Header Ads


Unlabelled Μάγος Σκόκο, τεσσάρα στον ΠΑΟΚ (video)

Μάγος Σκόκο, τεσσάρα στον ΠΑΟΚ (video)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 6 Μαρτίου 2011, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0


Η πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ μετά το 2008 συνδυάστηκε με ένα από τα πιο ωραία γκολ του Νάτσο Σκόκο με τα κιτρινόμαυρα. Ήταν το 4-0 στο ΟΑΚΑ σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια, στα πλαίσια της SuperLeague, όταν ο βιρτουόζος Αργεντινός σκόραρε στο 55’ το τρίτο γκολ της ΑΕΚ και δεύτερο δικό του με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και σουτ στην απέναντι γωνία.

Και το 2-0 ήταν ωραίο στο 35’ (με μονοκόμματο σουτ μετά από το γύρισμα του Γεωργέα) αλλά το 3-0 ήταν το κάτι άλλο. Δείτε το βίντεο και θα το θυμηθείτε. Αποκλείεται, άλλωστε, να το έχετε ξεχάσει…

Τέσσερις μέρες μετά το 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ απάντησε με μια επιβλητική εμφάνιση. Ο Μανόλο Χιμένεθ φόρτωσε το κέντρο με τρεις μέσους-εργαλεία (Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ) άφησε ελεύθερο τον Γκερέιρο ως επιτελικό, έβαλε τον Σκόκο στην αγαπημένη του θέση, αυτή του δεύτερου επιθετικού, και είδαμε την καλύτερη ΑΕΚ της σεζόν εκείνης, η οποία είχε καταλήξει σε κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το 4-0 της 6ης Μαρτίου 2011 είχε αρχίσει και τελειώσει με γκολ από κεφαλιές του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (11’) και του Τραϊανού Δέλλα (79’) μετά από εκτελέσεις κόρνες. Μάλιστα ο Δέλλας λίγες μέρες αργότερα θα σημείωνε με νέα κεφαλιά το γκολ της νίκης-πρόκρισης στη ρεβάνς των ημιτελικών στο γήπεδο Τούμπας. Αλλά και ο Ντιόπ θα σημείωνε σε βάρος του ΠΑΟΚ άλλα δύο γκολ, αυτά στο 3-0 των πλέι-οφ στο ΟΑΚΑ.

Ήταν η σεζόν που η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συναντήθηκαν έξι φορές, από δύο σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι-οφ. Η ΑΕΚ νίκησε τρεις φορές (4-0, 3-0 και 1-0 στη ρεβάνς της Τούμπας) έφερε το 0-0 στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ και έχασε δύο φορές με 2-1 στην Τούμπα σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ:  Σάχα, Γεωργέας (77’ Μανωλάς) Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Μίτσελ, Μάκος, Ντιόπ, Γκερέιρο (83’ Λεονάρντο) Σκόκο (72’ Μπαχά) Μπλάνκο




Στις 6 Μαρτίου

6/3/32 ΑΕΚ-Εθνικός 3-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –δεύτερη από τις τρεις νίκες της ΑΕΚ στις αρχές του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και χρειάστηκε να παίξει μπαράζ το καλοκαίρι του 1932 με το Γουδή για να μην υποβιβαστεί!)

6/3/66 ΑΕΚ-Νίκη Βόλου 6-0 (Α' Εθνική -το πρώτο χατ-τρικ του Κώστα Νικολαϊδη με την ΑΕΚ)

6/3/77 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-1 (Α' Εθνική –δύσκολη αποστολή στις Σέρρες, τέσσερις μέρες μετά τη μάχη του Λονδίνου με την ΚΠΡ και πολύτιμος βαθμός με γκολ του Μαύρου στο 55’, τρία λεπτά μετά το γκολ του Σοφιά για τους γηπεδούχους)

6/3/83 Πανσερραϊκός-AEK 1-0 (Α' Εθνική -καταδικαστική διαιτησία από τον Πουναρτζή και απώλεια ακόμα περισσότερου εδάφους στη μάχη του τίτλου)

6/3/88 Λάρισα-AEK 2-0 (Α' Εθνική -ήττα με κάτω τα χέρια στο ντέρμπι τίτλου και ναυάγιο και των τελευταίων ελπίδων)

6/3/94 ΑΕΚ-Νάουσα 4-2 (Α' Εθνική –εύκολη νίκη καθ’ οδόν για τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν ήδη υποβιβασμένος)

6/3/97 Παρί Σεν Ζερμέν - ΑΕΚ 0-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων, προημιτελικά - Πρώτο ματς στο Παρίσι που γίνεται... κιτρινόμαυρο. Τουλάχιστον 7.000 οπαδοί της ΑΕΚ έφτιαξαν μαγική ατμόσφαιρο. Το 0-0 ήταν ένα σκορ που έδινε ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά, όμως η Παρί ήταν εξαιρετική στη ρεβάνς της Φιλαδέλφειας) 

6/3/05 ΑΕΚ-Άρης 1-0 (Α' Εθνική –νίκη με κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 74’ σε ένα ματς με 23.213 εισιτήρια!)

6/3/08 ΑΕΚ-Άρης 1-1 (Α' Εθνική -καταδικαστική ισοπαλία για τις ελπίδες για τίτλο σε ένα ματς που η ΑΕΚ δεν «καθάρισε» όταν έπρεπε με τις πολλές ευκαιρίες της)

6/3/10 Λάρισα-ΑΕΚ 1-0 (Α' Εθνική –ήττα ενός σερί τεσσάρων νικών και πρώτη ήττα μέσα στο 2010!)

6/3/17 Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1 (Σούπερ Λίγκα, γκέλα για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη)
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.