Header Ads


Marca: «Ο ήρωας Χιμένεθ που γύρισε ανάποδα τη Σούπερ Λίγκα»

Marca: «Ο ήρωας Χιμένεθ που γύρισε ανάποδα τη Σούπερ Λίγκα»


Αποθεωτικό αφιέρωμα της ισπανικής εφημερίδας στα επιτεύγματα του Μανόλο Χιμένεθ στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ.


Ο τίτλος του αφιερώματος της Marca είναι «Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο ήρωας που γύρισε την ελληνική Σούπερ Λίγκα ανάποδα» και σε αυτό περιγράφεται όλη η φετινή πορεία της ΑΕΚ με τις σημαντικές νίκες της εντός συνόρων, αλλά και τις επιτυχίες της στη φάση των ομίλων του Europa League.

Σημειώνεται, δε, ότι: «Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε με χαμόγελα στην Αθήνα. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παραμένει ζωντανή στην Ευρώπη και στους ελληνικούς στόχους της. Έχει ξεχάσει την ήττα, καθώς έχει να ηττηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και είναι πιο κοντά στο να καταστρέψει την ηγεμονία του Ολυμπιακού, κάνοντας όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά το 1994».

Και προστείθεται στη συνέχεια: «Ο Σέρχιο Αραούχο πιστοποίησε την έξοδο της ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με ένα γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανιώνιο την τελευταία ημέρα των πλέι οφ, χαρίζοντας τη νίκη με 2-1. Στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι παίκτες που είναι γνώριμοι στην Ισπανία και τη La Liga όπως οι Αραούχο, Λιβάγια, Μοράν και Τσιγκρίνσκι. Ο Μανόλο έχει στήσει μια σταθερή αμυντικά ομάδα, ένα συμπαγές σύνολο, μία αιχμηρή επίθεση, που έχει θέσει σε κίνδυνο τους μεγάλος αντιπάλους της στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν… χωρίσει τα τελευταία 23 πρωταθλήματα (19 ο πρώτος).

Η πτώση του επιπέδου και της ανταγωνιστικότητας των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα έκανε τον Ολυμπιακό να κατακτά άνετα το πρωτάθλημα. Ωστόσο αυτή τη χρονιά οι δυο ομάδες που ιδρύθηκαν από Έλληνες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης έχουν αναποδογυρίσει την ηγεμονία των παικτών του Όσκαρ Γκαρθία. Στους 32 του Europa League, στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στη μάχη του πρωταθλήματος ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γράψει ιστορία με την ΑΕΚ».

Επιπλέον, η Marca αναφέρεται στην περιπέτεια της ΑΕΚ με την πτώση της και την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα, τονίζοντας: «Η ΑΕΚ ανακτά την ουσία της και σιγά – σιγά ανοικοδομεί ένα κλαμπ που μπορεί πλέον να απολαύσει θεαματικές στιγμές, χάρη μια μία αποτελεσματική αθλητική και οικονομική διαχείριση».

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.