Header Ads


Χιμένεθ: «Όλα τα ματς είναι τελικοί πλέον, να δείξουμε αυτοθυσία»

Χιμένεθ: «Όλα τα ματς είναι τελικοί πλέον, να δείξουμε αυτοθυσία»


Το στίγμα του για την πολύ δύσκολη συνέχεια που έχει μπροστά της η ΑΕΚ έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει Πανιωνίου. «Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τον τίτλο», επεσήμανε ο κόουτς της Ένωσης.


Αναλυτικά μίλησε στη Nova για: 

-την κούραση και τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ματς κυπέλλου με τη Λάρισα: «Ήταν τραυματίες οι περισσότεροι που έμειναν εκτός. Είναι πραγματικό αξιοθαύμαστη η δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες από τον Ιούνιο. Πρέπει να υπάρχει ξεκούραση. Αλλά εκτός από την ξεκούραση, υπήρχαν και οι τραυματισμοί». 

-τους τραυματίες και ποιοι θα είναι διαθέσιμοι: «Είναι πολύ λίγες ώρες η διαφορά ανάμεσα στα δυο ματς. Είναι ζωτικής σημασίας, κάθε λεπτό. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε από τώρα ποιοι θα είναι έτοιμοι. Η αλήθεια είναι πως επειδή πλησιάζουμε στο τέλος, όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν, ακόμα και αν έχουν κάποιες λίγες ενοχλήσεις. Και η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες που παίξαμε στο Κίεβο, μας επιβάρυναν και όλοι θα πρέπει να δείξουμε αυτοθυσία». 

-το αν είναι τελικός και με τον Πανιώνιο: «Όλα τα παιχνίδια πλέον είναι τελικοί. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διεκδικούν τον τίτλο. Και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα πάρει το πρωτάθλημα». 

-το ματς με τον Ατρόμητο: «Κάναμε ένα παιχνίδι για να κερδίσουμε. Αξίζαμε τη νίκη. Και δεν ξέραμε πώς να τελειώσουμε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Μας επηρέασε πολύ ο τραυματισμός του Σιμόες. Είναι ένας παίκτης που από την μέρα που ήρθε, έχει δώσει πολλά γαλόνια. Είναι ένας παίκτης που ξέρει να βοηθά την ομάδα στο σημείο που χρειάζεται. Η παραμικρή λεπτομέρεια πλέον μετράει. Και οι μεγάλες ομάδες, πρέπει να αποφύγουν τα λάθη στις μικρές λεπτομέρειες. Όπως λάθος κάναμε εμείς στο Περιστέρι και στην Λάρισα». 

-τον λόγο που η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος προηγήθηκε σε δυο ματς και δεν κέρδισε: «Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, που έκριναν και τους δυο αγώνες. Θα πρέπει σε τέτοιου είδους ματς να ξέρεις πώς να το τελειώνεις. Και όταν πλησιάζεις στο τέλος, να ξέρεις πως θα καλύπτεσαι για να μην το χάνεις μέσα από τα χέρια σου. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες, θα είχαμε κερδίσει και τα δυο ματς». 

-το αν θέλει η ΑΕΚ να σκοράρει γρήγορα τα ματς, για να απλοποιεί την κατάσταση: «Αυτό που υπάρχει ως φιλοσοφία της ομάδας, είναι να μπαίνει και να κυνηγάει τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, όποιο και αν είναι το ματς. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αυτό το έχει κάνει και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η ομάδα μπαίνει για να κερδίσει. Άλλες φορές το κατάφερε και άλλες όχι». 

-τις χαμένες ευκαιρίες: «Αυτό που κάνουμε καθημερινά, είναι για να τελειώνουμε σωστά τις φάσεις. Αλλά εξαρτάται από τις φάσεις, από την ομάδα και τον αντίπαλο. Άλλες φορές μπορεί να σκοράρει ο επιθετικός με το… αφτί και άλλες φορές να μην σκοράρει σε άδειο τέρμα. Αν είχαμε βάλει όλες τις ευκαιρίες, θα ήμασταν ζωντανοί στην Ευρώπη και θα είχαμε και πέντε βαθμούς παραπάνω στο πρωτάθλημα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο δύσκολο και μειώνονται οι ξεκάθαρες φάσεις. Όμως έχουμε ξεκάθαρες φάσεις. Ελπίζω να μας χρωστάει κάτι ο θεός και να μας το δώσει αργότερα».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.