Header Ads


Μπακάκης reloaded: Οι αριθμοί του «πολυεργαλείου» της ΑΕΚ

Μπακάκης reloaded: Οι αριθμοί του «πολυεργαλείου» της ΑΕΚ


Ο Μιχάλης Μπακάκης έκλεισε σήμερα 27 χρόνια ζωής, πραγματοποιεί την πιο «μεστή» χρονιά της καριέρας του και κλήθηκε ξανά στην Εθνική. Οι αριθμοί του «πολυεργαλείου» της άμυνας της ΑΕΚ εντυπωσιάζουν...


Ο διεθνής αμυντικός εντάχθηκε στην Ένωση από τον Παναιτωλικό το καλοκαίρι του 2014 και στην πρώτη τριετία του με την κιτρινόμαυρη φανέλα «μέτρησε» 57 συμμετοχές με δύο γκολ (την σεζόν 2014-15), τρεις ασίστ και δύο κόκκινες κάρτες, ενώ ταλαιπωρήθηκε συχνά από προβλήματα τραυματισμών. Φέτος...

Έχει αγωνιστεί σε 37 από τα 45 συνολικά παιχνίδια της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, χάνοντας μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος με Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Λαμία και τα 4 «εύκολα» ματς Κυπέλλου απέναντι σε Λαμία, Απόλλωνα Λάρισας, Καλλιθέα (στον όμιλο), Παναιτωλικό (επαναληπτικός).

«Μετράει» συνολικά 3.152 λεπτά συμμετοχής φέτος και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον Ροντρίγκο Γκάλο. Έχει έξι κίτρινες κάρτες και τρεις ασίστ, στο 4-0 επί της Λάρισας, στο 2-2 με την Ριέκα εντός έδρας και στη νίκη -πρόκριση επί του Ολυμπιακού (2-1) στο ΟΑΚΑ, με το αριστερό πόδι.

Έπαιξε και στους 12 αγώνες της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ & το Europa League χωρίς να χάσει λεπτό, ενώ συμπεριελήφθη στην κορυφαία ενδεκάδα της «αγωνιστικής» για την εμφάνισή του στο 0-0 με την Ντιναμό στο Κίεβο, όπου αγωνίστηκε ένα ημίχρονο τραυματίας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε αρκετές αναμετρήσεις της Ένωσης (το συμβόλαιό του με την οποία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020) έπειτα από τους τραυματισμούς των Μάνταλου και Γιόχανσον φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ κλήθηκε ξανά στην Εθνική Ελλάδας μετά τον Νοέμβριο του 2014.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.