Header Ads


Μετά το κατηγορητήριο, μένει μόνο... η στέψη!

Μετά το κατηγορητήριο, μένει μόνο... η στέψη!


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για το κατηγορητήριο που καίει τον ΠΑΟΚ και τον... Ολυμπιακό, αλλά και για την ΑΕΚ που βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο.






Βγήκε, λοιπόν, και το κατηγορητήριο που καίει τον... Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ καίει, δηλαδή, αλλά με αυτά που διαβάζουμε από το πρωί, μάλλον στον Ολυμπιακό η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη. Διότι εδώ που τα λέμε, μπορεί από τον ΠΑΟΚ να έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά επιχειρήματα σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το απίστευτα βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί, όμως για την τύχη του ίδιου του ματς, από τη στιγμή που έκλεισε το φύλλο αγώνα, μεγαλύτερη ελπίδα βγήκε από την ερυθρόλευκη πλευρά στο να εμπλακεί κάπως και η ΑΕΚ.

Είναι βέβαια ένα ζήτημα το πώς θα γινόταν αυτό, όμως έχουν κερδίσει πρωταθλήματα με τόσους τρόπους που μπορούσαν να πιστεύουν ότι ακόμη κι αυτό θα γινόταν κάπως να το πάρουν. Και η αλήθεια είναι ότι εμφανίστηκαν λίγο μαζεμένοι. Στάθηκαν μόνο στην πιθανότητα να μηδενιστούν και οι δύο (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), δεν διαβάσαμε πουθενά και την προοπτική να πάρει τους τρεις βαθμούς του ντέρμπι ο Ολυμπιακός! Είναι ένα δείγμα αυτοσυγκράτησης αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, το κατηγορητήριο βγήκε και τα πράγματα αποτυπώθηκαν σε αυτό όσο ξεκάθαρα ήταν από την πρώτη στιγμή. Μετά τα όσα συνέβησαν, από την ΑΕΚ δεν μπορούσε να ζητηθεί καμία ευθύνη για την οριστική διακοπή του ματς και από εκεί και πέρα τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Με την Ένωση να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώνοντας την δύσκολη αλλά σταθερά ανοδική πορεία της από τον υποβιβασμό μέχρι την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόνο με σκάνδαλο τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν θα έχουν την ΑΕΚ μια ανάσα από τον τίτλο. Κι αφήνοντας στην άκρη τον ΠΑΟΚ (γιατί το κατηγορητήριο είναι τέτοιο που απειλείται με πολύ βαριές τιμωρίες) τρελό θα ήταν και μια απόφαση να επιστραφούν οι τρεις βαθμοί στον Ολυμπιακό. Έχουμε δει πολλά, τα είδαμε και πρόσφατα και με την έφεση για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, που μόνο και μόνο ο χειρισμός και ο χρόνος ανακοίνωσης της απόφασης δημιούργησαν τεράστια θέματα, όμως σε αυτή την υπόθεση δεν γυρίζει το πράγμα ούτε με... τροχό.

Δεν έχουμε δυο, τρία, πέντε άρθρα να τα ρίξουμε στο τσουκάλι. Έχουμε ένα και τις εκθέσεις που πιστοποιούν ότι έγιναν ακριβώς όσα περιγράφονται σε αυτό. Μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, προκάλεσαν φθορές και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η έκθεση της οποίας αναφέρει και τραυματισμούς. Με τη FIFA και την UEFA να βρίσκονται στην Ελλάδα για θέματα βίας, δύσκολο είναι να τους... κεράσει η Εφέσεων και μια απόφαση (μεταμεσονύχτια ή μη) για νέα... δικαίωση ομάδας για επεισόδια.

Η ΑΕΚ διατηρεί την στάση που είχε από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν την άλλαξε σε κανένα από τα σκαμπανεβάσματα της σεζόν. Κρατάει χαμηλά τους τόνους, κινείται μόνο θεσμικά και περιμένει τις εξελίξεις. Μια κίνηση που μέχρι σήμερα την έχει δικαιώσει απόλυτα, κόντρα στις φωνές κάποιων (λίγων) που έχουν μείνει κολλημένοι στο παρελθόν και τους αρέσει να -νομίζουν ότι- γίνονται θύματα.

Τώρα θα πρέπει να τρέξουν όλες οι δικαστικές υποθέσεις, να βγουν οι αποφάσεις και στη συνέχεια να αφήσουμε αυτόν χρόνο που θα απομένει μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος να κυλήσει προς την εκτόνωση της γενικής έντασης που έχει δημιουργηθεί. Μιας έντασης που νομίζω ότι και οι τυφλοί είδαν σε πόσο δύσκολη θέση έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Επειδή πολλά διαβάζουμε και ακούμε για αλλαγή της κορυφής στα... χαρτιά, είναι ξεκάθαρο και το είδε όλη η Ελλάδα μέσα από τον τηλεοπτικό φακό πως αν δεν υπήρχε η διακοπή του ντέρμπι στην Τούμπα, το σκορ θα ήταν 0-0. Το γκολ είχε ακυρωθεί και ο Μπάρκας είχε στήσει τη μπάλα να εκτελέσει. Η ΑΕΚ θα ήταν και πάλι στην κορυφή και φαβορί για τον τίτλο.

Υ.Γ.1: Είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κατανοήσει πως στα παιχνίδια που απομένουν θα πρέπει να... κρατάει ακόμη και την αναπνοή του όσο είναι στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.