Header Ads


Unlabelled «Για μία φάση στο 90’ γκρεμίστηκε η Ελλάδα - Αυτό ήταν το λάθος του Κομίνη - Γυρίσαμε στα παλιά»

«Για μία φάση στο 90’ γκρεμίστηκε η Ελλάδα - Αυτό ήταν το λάθος του Κομίνη - Γυρίσαμε στα παλιά»


Ατάκες αγανάκτησης από παλαίμαχο άσο!


Την άποψη ότι δεν έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα εξέφρασε ο Μάκης Τζάτζος. Μιλώντας στο sportdog.gr ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός της Ξάνθης και του Άρη σχολίασε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στην Τούμπα.

Ο βετεράνος άσος αν και ουδέτερος, είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Μάλιστα για τη φάση του τέρματος του Βαρέλα υποστήριξε ότι υπάρχει ασάφεια κανονισμών. «Ακούω τους μισούς καθηγητές διαιτησίας να λένε για οφσάιντ και τους αλλους μισους να λένε για γκολ», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταθέτει τη γνώμη του για τι πρέπει να συμβεί.

«Να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν και οι νόμοι να γίνουν σαφέστεροι», λέει και ισχυρίζεται, ότι οι ποινές που προβλέπονται για την κατηγορία που κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ δεν δίνουν τη δυνατότητα απόδοσης δικαιοσύνης.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.gr.

Πως σχολιάζεις όσα συμβαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Που είναι το ποδόσφαιρο; Φέτος ήταν καλύτερα τα πράγματα. Αλλά μέσα σε 2-3 εβδομάδες γυρίσαμε ξανά στα παλιά. Μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός συγκεκριμένα».

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πως σου φάνηκε; Έχεις άποψη για το γκολ-οφσάιντ;

«Οι κανονισμοί έχουν ασάφεια κάτι που έχει καταφέρει η FIFA με τις αλλαγές που έχουν συμβεί. Ακούω τους μισούς καθηγητές διαιτησίας να λένε για οφσάιντ και τους αλλους μισους να λένε για γκολ. Εγώ που δεν έχω γνώση ποιον να ακούσω;

Το παιχνίδι ήταν μέτριο. Η ΑΕΚ πηγαινε για δύο αποτελέσματα, ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ πίεσε γιατί ήθελε μόνο νίκη. Αν έληγε ισοπαλία δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Για μένα το λάθος του διαιτητή ήταν ότι δεν έδωσε κατευθείαν την απόφασή του. Δώσε το γκολ ή οφσάιντ. Αυτό δημιουργησε το θέμα. Πάρε απόφαση. Όλα τα άλλα που συνέβησαν μετά δεν θέλω να τα σχολιάσω».

Ζεις στην Ξάνθη όπου υπάρχει δυνατό τόσο παοκτσήδικο όσο και αεκτζήδικο στοιχείο. Τι κλίμα επικρατεί;

«Έχω φίλους ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες, αλλά και Ξανθιώτες που υποστηρίζουν την τοπική ομάδα. Πριν εβδομάδες έβλεπα ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό, με λάθη βέβαια από τις διαιτησίες. Τώρα γύρισε πολύ η κατάσταση. Δεν θα έλεγα όμως ποτέ “να γκρεμιστούν όλα για ένα πρωτάθλημα”. Δεν με ενδιαφέρει ως φίλαθλο. Θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο με την οικογένειά μου και να βλέπω ποδόσφαιρο. Θέλω ηρεμία. Στην Ξάνθη τουλάχιστον το έχουμε καταφέρει αυτό. Χάσουμε-κερδίσουμε δεν γίνονται επεισόδια. Αυτό μου αρέσει. Οι μεγάλες ομάδες έχουν μία πίεση. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα πιέστηκαν όλοι τους για να πάρουν τον τίτλο».

Ποια είναι η γνώμη σου για τη διακοπή; Θεωρείς ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα αγωνιστική δραστηριότητα;

«Εγώ θα έλεγα να μην είχε διακοπεί καν. Να κάτσουν κάτω όλοι, να βάλουν πέντε ξεκάθαρους κανόνες που να ισχύουν. Δεν γίνεται να μην έχει βγει απόφαση για παιχνίδι που είχε παιχτεί δύο εβδομάδες πριν. Εδώ έχουμε αποφάσεις για θέματα σοβαρά του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκαναν χρόνια να βγουνε. Εγώ υπέρ να τιμωρείται μία παράβαση με απόφαση εντός μίας εβδομάδας. Τι έχει γίνει μέχρι τώρα; Να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν και οι νόμοι να γίνουν σαφέστεροι. Όχι να υπάρχουν τρεις ποινές για ένα παράπτωμα και να είναι στην ευχέρεια του δικαστή ποια θα επιλέξει! Μία ποινή λέει τιμωρία έδρας, άλλη αφαίρεση βαθμών και άλλη υποβιβασμός. Πείτε μετά τι θα αποφασίσει ο δικαστής; Να γίνουν ξεκάθαροι οι κανόνες του παιχνιδιού».

Το πρωτάθλημα, αν όλα πάνε καλά, ποιος βλέπεις να το παίρνει;

«Πριν μερικές εβδομάδες έλεγα ως φίλαθλος ουδέτερος, ότι θα παιχτεί ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τώρα, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, πιστεύω, ότι η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα. Τόση ώρα συζητάμε και για την ουσία που είναι το ποδόσφαιρο δεν έχουμε πει τίποτα. Αυτό λέει πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ έχει μία πολύ ωραία ομάδα φέτος. Παίζει καλή μπάλα. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ. Προχθές έπαιξαν μεταξύ τους ωραία, παλικαρίσια, με τις κόντρες, τις κλωτσιές. Δεν είχε ποιότητα το ματς αλλά το έβλεπες με ενδιαφέρον. Για μία φάση, στο 90' γκρεμίστηκε η Ελλάδα. Και πάλι δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αυτό. Δεν θα στενοχωρηθώ αν ήταν οφσάιντ ή όχι».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.