Header Ads


Unlabelled Πρωτάθλημα για Α.Ε.Κ. - υποβιβασμός για Π.Α.Ο.Κ.

Πρωτάθλημα για Α.Ε.Κ. - υποβιβασμός για Π.Α.Ο.Κ.


Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ευθύνη της κυβέρνησης για όσα ζήσαμε ΚΑΙ χθες στην Τούμπα, τη δικαίωση της Ένωσης και φυσικά για το ματς.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε ξεκάθαρα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και την απόλυτη ευθύνη που είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και έπειτα της ίδιας της ΕΠΟ. Διότι το κακό και το... τέρας το δημιούργησαν και το ανέθρεψαν αυτοί. Έδωσαν το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη της ομάδας της Τούμπας να θεωρεί ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει το δικαίωμα να κάνει τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα όμως. Ακόμη και να μπαίνει στο γήπεδο με πιστόλι και να απειλεί, σε αγωνιστικό χώρο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ακόμη και ο αστυνομικός να οπλοφορεί, επειδή ακριβώς του έκαναν ΟΛΑ τα χατήρια και δεν τον μάζεψαν όταν έπρεπε...

Το αποτέλεσμα όσων του επέτρεψαν να πιστέψει είναι να προκληθεί ουσιαστικά η ποδοσφαιρική... δολοφονία του ΠΑΟΚ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του. Και έγιναν όλα αυτά ενώ είχαν κάνει ξανά όσα ήθελε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και της ιδιοκτησίας της. Σε μια νύχτα ντροπής για τη δικαιοσύνη έδωσαν πίσω τους βαθμούς που είχαν πρωτόδικα αφαιρέσει λόγω της μη τέλεσης (και) του ματς της Τούμπας με τον Ολυμπιακό και άνοιξαν την Τούμπα. Καλύτερα και εννοείται πως η ΑΕΚ δεν έριξε καν... λάδι στην φωτιά! Το αποδέχτηκε χωρίς να πει... λέξη προκειμένου να μην προκαλέσει. Αποδείχτηκε δε με τα κυβερνητικά έγγραφα περί μετακίνησης οπαδών ότι ήταν προμελετημένο το... έγκλημα!

Αντί να τιμωρήσουν την αλαζονεία, την έπαρση και τον ετσιθελισμό από τη διοίκηση-ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τους έδωσαν και... αέρα λόγω εξωποδοσφαιρικών συνεργασιών. Με αποτέλεσμα φυσικά να δούμε στο χορτάρι όσα είδαμε και δυστυχώς βλέπει ΟΛΟΣ ο πλανήτης. Κανένας σεβασμός στον φίλο του ΠΑΟΚ από τον ιδιοκτήτη, άσε τους υπόλοιπους φιλάθλους μην υποκρινόμαστε, αλλά στους δικούς του; Πού το γέμισαν και δεν έκαναν το παραμικρό; Κανένας σεβασμός και για τους ποδοσφαιριστές του με τον Βιεϊρίνια να τον εκθέτει και να κερδίζει φυσικά την αναγνώριση από όλους...

Τα όσα έγιναν τα γνωρίζουν έως και το... Τσιμπουτί. Δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε ξανά και ξανά... Το γιατί έγιναν συγκλονίζει! Σε ένα ματς το οποίο ήταν σε απόλυτη ισορροπία και με το σκορ στο 0-0 (δίκαια εννοείται) με έναν διαιτητή που ήταν -και το είπαν ΟΛΟΙ έπειτα- στο χορτάρι για να σφυρίξει όσα έβλεπε και ΜΟΝΟ, το τίναξε στον αέρα χωρίς κανέναν λόγο ο Σαββίδης. Για ένα γκολ που ΔΕΝ έπρεπε να μετρήσει σε καμία περίπτωση, αλλά και να έπρεπε όπως υποστηρίζουν στο αντίπαλο στρατόπεδο, είναι τέτοια η φάση που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι δεν υπάρχει κανένας δόλος, ή σκόπιμη απόφαση.

Όλοι συμφωνούν (είτε λένε γκολ είτε οφσάιντ) πως δεν πρόκειται για φάση και γενικά – συνολικά για διαιτησία που να δικαιολογεί έστω γκρίνια και πόσο μάλλον ντου με δέκα φουσκωτούς και πιστόλια και απειλές σε όποιον βρίσκεται μπροστά μας. Και ειδικά από τη στιγμή που ακόμη και 0-0 να ολοκληρωνόταν η συνάντηση ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ζωντανές ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου αφού έμενε μόλις στο -2. Καμία δικαιολογία λοιπόν! Δηλαδή με την περσινή απόφαση που κρίθηκε ένας τίτλος, το γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ, έπρεπε να μπουν από την ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης με όπλο και φουσκωτούς στο χορτάρι και να απειλεί πρωταγωνιστές και να βρίζει χυδαία με το πιστόλι στη μέση όποιον έβρισκε μπροστά του; Όχι βέβαια και φυσικά δεν έγινε...

Τα δεδομένα πλέον είναι πολύ απλά και απ' όσα επιβεβαιώθηκαν από το φύλλο αγώνα που αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η υπαιτιότητα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του ΠΑΟΚ για τη διακοπή του αγώνα λόγω του πρωτοφανούς ντου του Σαββίδη και των φουσκωτών του το ματς το έχει χάσει ήδη! Η ΑΕΚ με μηδενισμό όπως προβλέπεται και τη νίκη που θα πάρει με 0-3 προφανώς και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η πλέον άξια, καλύτερη και με διάρκεια – σταθερότητα, ομάδα στη χώρα η οποία με τη στάση της φέτος καθ' όλη τη διάρκεια ενός πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος (με 4 ομάδες έως και 8 αγωνιστικές να το διεκδικούν στα ίσα) δεν προκάλεσε ΠΟΤΕ και κανέναν! Σε όλα όσα βίωσε απάντησε μόνο με ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν κατακτάει αυτό που αξίζει και μόνο με χουντική απόφαση μπορεί να της στερήσουν αν η κυβέρνηση προχωρούσε σε βιασμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και δικαιοσύνης και τελειώσουν το πρωτάθλημα προκειμένου να δικαιώσουν το φασιστικό μότο του ΠΑΟΚ για τη σεζόν: «ή εμείς, ή κανείς». Από τότε έπρεπε η κυβέρνηση να τους τραβήξει το αυτί, ωστόσο προφανώς δεν έχουν εκείνοι το πάνω χέρι σε αυτή τη σχέση... Η ομάδα της Τούμπας πρέπει να τιμωρηθεί με το μέγιστο, να πάει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να παρθούν σκληρές αποφάσεις όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης και να αφορούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτούς που βιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υποβιβασμός για απειλή αξιωματούχο του αγώνα (Μίχελ σε Κομίνη για παράδειγμα). Οτιδήποτε άλλο θα είναι βιασμός της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και αλητεία σε βάρος ομάδων που έχουν βιώσει το γράμμα του νόμου και έχουν πέσει κατηγορία (όπως οι συμπολίτες Άρης και Ηρακλής) πληρώνοντας αυστηρά τους κανονισμούς. Αλλά γι' αυτό υπάρχουν, έτσι δεν μας λένε; Αυτό λοιπόν πρέπει να διεκδικήσει από σήμερα και μέχρι το τέλος της υπόθεσης η ΑΕΚ. Δεν αρκεί να συμβιμβαστεί ΚΑΝΕΙΣ με απλό μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών! Δεν μπορεί να μην γίνουν όσα προβλέπονται ξανά για να επωφεληθεί μια ομάδα σε βάρος τόσων άλλων και εκείνων που παλεύουν για να μείνουν κατηγορία, τίμια και αγωνιστικά...

Στο αγωνιστικό είδαμε ότι περιμέναμε. Η ΑΕΚ έκανε ένα καλό ματς, απειλήθηκε σε δυο περιπτώσεις, απείλησε σε τρεις, επιβεβαίωσε πως είναι μια ομάδα που δεν χάνει στο χορτάρι και δίκαια στην κορυφή πιο μπροστά απ' όλους. Κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ και στην έδρα αυτού που ήταν και με κόσμο μετά την πραξικοπιματική απόφαση μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Τι αναφορά να κάνουμε όμως στο αγωνιστικό στ' αλήθεια; Με όσα έγιναν από τον Σαββίδη, το ντου, τους φουσκωτούς, το όπλο, τις απειλές, υπάρχει κανείς στ' αλήθεια που μπορεί να εστιάσει στο ματς; Όχι πέρα από το να αναγνωρίσει ότι η διαιτησία του Κομίνη δεν ήταν τέτοια για να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά (ποτέ δεν δικαιολογείται). Και είναι απαράδεκτο άνθρωποι του χώρου μας επειδή είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να επιχειρούν να εστιάσουν σε μια φάση που ΚΑΙ οι καθηγητές διαιτησίας διαφωνούν αν το γκολ έπρεπε ή όχι να μετρήσει. Ντροπή και σε όσα έγιναν στα δημοσιογραφικά με το πέσιμο στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο ΟΑΚΑ σε συναδέλφους από οποιαδήποτε ομάδα, ΠΟΤΕ...

Υγ: Η στάση της επίσημης ΑΕΚ όλη τη σεζόν κάνει υπερήφανο όλο τον κόσμο της ομάδας. Ακόμη και η απόφαση του Μελισσανίδη να μην πάει τελικά Τούμπα προκειμένου να μην υπάρξει έστω και κάποιος να το θεωρήσει σαν πρόκληση από τους φίλους του ΠΑΟΚ (που ήταν εξαιρετικοί πλην εκείνων που αποθέωναν τον Σαββίδη για την κίνηση να τους καταδικάσει). Μόνο στο γήπεδο η ΑΕΚ, μόνο εκεί που είναι τίμια, γνήσια και δίκαια μόνη πρώτη και καλύτερη!

Υγ2: Δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη σκέψη της διακοπής έως την οριστική κρίση των δικαστικών υποθέσεων. Τώρα το θέλουν και το συζητάνε στην Κυβέρνηση σαν πρώτο μέτρο για όσα -λένε- συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν συμβαίνει κάτι κύριοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβαίνουν πολλά απ' την αρχή της χρονιάς από την ομάδα που βάλατε πλάτη σαν κυβέρνηση, από τον ΠΑΟΚ. Σε Γιάννενα, σε Τρίπολη και σε Τούμπα με Ολυμπιακό πρώτα και έπειτα με ΑΕΚ. Δεν γίνεται επειδή ο ΠΑΟΚ τα κάνει όλα αυτά και εσείς τα συγκαλύψατε (καμία τιμωρία για τα αίσχη στα Γιάννενα με ντου, επεισόδια και σπασίματα, κλήση για τιμωρία σε φροντιστή του Αστέρα για το ξύλο που έπαιζαν παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές στο χορτάρι, καμία τιμωρία για τον τραυματισμό Γκαρθία). Όλα όσα έγιναν φέτος έχουν πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ και έπειτα τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οπότε να βγάλουν αυτή τη βλακεία και γενικότητα «όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και να τιμωρήσουν υποδειγματικά αυτούς που τα έκαναν!

Υγ3: Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Αυτό το φώναζα από όταν ήταν πίσω τους... «Δεν αντέχουν στην πίεση του πρωταθλητισμού», όπως σωστά διαπίστωσε και δήλωσε ο Κονέ. Η διαφορά των συλλόγων παντοιοτρόπως είναι συγκλονιστικά μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και αναμενόμενα η μεγαλύτερη κατακτάει τον τίτλο δίκαια και πανάξια...

Υγ4: Μια ακόμη τεράστια δικαίωση του Ντέμη Νικολαΐδη σχετικά με όσα είχε πει για αυτό που έρχεται και τους τύπους που απλά ήθελαν να γίνουν χαλιφηδες στη θέση του χαλίφη!!! Μιλάμε για την πιο εντυπωσιακή επιβεβαίωση ανθρώπου στο ποδόσφαιρο από το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα και την απόφαση σκάνδαλο που ήταν γνωστή όπως αποδείχτηκε από τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί από πριν και από την επιστολή για τη μετακίνηση οπαδών, αλλά και από το ντου Σαββίδη και φουσκωτών με όπλο! Πανηγυρική και εύκολη επιβεβαίωση και πρωτοφανής εξευτελισμός των "yes boss"!

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.