Header Ads


Τα «αβαντάζ» της ΑΕΚ

Τα «αβαντάζ» της ΑΕΚ


Δεν είναι μόνο ο παράγοντας «ντέρμπι» που κάνει τον Κυριακάτικο (11/2) αγώνα ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ αναμένεται να δώσει έναν αγώνα που ίσως αυξήσει κατακόρυφα της πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος.


Η Ένωση είναι αήττητη σε όλα τα φετινά ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει την εκπληκτική της πορείας.

Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από αρκετούς παράγοντες και οι κιτρινόμαυροι έχουν ορισμένα «αβαντάζ».

Αρχικά το ρόστερ της ομάδας. Είναι ένα από τα πιο πλήρη των τελευταίων ετών και δεν έχει λόγο να μην το εμπιστεύεται τόσο ο προπονητής, όσο και ο κόσμος.

Αποτελείται από πολύ ποιοτικούς παίκτες, με εμπειρία, ικανότητες και πάνω από όλα υπάρχει δυνατό «δέσιμο» μεταξύ τους. Τόσο αγωνιστικά, όσο και… ψυχικά οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν δεμένοι και… δουλεμένοι από τον προπονητή.

Ένας προπονητής με σημαντική εμπειρία (πλέον) σε κρίσιμους αγώνες και συγκεκριμένα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί τέτοιους αγώνες και πως είναι ικανός να «κερδίσει» ένα παιχνίδι με τις επιλογές του.

Στην δεύτερη θητεία του στην Ένωση είχε την ευκαιρία να «χτίσει» την ομάδα με μεταγραφικές επιλογές και την καλοκαιρινή προετοιμασία. Αντίθετα ο Λουτσέσκου ανέλαβε μία ομάδα «φτιαγμένη» στα θέλω Στανόγεβιτς, στην μέση της σεζόν, με τα αποκτήματα της ομάδας να είναι κυρίως επιλογές Τεχνικού Διευθυντή.

Επίσης η ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους. Παρότι τελευταία υπέρ-προβαλλόταν το αήττητο 14 αγώνων του ΠΑΟΚ, ως κάτι αξιοθαύμαστο, η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει αήττητη 26 αγώνες, έχοντας παιχνίδια σε Ευρώπη-Πρωτάθλημα-Κύπελλο.

Έτσι οι παίκτες έχουν καταλάβει πως φέτος είναι η χρονιά τους και είναι στο χέρι τους να «κλείσει» με τον πιο ιδανικό τρόπο. Θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και γνωρίζουν πως για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Θα βγουν στην Τούμπα με πάθος για κάτι που τους έχει στερηθεί 24 χρόνια!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.