Header Ads


Unlabelled Δηλαδή τι να κάνει η ΑΕΚ;

Δηλαδή τι να κάνει η ΑΕΚ;


Να ζητήσει συγγνώμη που είναι πρώτη; Να κάνει ένσταση υπέρ του ΠΑΟΚ; Να κάτσει να χάσει στην Τούμπα; 


Ο Γιώργος Μαραθιανός αναρωτιέται στο sport-fm.gr τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να μην… κατηγορείται

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι κατανοητή η οργή του κόσμου του ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όσα ακολούθησαν.

Είναι σκληρό η ομάδα σου να βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία, να περιμένει και τους δυο ανταγωνιστές στην έδρα της, γενικώς να ελέγχει τη μάχη του τίτλου και μέσα σε ένα βράδυ να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Ακόμα και πιο ψύχραιμοι οπαδοί απ’ αυτούς του ΠΑΟΚ (που δεν φημίζονται για την ψυχραιμία τους) θα ήταν έξαλλοι. Θα χαλούσαν τον κόσμο. Θα έβαλαν κατά δικαίων και αδίκων. Μόνο που σε αυτό το τελευταίο κομμάτι σαν να χάθηκε λίγο η μπάλα…

Παράλληλα λοιπόν με τη διαμάχη που εύλογα έχει ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δείχνει διάθεση ν’ ανοίξει μέτωπο και με την ΑΕΚ. Εντελώς απρόκλητα (σε επίσημο επίπεδο τουλάχιστον) και χωρίς πουθενά να εμπλέκεται, η «Ένωση» βρέθηκε κι εκείνη στο στόχαστρο:

Επειδή… τόλμησε να χαρεί που είναι πρώτη στη βαθμολογία.

Πριν καν κριθεί ο τίτλος (αφού ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα) η ΑΕΚ κατηγορείται ήδη για την πρόθεση να πανηγυρίσει «ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά», όπως λέγεται.

Σε μια σύγκριση που αγγίζει τα όρια της διαστρέβλωσης, της υπενθυμίζεται το περιβόητο πρωτάθλημα του Βάλνερ προ δεκαετίας. Και επιδιώκεται να βγουν οι φίλοι της «κωλοτούμπες» με την αναφορά μιας υπόθεσης που καμία σχέση δεν έχει με την τωρινή.

Γιατί τότε ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι στο γήπεδο και πήρε τους βαθμούς (που εντέλει του χάρισαν τον τίτλο) με ένσταση.

Σήμερα η ΑΕΚ έχει πάρει όλους τους βαθμούς της στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη ή ανάμειξη σε αυτούς που χάνει ο ΠΑΟΚ.

Τότε η ΑΕΚ είχε τους περισσότερους πόντους, την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και μια τεσσάρα επί του βασικού της ανταγωνιστή για τον τίτλο.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερους πόντους ακόμα και χωρίς την αφαίρεση των τριών βαθμών, δεν έχει αποδείξει σε κανένα μεγάλο ματς ότι διαθέτει χαρακτήρα πρωταθλητή και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ηττήθηκε από την ΑΕΚ παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 8’.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά (και παρόλο που είχε έννομο συμφέρον) η ΑΕΚ δεν παρενέβη με κανέναν τρόπο στην υπόθεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Δεν ανακατεύτηκε καθόλου, ούτε έκανε παρέμβαση (όπως έκανε, για παράδειγμα, πέρυσι ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά).

Ενώ λοιπόν η ίδια μένει πιστή στην τακτική χαμηλών τόνων που ακολουθεί από την αρχή της σεζόν και δεν μπαίνει σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν, κατηγορείται με διάφορα κωμικά επιχειρήματα.

Ψιθυρίζεται ότι έχει… συμμαχήσει με τον Ολυμπιακό (ναι, αυτόν που σε ανακοίνωσή του την Κυριακή υπονόησε ότι η διαιτησία της απένειμε τον τίτλο).

Ακούει αιχμές (ακόμα και σε επίσημο επίπεδο) από τον ΠΑΟΚ ότι οι παίκτες της είναι ντοπαρισμένοι.

Ζητά διακοπή για να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές υποθέσεις -το πλέον λογικό αίτημα- και χαρακτηρίζεται ως απόπειρα να… ξεκουράσει την ομάδα της.

Κι όλα αυτά από έναν αντίπαλο που αν μη τι άλλο δεν έχει το υπόβαθρο να μιλήσει για αγώνες «που πρέπει να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους». Μια ομάδα που οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα θεωρεί ότι διαθέτει στην υπόθεση με τον Γκαρθία το έχει αναιρέσει η ίδια με τη στάση της στο (πανομοιότυπο) περσινό συμβάν με τον Ίβιτς.

Γιατί δεν γίνεται πέρυσι που ο ΠΑΟΚ πήρε στα χαρτιά ένα ντέρμπι (το οποίο έχανε 1-0) να ήταν εφαρμογή των κανονισμών και φέτος που έχασε στα χαρτιά ένα ντέρμπι (το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ) να είναι κλοπή.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά, τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να μην κατηγορείται. Πώς θα μπορούσε να φερθεί για να μην την ανακατεύουν. Και πόσο ανώτερη στάση (εντός κι εκτός γηπέδου) θα 'πρεπε να έχει δείξει, για να μην αμφισβητείται ότι πρώτη στη βαθμολογία είναι η καλύτερη ομάδα…

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.