Header Ads


Πιάστηκε αδιάβαστη η ΑΕΚ και τώρα τρέχει για την πρόκριση

Πιάστηκε αδιάβαστη η ΑΕΚ και τώρα τρέχει για την πρόκριση


Με άμυνα για κλάματα και δίχως λύσεις στην επίθεση, η ΑΕΚ έχασε από τη σκληροτράχηλη Νίμπουρκ με 88-98 και ψάχνει υπέρβαση στην Τσεχία


Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ κόντρα στη Νίμπουρκ για τη φάση των «16» του Champions League. Η Ενωση πιάστηκε αδιάβαστη απέναντι στη σκληροτράχηλη τσέχικη ομάδα και γνώρισε την ήττα με 88-98. Η ΑΕΚ είχε τραγική αμυντική λειτουργία που έκανε τους Τσέχους – που είχαν και εκπληκτικά ποσοστά – να σουτάρουν με φοβερή άνεση, ενώ άργησε πολύ να βρει λύσεις στην επίθεση. Ηταν ένα παιχνίδι που μπορούσε να το πάρει εάν δεν είχε τόσο χτυπητές αδυναμίες και ήταν κρίμα για την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 7.000 Ενωσίτες. Η Νίμπουρκ δεν έδειξε αχτύπητη, αλλά η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Με τον κόσμο να δίνει τρομερό παλμό και μεγάλη ώθηση στην ομάδα, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Με τον Χάντερ να δείχνει ασταμάτητος και να βάζει τους Τσέχους στα καλάθια, αλλά και ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη, η ΑΕΚ έφτασε σε διαφορά οκτώ πόντων (12-4) και όλα έδειχναν μαγικά. Ωστόσο, κάπου εκεί άρχισε το πράγμα να στραβώνει. Οι Τσέχοι πήραν τάιμ άουτ, έσφιξαν την άμυνα τους, κυριάρχησαν στον αέρα και προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην ΑΕΚ.

Με έξι ριμπάουντ παραπάνω, αλλά και το απίστευτο 83% στα σουτ δύο πόντων, η Νίμπουρκ όχι απλά ψαλίδισε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να βγει εκείνη μπροστά. Η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στην επίθεση, δεν είχε λύσεις ούτε μακριά, αλλά ούτε κοντά στο καλάθι και στο φινάλε του δεκαλέπτου βρισκόταν πίσω με επτά πόντους (14-21). Ο Σάκοτα έριξε στο ματς διαδοχικά Πάντερ, Μαυροειδή, Σάκοτα, Βασιλόπουλο και Ξανθόπουλο, αλλά η κατάσταση παρέμενε προβληματική.

Με γρήγορο 5-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Νίμπουρκ πήγε τη διαφορά στους 12 (26-14), χτυπώντας καμπανάκια για την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να σκοράρει με κανέναν τρόπο. Βιαστικές επιθέσεις, δίχως κίνηση, που εξελίσσονταν ένας εναντίον ενός. Καμία απειλή από μακριά, κανένας τρόπος να υπάρξουν βοήθειες στην επίθεση, με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμες για τους Τσέχους.

Ο Πάντερ ήταν εκείνος που έσπασε τον γόρδιο δεσμό με καλάθι και φάουλ, μειώνοντας στους 11 (17-28). Ωστόσο, αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε συνέχεια. Η ΑΕΚ έμπαζε στην άμυνα, δεν έκανε καν φάουλ για να σταματήσει τους αντιπάλους της και δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο τον απίστευτο αριθμό των 46 πόντων. Και δεν ήταν μόνο η τραγική άμυνα, αλλά και η κάκιστη επιθετική λειτουργία, με την Ενωση να μη βρίσκει λύσεις απέναντι στην τσέχικη άμυνα.

Το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ στο -16 (46-30). Μοιραίο έμοιαζε, εάν αναλογιστεί κάποιος πως η Νίμπουρκ είχε 75% στα δίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ελεύθερα ακόμα και κάτω από το καλάθι, είχε μεγάλη δημιουργικότητα στο παιχνίδι της (15 ασίστ, έναντι μόλις 7 της Ενωσης) και βέβαια συνέχιζε να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι με 24 ριμπάουντ απέναντι στα 17 της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρα πράγματα να κάνει. Πρώτιστα να κλείσει την άμυνα της και να μην είναι το σουρωτήρι του πρώτου μέρους και παράλληλα να βρει ορθολογικές λύσεις στην επίθεση. Με αποφασιστικότητα και πάθος που ξεχείλιζε και μετέφερε η τρομερή εξέδρα, η Ενωση έκανε και τα δύο με θαυμαστή συνέπεια. Η ΑΕΚ μείωσε γρήγορα στους δέκα (52-42) με τρίποντες βόμβες των Γκριν και Χάρις και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά.

Οι Τσέχοι είχαν ψυχραιμία, αλλά και αβάντα από τη διαιτησία σε 2-3 περιπτώσεις. Ετσι, η αντεπίθεση της ΑΕΚ δεν είχε συνέχεια. Επειτα από το εκρηκτικό πρώτο τρίλεπτο, η Νίμπουρκ βρήκε πάλι λύσεις να βάζει καλάθια στην ΑΕΚ, με τους παίκτες της να συνεχίζουν να διατηρούν το απίθανο 75% στα δίποντα, ενώ παράλληλα υπερίσχυαν σε ριμπάουντ και ασίστ. Η ΑΕΚ με Χάρις και Πάντερ μείωσε και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο -12 (57-69).

Η ΑΕΚ μείωσε στους δέκα με δύο βολές του Χάρις, αλλά οι Τσέχοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και πήγαν ξανά τη διαφορά στους 16 (75-69), «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ. Ο Σάκοτα αποφάσισε να παίξει με κοντό σχήμα και πεντάρι τον Τζέιμς, αλλά η Νίμπουρκ με συνεχόμενα τρίποντα κρατούσε απόσταση ασφαλείας. Η ΑΕΚ έκανε την τελευταία προσπάθεια, μειώνοντας στους 11 (80-69) με Χάρις, Τζέιμς και Πάντερ, την ώρα που ο Σάκοτα έριξε στο ματς και τον Γκριν.

Στα τελευταία λεπτά ήρθε η μεγάλη αντεπίθεση. Η πίεση στην άμυνα έφερε αποτέλεσμα, με κλέψιμο και μπρος πίσω. Με κάρφωμα του Τζέιμς η ΑΕΚ μείωσε για πρώτη φορά στους 7 (77-84), 3:29 πριν το φινάλε, αλλά οι Τσέχοι είχαν απάντηση και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκαναν ξανά τη διαφορά διψήφια (88-77). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε τίποτε παραπάνω από το να μειώσει κάπως τη διαφορά, που τελικά έκλεισε σε διψήφιο αριθμό, αφήνοντας κάποιες ελπίδες για τη ρεβάνς.

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Πάντερ 18, Τζέιμς 15, Γκριν 14, Χάρις 25, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 3, Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης 3, Μαυροειδής 1, Καββαδάς, Χάντερ 9

Νίμπουρκ (Ο. Αμιέλ): Ρέι 30, Μπέντα 7, Πούμπρλα 6, Λόρενς 14, Πετέρκα, Μπόχατσικ 11, Ντέιβις 20, Κριζ 3, Βιοράλ, Χρούμπαν 7

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.