Header Ads


Τα τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο και ένα γλέντι ατελείωτο (vids)

Τα τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο και ένα γλέντι ατελείωτο (vids)


Το γεγονός που θυμίζουμε σήμερα, δε χρειάζεται και πολλή… υπενθύμιση. Είναι, βλέπετε, μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ΑΕΚ, αφού σημειώθηκε σε βάρος του νταβατζή του ελληνικού αθλητισμού και απέδειξε ότι πραγματική πρωταθλήτρια για το 2008 ήταν η ΑΕΚ!


Το 4-0 επί του Ολυμπιακού στις 30 Μαρτίου του 2008 είναι μια από τις πιο μαγικές στιγμές τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός είχε πάρει διαφορά τεσσάρων βαθμών επειδή του είχαν χαριστεί στα χαρτιά οι τρεις από αυτούς με την υπόθεση Βάλνερ, η ΑΕΚ τον ξεβράκωσε με τρόπο εξευτελιστικό και τον «τιμώρησε» για τις πρακτικές του.

Η ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη, από αυτές που δεν τις ξεχνάς εύκολα. Αν και ο Απόλλων Καλαμαριάς είχε νικήσει με 1-0 τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο, ο τελευταίος είχε «κλέψει» τους τρεις βαθμούς της νίκης με μια ένσταση που αφορούσε τη συμμετοχή του Αυστριακού Ρόμαν Βάλνερ στον αγώνα. Έτσι… αντρίκεια και πασαλιμανιώτικα, ο διορισμένος πρωταθλητής καταδίκασε σε υποβιβασμό την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πήρε αβαντάζ τίτλου έναντι της ΑΕΚ.

Τη μέρα του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο ΟΣΦΠ είχε τέσσερις βαθμούς διαφορά και ήθελε απλά μια ισοπαλία για να τη διατηρήσει. Η ΑΕΚ, όμως, ήθελε μόνο νίκη. Όχι μόνο για να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου, αλλά και να εκθέσει έναν αντίπαλο που δε σεβάστηκε ποτέ καμία έννοια δικαιοσύνης και ευ αγωνίζεσθαι. Μπήκε από την αρχή με μάτι που γυάλιζε και τελικά βγήκε από το γήπεδο έχοντας νικήσει… μόνο με 4-0!

Από το ξεκίνημα φάνηκε τι θα γινόταν, όταν ο 20χρονος Παπασταθόπουλος έχασε  τη μεγάλη ευκαιρία από κοντά μετά από φάουλ του Ριβάλντο. Όμως ο Βραζιλιάνος είχε ένα ολόκληρο απόγευμα μπροστά του για να… τιμωρήσει τον παλιό του εργοδότη.

Η ΑΕΚ συνέχισε να υπερέχει και στο 13’ ήταν ήδη μπροστά με 2-0! Στο 9’ ο Ισμαέλ Μπλάνκο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εντίνιο και στο 13’ ο «Ρίμπο» βρήκε με μπαλιά βγαλμένη από… κομπιούτερ τον Εντίνιο και αυτός πλάσαρε τον Νικοπολίδη. Και στο 32’, δύο μόλις λεπτά μετά από μια δική του χαμένη ευκαιρία, ο Νίκος Λυμπερόπουλος σούταρε από 25 μέτρα και ο Νικοπολίδης το έφαγε όρθιος!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να παίξει τα ρέστα του και ο διαιτητής Ζωγράφος έκανε ό,τι μπορούσε. Ανακάλυψε πέναλτι σε μια απλή επαφή Παπασταθόπουλου-Γκαλέτι, αλλά ο Τζόρτζεβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αντί για το 3-1, έγινε το 4-0 στο 60’, όταν ο Ριβάλντο έβγαλε ιδανικά τον Παντελή Καφέ σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και ο μέσος της ΑΕΚ σημείωσε το τέταρτο γκολ με άψογο πλασέ.

Δυστυχώς, το τελευταίο μισάωρο κύλησε χωρίς γκολ. Η ΑΕΚ δεν πέτυχε άλλο γκολ και έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για ένα σκορ που θα το έγραφε η ιστορία. Και πάλι, όμως, ήταν ένας θρίαμβος για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε κληθεί να αντικαταστήσει τον Σέρα Φερέρ. Ο πρώην συνεργάτης του Ισπανού οδήγησε την ΑΕΚ σε ένα μεγάλο σερί νικών, όμως στο τέλος ο τίτλος κρίθηκε από τον… Βάλνερ. Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά το πρωτάθλημα, όμως το έπαθλό του ήταν τα τέσσερα υψωμένα δάχτυλα του Ριβάλντο!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Καφές, Εντίνιο (82' Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο (72' Κονέ), Λυμπερόπουλος (89' Παυλής).




Στις 30 Μαρτίου

30/3/47 AEK-Ατρόμητος Πειραιά 2-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας – η Πρωταθλήτρια Αθήνας ΑΕΚ αναγκάστηκε να ισοφαρίσει δύο φορές την ομάδα των Καμινίων)

30/3/52 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 (Κύπελλο Ελλάδας -η ΑΕΚ προκρίθηκε με κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ και στα ημιτελικά κληρώθηκε να παίξει με τον Ολυμπιακό)

30/3/58 ΑΕΚ-Αστέρας Αθηνών 6-0 (Κύπελλο Ελλάδας –κι όμως, το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, από τον Χρήστο Αμπο, ήρθε μόλις δύο λεπτά πριν το ημίχρονο!)

30/3/69 Πανιώνιος-AEK 2-0 (Α’ Εθνική –σε ένα πρωτάθλημα που τελείωνε μέσα σε ένταση και εσωτερική φαγωμάρα, η πρωταθλήτρια 1968 ΑΕΚ έχασε πολύ εύκολα με 2-0 στη Νέα Σμύρνη)

30/3/80 Ηρακλής-ΑΕΚ 3-0 (Α’ Εθνική –θα μπορούσε να έχει χάσει με πιο μεγάλο σκορ η τραγική ΑΕΚ που είχε ως «αχίλλειο πτέρνα» τον 19χρονο δεξιό μπακ… Στέλιο Μανωλά!)

30/3/86 AEK-Απόλλων Αθηνών 1-1 (Α’ Εθνική –ο Δίντσικος ισοφάρισε στο 77’, δύο λεπτά μετά το γκολ του Απόλλωνα)

30/3/14 ΑΕΚ-Ηλυσιακός 0-0 (FootballLeague 2 –η μόνη εντός έδρας απώλεια στη Γ’ Εθνική, αλλά σε μια στιγμή που όλα είχαν κριθεί)

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.