Header Ads


Σαν σήμερα το έπος της ΑΕΚ απέναντι στην ΚΠΡ (pics/video)

Σαν σήμερα το έπος της ΑΕΚ απέναντι στην ΚΠΡ (pics/video)


Η πιο ένδοξη σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ γράφτηκε στις 16 Μαρτίου του 1977.


Υπάρχουν σπουδαίες επιτυχίες και επιτεύγματα που έρχονται με δραματικό τρόπο. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται προσφέρουν την απόλυτη ηδονή στους φιλάθλους. Σαν αυτή που βίωσαν οι φίλοι της ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια. Τότε που η «Ένωση» είχε πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA με επική ανατροπή απέναντι στην ΚΠΡ.

inner

Το 3-0 στην Αγγλία δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, ωστόσο στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας η «Ένωση» κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς με δύο γκολ του τραυματία Θωμά Μαύρου κι ένα του 35χρονου τότε Μίμη Παπαϊωάννου. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η επιλογή του Φράντισεκ Φάντροκ να αντικαταστήσει τον Λάκη Στεργιούδα με τον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Νίκο Χρηστίδη στο 115’ αποδείχτηκε σοφή. Παρότι ο Νικολούδης απέτυχε στο πρώτο πέναλτι, ο Χρηστίδης απέκρουσε δύο (των Ίστοου και Γουέμπ) και η ΑΕΚ με τους Τάσο, Θεοδωρίδη, Ραβούση, Βάγκνερ, Ιντζόγλου, Ζαρζόπουλο και Παπαϊωάννου να ευστοχούν από την άσπρη βούλα, πήρε την πρόκριση στη ρώσικη ρουλέτα με 7-6.

Οι «κιτρινόμαυροι», που νωρίτερα είχαν αποκλείσει τη Ντιναμό Μόσχας, τη Ντέρμπι Κάουντι και τον Ερυθρό Αστέρα, δεν τα κατάφεραν στα ημιτελικά απέναντι στην πανίσχυρη Γιουβέντους, από την οποία αποκλείστηκαν με δύο ήττες (1-0 και 4-1). Τι σημασία είχε όμως; Η ιστορία είχε γράψει ήδη το έπος απέναντι στην ΚΠΡ.



Η σύνθεση της ΑΕΚ στα δύο ματς:

02/03/77: ΚΠΡ-ΑΕΚ 3-0
(7’ πεν. και 10’ πεν.Φράνσις, 43’ Μπόουλς)
Αγωνίστηκαν: Στεργιούδας, Σκρέκης, Θεοδωρίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Νικολούδης, Βάγκνερ, Λ.Παπαδόπουλος (56’ Τάσος), Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ

16/03/77: ΑΕΚ-ΚΠΡ 3-0, στα πεν. 7-6
(11’ και 65’ Μαύρος, 81’ Παπαϊωάννου)
Αγωνίστηκαν: Στεργιούδας (117’ Χρηστίδης), Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου (115’ Ζαρζόπουλος), Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Βάγκνερ, Παπαϊωάννου, Μαύρος.
Προπονητής: Φάντροκ

inner
inner
inner
inner
inner
inner

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.