Header Ads


Η νύχτα της ευρωπαϊκής δόξας (video)

Η νύχτα της ευρωπαϊκής δόξας (video)


Η ΠΑΕ ΑΕΚ θυμάται…


Η 16η Μαρτίου είναι η ημερομηνία της πιο μεγάλης ευρωπαϊκής επιτυχίας της ΑΕΚ. Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια, η μεγάλη ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου και του Φράντισεκ Φάντρονκ απέκλεισε την αγγλική Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εχοντας αποκλείσει διαδοχικά τη Ντιναμό Μόσχας, τη Ντέρμπι Κάουντι και τον Ερυθρό Αστέρα, η ΑΕΚ τέθηκε απέναντι στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς τον Μάρτιο του 1977. Η ομάδα μας έχασε με το βαρύ 3-0, όμως η Νέα Φιλαδέλφεια γέμισε ασφυκτικά για τη ρεβάνς και η ΑΕΚ έκανε τη μεγαλύτερη ελληνική ανατροπή όλων των εποχών και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Τα γκολ του (αμφίβολου ως την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού) Θωμά Μαύρου στο 11’ και στο 65’ έβαλαν τις βάσεις, αλλά έπρεπε να… σταθεί στον αέρα στο 82ο λεπτό ο 35χρονος Μίμης Παπαϊωάννου για να αξιοποιήσει τη σέντρα του Τάσου Κωνσταντίνου και να πετύχει το 3-0.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα, μέχρι που ο «παππούς» Φράντισεκ Φάντροκ αποφάσισε να κάνει αυτό που καιρό είχε στο μυαλό του: λίγο πριν τη λήξη της παράτασης, ο έμπειρος Νίκος Χρηστίδης αντικατέστησε τον βασικό τερματοφύλακα Λάκη Στεργιούδα και στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ίστοου και Γουέμπ, χαρίζοντας την πρόκριση στην ΑΕΚ!

Ολη αυτή τη συγκλονιστική πορεία της ΑΕΚ την διηγήθηκαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές σε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 28 λεπτών που ετοίμασε και πρόβαλε το AEK TV σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, στην επέτειο των 40 ετών από εκείνη τη μεγάλη πρόκριση.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.