταλάβει, οι περισσότεροι. Γιατί είχε αποφασίσει να μπει μπροστά στην μάχη για την μεγάλη επιστροφή ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά. Από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα και για όσο θέλει ο Θεός. Πλέον και οι άπιστοι πίστεψαν και οι αμετανόητοι… μετανόησαν εκτός από μια μικρή μειοψηφία κομπλεξικών που πονάνε πιο πολύ από τους αντιπάλους γιατί αυτό που ονειρευόμασταν δεν έγινε με τον τρόπο που ήθελαν αυτοί. Θα πονάτε για χρόνια παιδιά. Γελάμε μαζί σας και το ευχαριστιόμαστε…

Έγινε άλλο ένα μεγάλο βήμα. Η ΑΕΚ πήρε την 11η νίκη της σε συνολικά 13 ντέρμπι στο ΟΑΚΑ από την ημέρα που επέστρεψε, πράγμα που λέει πολλά.  Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ  τα κατάφερε παρότι στην αρχή του αγώνα και μέχρι η τεράστια κλάση του Αραούχο να κάνει την διαφορά και το 1-0 είχε σοβαρά προβλήματα. Ήταν το άγχος και η ανάγκη για νίκη πάση θυσία σε συνδυασμό με την πολύ καλή τακτική προσέγγιση του ΠΑΟ που είχαν κάνει τα πράγματα δύσκολα. Και μέχρι ο Αραούχο να κάνει τα πράγματα εύκολα ήταν ο Βασίλης Μπάρκας που έκανε την απόκρουση της βραδιάς στο σουτ του Κουλιμπαλί, μια επέμβαση που έχει την ίδια αξία με το γκολ του Αραούχο.

Με το 1-0 τα πράγματα έγιναν εύκολα και με την αποβολή του Ινσούα λίγο αργότερα ακόμη ευκολότερα. Μια αποβολή που μπορεί όταν έγινε να ήταν ξεκάθαρη η δεύτερη κίτρινη κάρτα όμως η πρώτη θα μπορούσε να μην δοθεί. Ο Μάτος για παράδειγμα το κάνει σε κάθε ματς σχεδόν αυτό με το χέρι στο πρόσωπο του αντιπάλου και σπάνια παίρνει κάρτα. Ο Ινσούα την πήρε με την πρώτη και πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Η δεύτερη πάντως ήταν μαρς. Και σε κάθε περίπτωση ήταν μια αποβολή που έκανε απλά τα πράγματα ευκολότερα, δεν ήταν μη καταλογισμός πέναλτι και αποβολής όπως το Σάββατο στο Περιστέρι μόλις στο τρίτο λεπτό που άλλαξε την ροή του αγώνα προς την πλευρά του ΠΑΟΚ αφού δεν πλήρωσε ποτέ το λάθος που έκανε ο παίκτης του.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εύκολο να μιλάς για την διαιτησία. Απλά μπαίνεις στη θέση του άλλου και σκέφτεσαι. Αν λοιπόν ο Θάνος έκανε την ίδια διαιτησία… ανάποδα θα είχα παράπονα ως ΑΕΚ. Οπότε καταλαβαίνω τους Παναθηναϊκούς που διαμαρτύρονται. Αφήστε όμως να μιλήσουν αυτοί για τον Παναθηναϊκό και το αν αδικήθηκε. Ιδίως για τον Παναθηναϊκο ας μιλήσει κανείς άλλος. Όχι ο Κύζας κι ο Ιβιτς…

Γιατί δεν μιλάμε για αντιστροφή αποτελέσματος όπως έγινε πέρυσι σε δυο κρισιμότατους αγώνες με αυτούς τους πρωταγωνιστές αλλά για μια απόφαση που έκανε τα πράγματα ευκολότερα όταν η ΑΕΚ είχε ήδη προηγηθεί επειδή ο Αραούχο εκτέλεσε καλύτερα από τον Κουλιμπαλί κι ο Μπάρκας είναι καλύτερος τερματοφύλακας από τον Βλαχοδήμο.

Το πρωτάθλημα λοιπόν ήρθε ακόμη πιο κοντά στην καλύτερη ομάδα που έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι την ανωτερότητα της. Αυτή που δείχνει σε όλη τη σεζόν που τόσες πολλές όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες θα αφήσει στο σκληρό δίσκο του μυαλού για πάντα. Η μακράν καλύτερη ομάδα που εκτός των άλλων έκανε και 12 παιχνίδια αήττητη στο Europa League, 10 περισσότερα 90λεπτα από τον βασικό ανταγωνιστή της. Κι επειδή οι βαθμοί της ΑΕΚ είναι 60 κι άκουσα τον Λουτσέσκου να λέει πως ο ΠΑΟΚ έχει 58 θα πρότεινα να τους κάνει… 61. Να είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ βρέξει χιονίσει. Τι 58, τι 61; Τσάμπα είναι.

Αυτό που είπε ότι έχει αγώνα λιγότερο, με τον Ολυμπιακό, ας το παίξει στο μυαλό του κι ας το κάνει άσο. Δεν θα τον εμποδίσει κανείς είμαι σίγουρος. Και αν γίνει η στραβή και χάσει και κανένα πόντο στα τέσσερα ματς που απομένουν ο ΠΑΟΚ, που με όσα είδαμε στο Περιστέρι μοιάζει χλωμό, δεν τρέχει τίποτα. Ας προσθέσει άλλους 2-3 αν χρειάζεται. Γιατί όχι; Εδώ προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη με την έφεση να πάρουν ένα παιχνίδι που διεκόπη στο 0-0 επειδή μπήκε μέσα ο πρόεδρος με το όπλο και την συνοδεία των εύσωμων και το έληξε.

Περιμένουν να γίνει νομολογία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο που να επιτρέπει σε προέδρους που διαφωνούν με μια απόφαση του διαιτητή να κάνουν ντου με όπλο και φουσκωτούς και αντί για τιμωρία να παίρνουν και το παιχνίδι στα χαρτιά. Και ειλικρινά δεν έχει και τόση σημασία το ότι ο διαιτητής στην περίπτωση μας έχει ξεκαθαρίσει με όλους τους τρόπους πως ουδέποτε έδωσε εντολή να ξαναρχίσει το ματς ώστε να δεχτούν ή να αρνηθούν να παίξουν οι ομάδες. Και εντολή να έδινε έπρεπε ο αθλητικός δικαστής να άλλαζε το αποτέλεσμα και να τιμωρούσε την ομάδα του εισβολέα.

Αυτό που έγινε στην Τούμπα πρέπει να σημαίνει αυτόματα διακοπή αγώνα, 3-0 υπέρ της άλλης ομάδας, βαριά ποινή για την ομάδα του… εισβολέα και εξοντωτική ποινή για αυτόν που το έκανε. Αυτή είναι η μόνη κανονική συζήτηση που μπορεί να γίνει για ένα τέτοιο περιστατικό που έκανε γνωστό παγκοσμίων το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ για τον πιο λάθος λόγο. Το ότι όλοι μας συζητάμε τόσο καιρό κι άλλα πράγματα για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι λάθος μας. Όλων. Τέλος πάντων.

Να προβλέψω ότι αυτή την φορά στην έφεση ανατροπή τουλάχιστον βαθμολογικά δεν γίνεται. Οτι έκανε ο Σκουτέρης το έκανε. Δεν μπορεί να πάρει πάλι το νόμο στα χέρια του και να κάνει τον κανονισμό ότι γουστάρει. Δεν υπάρχει ούτε παραθυράκι, ούτε πόρτα. Κι αν πρέπει οι δικαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φτιάξουν τον κανονισμό όπως πρέπει σίγουρα ο Σκουτέρης δεν μπορεί να είναι ένας από αυτούς μετά την ζημιά που προκάλεσε στην αξιοπιστία που είχε παγιωθεί με τους τακτικούς δικαστές. Δεύτερη φορά πάντως δεν έχει, αυτό πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό. Οπότε όσοι θέλουν να είναι χαρούμενοι ας μείνουν στο γκολ που μέτρησε στις 11.30 το βράδυ στα αποδυτήρια δύο ώρες και βάλε μετά την ακύρωση του. Και να παρακαλούν η ποινή να μείνει ίδια μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί πράγματι ήταν η πλέον επιεικής τιμωρία που θα μπορούσε να πέσει.

Το πρωτάθλημα πάει στους καλύτερους λοιπόν και παραμένει το καλύτερο των τελευταίων 20 χρόνων τουλάχιστον, ακόμη κι αν από την πλευρά του ΠΑΟΚ άλλαξαν γνώμη, γιατί το ίδιο έλεγαν, και θυμήθηκαν το ΠΟΚ μόλις τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν. Τρεις, σε κάποιο σημείο και τέσσερις ομάδες πάλεψαν το πρωτάθλημα και τελικά το παίρνει ο καλύτερος κι ο πιο τυχερός.

Με την διαιτησία για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια να έχει σχεδόν μοιρασμένα λάθη  και να μην κάνει την διαφορά. Αυτό έγραφα όταν η ΑΕΚ ήταν τρίτη, αυτό και σήμερα. Άλλοι άλλαξαν γνώμη και δεν εννοώ μόνο τους ΠΑΟΚτζήδες αλλά κι αυτούς που μόλις η ΑΕΚ έμεινε τρίτη τρεις και δύο πόντους πίσω άρχισαν να τσακώνονται αν είναι καλύτερα να πάρει το πρωτάθλημα ο… ΠΑΟΚ ή ό Ολυμπιακός… Συγχωρεμένοι. Δεν θέλουμε θλιμμένους στην γιορτή μας.

Η ΑΕΚ το παίρνει λοιπόν και η χθεσινή νίκη στο ντέρμπι είναι ενδεικτική του γιατί γίνεται αυτό. Γιατί όσο κι αν πάλεψε ο ΠΑΟ η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα και στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού οι παίκτες της έκαναν την διαφορά και αντί για 0-1 είχαμε το 1-0. Εκεί είχαν όλα τελειώσει ακόμη κι αν ο ΠΑΟ συνέχιζε με… 12. Τέλος λοιπόν τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που η ΑΕΚ το έχει κάνει εφιάλτη για τους μεγάλους αντιπάλους της τις τρεις σεζόν από τότε που επέστρεψε. Σκέψου τι έχει να γίνει στην Αγια Σοφιά…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.