Header Ads


Unlabelled Η σοβαρότητα, οι σίγουροι και οι σκέψεις...

Η σοβαρότητα, οι σίγουροι και οι σκέψεις...


Ο Μανόλο Χιμένεθ σέβεται τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος θα παίξει με «συνταγή» Ολυμπιακού. 


Ο Μάριος Τριβιζάς και ο Κώστας Μανωλιουδάκης αναλύουν τι έχουν στο μυαλό τους οι προπονητές της ΑΕΚ και του τριφυλλιού.

Στο διάστημα της διακοπής, ο Μανόλο Χιμένεθ δούλεψε πολύ τόσο στην αγωνιστική, όσο και στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Προσπάθησε με τα φιλικά να διατηρήσει τον ρυθμό της, αλλά και να στείλει με διαδοχικές ομιλίες στους ποδοσφαιριστές του το ξεκάθαρο μήνυμα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και απομένουν πέντε τελικοί. Με πρώτον, το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στις δύο προβολές βίντεο που έκανε στους ποδοσφαιριστές του, ο Ισπανός τεχνικός έδειξε πόσο σέβεται την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και πόσο επικίνδυνη θεωρεί πως μπορεί να γίνει, αν η ΑΕΚ δείξει έστω και την παραμικρή χαλαρότητα. Και έριξε μεγάλο βάρος στην προσπάθεια να πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι το κλειδί του παιχνιδιού θα είναι η συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά του πλάνα, ο Χιμένεθ έχει επί της ουσίας κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, αφού δεν έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Το δεδομένο είναι ότι ως διάταξη της ομάδας του θα επιλέξει και πάλι το 4-2-3-1, ενώ κάποιες θέσεις της ενδεκάδας θα πρέπει να θεωρούνται «κλειδωμένες». Στο τέρμα θα είναι ο Μπάρκας, στα στόπερ οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Κονέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Μασούντ, καθώς ο Ισπανός θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει την αγωνιστική του ετοιμότητα. Αν κριθεί έτοιμος, θα ξεκινήσει πίσω από τον Αραούχο. Αν όχι, αυτή τη θέση θα πάρει ο Μπακασέτας και στο ένα από τα δύο άκρα (στο άλλο θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος) τη λύση θα δώσει πιθανότατα κάποιο μπακ. Είτε θα αγωνιστούν στη δεξιά πλευρά ο Μπακάκης πίσω και ο Γκάλο μπροστά, με έναν εκ των Χουλτ, Λόπες στο αριστερό άκρο της άμυνας, είτε ο Μπακάκης θα πάει αριστερά και ο Λόπες θα παίξει εξτρέμ.

Με το μυαλό… αλλού και «συνταγή» Ολυμπιακού

Εκ των πραγμάτων αδύνατον ήταν για τον Παναθηναϊκό να προετοιμαστεί απερίσπαστος και με τη δέουσα συγκέντρωση ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μέσα στον κυκεώνα των οικονομικών προβλημάτων που τον ταλαιπωρούν και της ορατής απειλής εξωαγωνιστικού υποβιβασμού.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα είναι γεγονός ότι τα «πράσινα» αποδυτήρια αναλώθηκαν σε πολύωρες συζητήσεις οικονομικού αλλά και… υπαρξιακού τύπου. Ο κλοιός, άλλωστε, έχει στενέψει επικίνδυνα και η ανασφάλεια που πλανάται στην ατμόσφαιρα για το παρόν (όσων έχουν απομείνει στην ομάδα) και το μέλλον του συλλόγου οδηγεί αναγκαστικά το μυαλό αλλού.

Από αμιγώς αγωνιστικής πλευράς, εντούτοις, υπάρχουν μετά από πολύ καιρό ελάχιστα προβλήματα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η τακτική προσέγγιση του τριφυλλιού θα είναι ανάλογη με το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο όπως και ο σχηματισμός (4-4-1-1).

Με εξαίρεση τον πρόσφατα εγχειρισμένο Ισραηλινό μεσοεπιθετικό, Ομρι Αλτμαν και τον 20χρονο Γιάννη Μπουζούκη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή βρίσκονται μετά από μεγάλο διάστημα αποχής τόσο ο Μυστακίδης όσο και ο Λουτσιάνο (χιαστό) που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και τέθηκαν στη διάθεση του Εβρίτη προπονητή.

Για την αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το προβάδισμα έχουν: ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη θέση του τερματοφύλακα, οι Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα στην τετράδα της αμυντικής γραμμής, οι Τζανδάρης και Κάτσε στο κεντρικό δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Κουλιμπαλί και Λουντ στα δύο «φτερά» δεξιά και αριστερά αντιστοίχως και ο Μουνιέ σε ελεύθερο ρόλο ένα «κλικ» πιο πίσω από τον Δώνη, στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.